Jump to content

Bir Mazda 3'ün Yerini Hangi Araç Doldurur ?

kaan-kahraman
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Hiçbir artısı yok mu [emoji3]

Mazda3'te LED farlar makyajlı seçenekte yeni tanıtıldı, güncel Mazda3'te xenon farlar bulunuyor led değil. 

Gunduz farları led diye geçmiyor mu?
Ben mi yanlış biliyorum?
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar yukarıda bir arkadaşa da cevap verirken belirttim bu konuyu açtığımız Zaman bir Mazda'nın yerini her açıdan hangi araba doldurur sorusuna cevap aradık. Çoğu arkadaş sadece performans üzerinden giderek tavsiye de bulunmuş. Zaten bizim araçlarımızda tek şikayetçi olduğumuz konu bu ama sırf performansı daha iyi diye gidip başka model de almayız. Aracımızı değiştirmeyi düşündüğümüz model her acıdan bizi tatmin etmeli görsellik performans tarz sürüş zevki vb gibi. Bu konularda Mazda'ya alternatif ne olabilir diyoruz. Şimdi kalkıp passat iyi gidiyor ne bileyim hyundainin donanımı iyi derseniz yeterli olmaz. Örnek veriyorum BMW 1 serisi benim için Mazda'yı birçok açıdan aratmayabilir yada Mercedes C180 2011 kasa. Umarım anlatabilmişimdir derdimi [emoji4]

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

14 dakika önce, Holydao :

Ben mi yanlış biliyorum?

Hocam siz led far dediginiz icin normal farlardan bahsediyormussunuz gibi gozukuyor. Gündüz farları led ama normal farlar güncel mazda3're xenon

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

14 dakika önce, Holydao :

Ben mi yanlış biliyorum?

Gündüz farları led evet. Ama normal farları led değil. Ege' nin bahsettiği kısa ve uzun farların led olması.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

18 saat önce, Holydao :

Mazda formunda mazadacıya destek çıkan yok hocam nedir bu yaa :D

Yarından tezi yok köyü satıp golf alıcam ama highline emoji41.png

Benden bu kadar, golf kadar basit bir dizayna sahip (ki clio sembolden sonra ikinci sırada geliyor benim skalamda) araca vereceğime o parayı mazda3e veririm, varsın gitmesin -ki bence sürtünmesiz gidiyor- varsın çok yaksın -ki eski aracım 2010 honda civic hb 1.4 i-shift ile bire bir aynı yakıyor- varsın yokuşlarda ağır kalsın -ki beni hiç utandırmadı- kırmızısı parlasın, herkes yolda dönüp baksın, aynaları otomatik katlansın bana yeter :)

Passat,i20 ve mazda 3Ü aynı kefeye koyan düşünce ile tartışılmaz Vv'gen bu güne kadar müşterisine yalan söylemiş firma daha neyini savunuyorlar anlamak mümkün değil.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

13 dakika önce, kaan-kahraman :

Arkadaşlar yukarıda bir arkadaşa da cevap verirken belirttim bu konuyu açtığımız Zaman bir Mazda'nın yerini her açıdan hangi araba doldurur sorusuna cevap aradık. Çoğu arkadaş sadece performans üzerinden giderek tavsiye de bulunmuş. Zaten bizim araçlarımızda tek şikayetçi olduğumuz konu bu ama sırf performansı daha iyi diye gidip başka model de almayız. Aracımızı değiştirmeyi düşündüğümüz model her acıdan bizi tatmin etmeli görsellik performans tarz sürüş zevki vb gibi. Bu konularda Mazda'ya alternatif ne olabilir diyoruz. Şimdi kalkıp passat iyi gidiyor ne bileyim hyundainin donanımı iyi derseniz yeterli olmaz. Örnek veriyorum BMW 1 serisi benim için Mazda'yı birçok açıdan aratmayabilir yada Mercedes C180 2011 kasa. Umarım anlatabilmişimdir derdimi emoji4.png

Hocam sadece performans değil dediğimiz. Örnek verdiğimiz araçların hepsi daha ekonomik, daha iyi malzeme kalitesi ve ikinci el piyasası sunan, en az mazda3 kadar iyi yol tutan araçlar.   Şimdi passat diyorum birsürü kişi önyargılardan ötürü sıkıcı sürüşe sahiptir diye düşünüyor ama benim söyleyebileceğim tek şey gidin bir test sürüşü yapın olacaktır :D  Beni fanboylukla suçlayan bile  oldu sanki passatb7 ve jetta'yı da eleştirmemişim kötülememişim gibi. Her çıkan arabaya önyargılardan tamamen arınmış şekilde bakmak şart

Mazda3'ün tek artısı az bulunduğu için dikkat çekmesi olacaktır onu da bizler önemsediğimiz için belirtiyorum.

Mercedes'ten sürüş keyfi almıyorum şahsen ama emin olun 1 serisi de peugeot 308 de mazda3 kadar sürüşü keyifli araçlar. Sürüş keyfinin olmazsa olmazı ve mazda3te çok olmayan performans da bu araçlarda var.  He bir de mazda'nın otomatik şanzımanı benim sürüş keyfimi kaçırıyor, benim ve birçok kişi için eksi puandır. 

Bu arabalar arasında sürüş keyfi olarak bmw1 serisi ve passat, mazda3ten çok daha fazla tatmin etti beni. 

Passat b8'in en iyi passat olarak uluslararası dergilerde yer almasının sebebi ise sürüş keyfi, sportif sürüşü ve konforlu sürüşü verimli bir şekilde sunması. Tsı 1.4'ün sesi dahayi olsa. Daha iyi olur.  Eksisi var mı hem de çok var. Merak eden olursa fikirlerimi de paylaşırım. Ama şunu da söyleyeyim bizimki trendline olmasına rağmen durduğumuz yerlerde araba hakkında şöyle güzel böyle haval diyen insanlar sürekli oluyor, eğer meselemiz buysa :D 

Benim herkese tavsiyem bu araçları test etmenizdir

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yeni passatı kullanmamış olsam dediklerinize katılabilirdim. İç dizayn yeni Polo ile aynı gerçi tüm vw aynı çok sıradan sıkıcı ben sürüş keyfini hissetmedim şahsen sürüş keyfi diyorsanız arkadan itişli BMW ve Mercedes leri sürmeniz lazım inanılmaz keyifli. Ben kendisine baktıran araba severim Passat ta bu yok. Bakın 308 güzel iş çıkarmış 1.2 130 hp Eat6 çok başarılı arkadaşımda var kullandım performans süper ama hissiz direksiyon ve arkada kullanılan torsiyon çubuğu sallıyor arabayı güven vermiyor ha bide ekran bozulursa herşey gidiyor arkadaşımın başına geldi şuan klima en sonda sıcak üflüyor ekran gittiği için. BMW 1 serisi konusunda katılıyorum 1 hafta deneme şansım oldu çok keyifli bir araç

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hocam siz led far dediginiz icin normal farlardan bahsediyormussunuz gibi gozukuyor. Gündüz farları led ama normal farlar güncel mazda3're xenon

Anladım, ben gunduz farlarının seklinden bahsetmek istemistim, audi ve leon haric emsalsiz bence :)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

12 dakika önce, riot03 :

Passat,i20 ve mazda 3Ü aynı kefeye koyan düşünce ile tartışılmaz Vv'gen bu güne kadar müşterisine yalan söylemiş firma daha neyini savunuyorlar anlamak mümkün değil.

Bu üçünü aynı kefeye koyduğumu zanneden düşünceyi anlamak mümkün değil.  Forumun başlığı nedir ?

alternatif araçlar. Segment belirtilmiş mi ? Hayır. 

Gidin ikinci elde model yılı belirterek belirttiğim araçlara bakın, düşüncemi tartışılamaz ilan etmeden önce, yazdıklarımı okuyun. Okumadan etmeden insanları sahip olmadıkları fikirler ile suçlamak çok kolay 

kimse benimle aynı fikirleri paylaşmak zorunda değil ama yazdıklarıma yapılan eleştrileri saygıyla karşılarım, yazımı okumadan yazıma yapılan eleştriyi değil :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda3'ün tek artısı az bulunduğu için dikkat çekmesi olacaktır onu da bizler önemsediğimiz için belirtiyorum.

Dikkat cekmesinin sebebi az bulunmasi degil bence; dikkat cekecek, takdir edilecek, merak uyandiracak kadar siradisi bir tasarima sahip olmasi bunun sebebi. Tasarimina birakin rakip olmayi, teget gececek modeller bile sayılı.
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Reddot tasarım ödülünü az bulunduğu için almamıştır herhalde [emoji23]

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 dakika önce, kaan-kahraman :

Reddot tasarım ödülünü az bulunduğu için almamıştır herhalde emoji23.png

Reddot tasarım ödülünü, ilgi çekmiyor kimse bakmıyor denilen FİESTA'nın da kazanmış olduğunu hatırlatayım :) reddot kazanması ilgi çekmesini kanıtlasaydı fiesta da ilgi çekerdi değil mi :). O da kazandı

308in o ekran sorununa 100% katılıyorum ama sürüş keyfi faktörüne sokamayız. Problem sürüş keyfiyse torsiyon problemini belirtmişsiniz saygı duyarım orasına. Muhakkak doğrudur 308i çok ayrıntılı test edemedim. Ama baktığınız zaman mazda'nın tüm modellerinde de aynı ekran aynı direksiyon aynı orta konsol kullanılıyor şuan. İç tasarımda modeller arası benzerlik konusunda bence farklı bir noktada değil. Mazda6da da 2de de aynı direksiyon, aynı ekran var. Dediğiniz gibi polo ve passatta olduğu gibi. Şuan tüm markalarda durum zaten böyle. Hyundai hariç, tüm modellerde farklı direksiyon var :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Reddot tasarım ödülünü, ilgi çekmiyor kimse bakmıyor denilen FİESTA'nın da kazanmış olduğunu hatırlatayım [emoji4] reddot kazanması ilgi çekmesini kanıtlasaydı fiesta da ilgi çekerdi değil mi [emoji4]. O da kazandı

308in o ekran sorununa 100% katılıyorum ama sürüş keyfi faktörüne sokamayız. Problem sürüş keyfiyse torsiyon problemini belirtmişsiniz saygı duyarım orasına. Muhakkak doğrudur 308i çok ayrıntılı test edemedim. Ama baktığınız zaman mazda'nın tüm modellerinde de aynı ekran aynı direksiyon aynı orta konsol kullanılıyor şuan. İç tasarımda modeller arası benzerlik konusunda bence farklı bir noktada değil. Mazda6da da 2de de aynı direksiyon, aynı ekran var. Dediğiniz gibi polo ve passatta olduğu gibi. Şuan tüm markalarda durum zaten böyle. Hyundai hariç, tüm modellerde farklı direksiyon var [emoji3]

Mesele şu ki; polo ve pasattaki aynı direksiyonun mazda2 ve 6daki gibi guzel bir tasarıma sahip olmadigini aksine cok düz, siradan ve sıkıcı oldugunu dusunuyoruz ve ekliyoruz: zevk meselesi tabi, onu begenen de vardir muhakkak...
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

15 dakika önce, Holydao :

Mesele şu ki; polo ve pasattaki aynı direksiyonun mazda2 ve 6daki gibi guzel bir tasarıma sahip olmadigini aksine cok düz, siradan ve sıkıcı oldugunu dusunuyoruz ve ekliyoruz: zevk meselesi tabi, onu begenen de vardir muhakkak...

Mazda'nın cx9 ve mx5te kullandığı direksiyon çok hoş ama ben de 3,6,cx3,cx5teki direksiyonu kaba ve sıradan buluyorum maalesef :D passat'ın direksiyonunu da çok beğeniyorum açıkçası. Eğer sorun aynı tasarımım bir markanın bit sürü modelinde kullanılıyor olmasıysa mazdada da vwde de aynı sorun var. İki marka da neredeyse tüm modellerinde aynı konsol, aynı multimedya, aynı direksiyon, aynı iş aydınlatma unitesini kullanıyor ki bence normal bir durum. Çoğu markada durum bu. Ama eğer vw'nin tasarımını beğenmiyorsanız sonuna kadar saygı duyarım. Ama iç tasatımdaki benzerlik olayı dediğim gibi tüm markalarda aynı seviyede var

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda'nın cx9 ve mx5te kullandığı direksiyon çok hoş ama ben de 3,6,cx3,cx5teki direksiyonu kaba ve sıradan buluyorum maalesef [emoji3] passat'ın direksiyonunu da çok beğeniyorum açıkçası

Diyorum ya, zevk meselesi, tartışılacak bir durum yok ortada [emoji106]
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sky otomatik samziman nasil keyif vermiyor anlamadim aadas [emoji16] ben bu cümle de art niyet ararim.
Dsg kadar hizli olmayabilir ama gayet hizli ve gayet akilli. Sky Otomatik, dsg otomatikten varsin 1 litre fazla yaksin. En azindan 2 yil sonra bozulmuyor. Vw bozulan dsg yi müşteriye iteliyor [emoji16] sky sanzimani begenmeyen citroen mcp yi sürsün. Araba besik gibi sallaniyor viyes degisirken. Ömür olarak en dandik sanziman bile dsg den saglamdir o yüzden yaris arabalarinin kullan at tipi sanzimanlarini istemem sahsen. Yarim saniye gec degissin vites sorunnyok.

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 dakika önce, bozkurt358 :

Sky otomatik samziman nasil keyif vermiyor anlamadim aadas emoji16.png ben cümle de art niyet ararim.
Dsg kadar hizli olmayabilir ama gayet hizli ve gayet akilli. Sky Otomatik, dsg otomatikten varsin 1 litre fazla yaksin. En azindan 2 yil sonra bozulmuyor. Vw bkzulan dsg yi müşteriye iteliyor emoji16.png sky sanzimani begenmeyen citroem mcp yi sürsün. Araba besik gibi sallaniyor viyes degisirken

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ben citroen mcp'yi övmedim ne alaka? Aksine robotik şanzımanı olduğu için araba alırken toyota da citroen de tercih etmedim.

golf7den itibaren yeni nesil DSG kullanılıyor ve süren bilir bu şanzımanı korumak için fren kavramayı bırakır ve autohold standart sunulur.  Artık dsg arızaları kolay kolay yaşanmıyor ama yaşayan var.

Amma velakin yeni mazda3lerde yaşanan kronik şanzıman sıkıntısını bilmiyorsunuz heralde hangi seriler bilmiyorum ama birkaç seride şanzımab arızası var ve forumdan birkaç kişi de otomatik şanzıman değişimi yaşamak zorunda kaldı hatırlatırım :) 

benim sorunum bu değil yeni serilerde düzeltildi. Hem fazla yakıyor hem performansı düşürüyor hem de yeni tork konvertörlülerin çol gerisinde. 

Zf, aisin (citroen ve peug ve volvo)kullanmaya başladı ve mercedesin 7g tronic şanzımanlarını inceleyin onlar başarılı tork konvertörlü şanzımanlardır. Onların yanında kimse kusra bakmasın bu perf ve tüketim etkilemesi ile ben bu sky-at şanzımana hayatta başarılı diyemem :) siz art niyet aramaya devam edin, ben sezarın hakkını sezara veririm.  Sevdiğim markayı sevmem, gözümdeki sorunlarını saklamam için bir sebep Olamaz

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Biz sabaha kadar da konuşsak birbirimizi ikna edemeyiz bu kesin. Zaten amaç ikna etmek olmamalı tavsiye de bulunmak olmalı . Benim Mazda'mı satmak istemeyişimin birincil sebebi tasarımı hem dışı hem içi. Kendi arabamdan daha güzel bir araç bulamıyorum görsel olarak. Guilettam vardı bundan önce o da öyleydi ama eksileri çok bu araca göre. Şuan bu bütçede araç bulamıyorum velhasıl. O yüzden biraz görsellikten feragat ederek performans sürüş keyfine yönelecem bunun içinde en yakın tercih BMW 1 veya Mercedes c180 oluyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 dakika önce, kaan-kahraman :

Biz sabaha kadar da konuşsak birbirimizi ikna edemeyiz bu kesin. Zaten amaç ikna etmek olmamalı tavsiye de bulunmak olmalı . Benim Mazda'mı satmak istemeyişimin birincil sebebi tasarımı hem dışı hem içi. Kendi arabamdan daha güzel bir araç bulamıyorum görsel olarak. Guilettam vardı bundan önce o da öyleydi ama eksileri çok bu araca göre. Şuan bu bütçede araç bulamıyorum velhasıl. O yüzden biraz görsellikten feragat ederek performans sürüş keyfine yönelecem bunun içinde en yakın tercih BMW 1 veya Mercedes c180 oluyor

Üstat saygım sonsuz aynen öyle amaç tavsiye etmek. Ama yazdıklarımdan ötürü yok tartışılamazmış, yok art niyetliymişim yok bilmem ne gibi yorumlar yapılması bu amacı saptırıyor :)   

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

59 dakika önce, kaan-kahraman :

<-- kısaltıldı --> Mazda'ya alternatif ne olabilir diyoruz. Şimdi kalkıp passat iyi gidiyor ne bileyim hyundainin donanımı iyi derseniz yeterli olmaz.

Hyundai 'yi bu konu başlığında ilk ben önerdim :) Ancak bir arkadaşın Audi A3 önerisine karşılık olarak önermiştim yani genelde veya Mazda'ya alt olarak değil. .)

Ve konu başlığında Subaru hiç geçmedi galiba. Mazda nın otomatikleri iyi gitmiyorsa Subaru denenebilir.Birkaç yıl önce otomatik vites Impreza kullanmıştım; motor hacmi veya beygiri bilmiyorum araba arakadaşındı fakat cok seri gittiğini hatırlıyorum. Yani neredeyse otomatik vitesin kendisi yok gibiydi o kadar seri yani hatırlıyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...