Jump to content

Sıfır Amörtisördeki Sertlik Problemi (323 BJ 99 Model HB)

redox16
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar yaklaşık 1 ay önce kadar 4 amörtisörümü alt takımı yaptırdım, bujileri, bobinleri, yeni olmasına karşılık balataları daha doğrusu aklıma ne gelirse yapılabilecek yaptırdım bir daha uğraşmamak adına 2400 Tl gibi bir para harcadım ve parçaları seçerken hep 1. kalite ürünler kullandım fakat aracımda hala amörtisörler çok sert ve sanki tam esnemiyor gibi geliyor kullanırken bunun sebebi helezon yayları olabilir mi? Ustama göre sıkıntı yokmuş.. Fakat araç 300.000 Km de ve ben hiç değiştiğini sanmıyorum... 

Amörtisörlerimin hepsi KYB marka... ve aracı yaptırdıktan sonra direksiyonu tam olarak sağa veya sola kırıp gaz verdiğimde yani araç harakete geçtiğinde küçük bir tık sesi geliyor... Bunun içinde ustanın yanına daha uğrama fırsatı bulamadım... Nedenleri neler olabilir? Özellikle araçtaki bu sertlikten çok şikayetçiyim... Lütfen yol gösterin artık 1 kuruş dahi gereksiz harcama yapmak istemiyorum aracıma...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda otomobillerinin süspansiyon sistemi geneli serttir. Böylelikle yol tutuşu konusunda performanslı oluyorlar. Ama bunun yanı sırada tabi ses konforundan ödün verilebiliyor.

Yanlış bilmiyorsam yeni bir Mazda kullanıcısısınız. Belki daha önceki kullandığınız araçlarla mukayese ettiğinizden. Belki amortisörleri değiştirerek, farklı bir beklenti içine girdiğinizden olsa gerek. Sorun olmadığını düşündüğüm amortisörlerinizi siz yadırgıyorsunuz. 

Kulanmış olduğunuz Kyb amortisör forum genelinde kullanılan ve tavsiye edilen bir marka. Bir diğer markada monreo, bu iki marka genelde aranıyor.

Bu yazdıklarımdan aracınızda %100 bir şey yoktur algısı çıkmasın. Demek istediğim aracı yeni almış olmanız, bakım ve amortisör değişim sürecinden sonra çok farklı beklenti içinde olabileceğinizi düşünüyorum. Tabiki tedbirli ve kontrollü olmakta fayda var. Eminim diğer arkadaşlardan da farklı görüşler gelecektir. 

Keyifli forumlar diliyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bildiğim kadariyle kyb amortisörler genel olarak sert bir yapıya sahip monreolar biraz daha yumuşak .

ASUS_T00J cihazımdan gönderildi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda orijinal amortisörü KYB marka.

sertlik amortisörden değil yaylardandır ama aracınızın çok yumuşak olduğuna eminim. size öyle geliyor yani.

bir ihtimal de yeni amortisörünüzün çalışma aralığı kısa, yine size sert hissiyatı yaptırıyor olabilir ama bence bu kısa çalışma aralığı çok iyi bir şey.

küçük tık sesine duymadan bir şey demek zor.  metal metale deyiyormuş gibi çınlama yaparsa,  fren balatalanız aşınan disk'in kenarına değiyordur. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Direksiyon olayi icin salincaklari kontrol ettirin direk. Saga sola tam çevirdiği nizde yada one dogru meyilli yolda yarim turda bile yük bindigi icim cat diye ses geliyorsa dedigim gibi once salincaklara baktirin. Ya deformasyon ya uyumsuz yan sanayi yada en cok gorulen kasma durumu olabilir.
Amortisör lere gelince kyb gercekten sert amortisor benim sadece arkalar kyb bazen oyle bir ses çıkıyo ki koptu biseyler diyorum ama sarsiyorda yani sadece ses çıkmıyor sert oluşu cok belli ediyor. Aile modu kullanıyorum diyenler icin bence monroeler yeterli ve uygun fiyatli. Ama benim gibi performans ve seri kullananlar mecbur sert kullanmak ve cogu zaman dandun seslerine alismak zorunda.1 ay kadar once aldiysan ve arabayi tek kullaniyosan yani anca oturur diyebilirim belki cunki yeni yay ve amortisor sistemi genelde 2 3 haftada tam oturur arabaya. 4 - 5 kisi 1 hafta kullansan hafta sonunda arabanin yukseklik seviyeside tepkimeside netlesir

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

16 dakika önce, zealot :

Mazda orijinal amortisörü KYB marka...

Aynı marka da olsa aynı gerekleri karşılamıyor özellikle amortisör, fren ve debriyaj balataları. Aynı görünüyor, marka aynı ama sonuç farklı çıkıyor...

Tecrübeyle sabittir...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

19 saat önce, Rhapsody :

Direksiyon olayi icin salincaklari kontrol ettirin direk. Saga sola tam çevirdiği nizde yada one dogru meyilli yolda yarim turda bile yük bindigi icim cat diye ses geliyorsa dedigim gibi once salincaklara baktirin. Ya deformasyon ya uyumsuz yan sanayi yada en cok gorulen kasma durumu olabilir.
Amortisör lere gelince kyb gercekten sert amortisor benim sadece arkalar kyb bazen oyle bir ses çıkıyo ki koptu biseyler diyorum ama sarsiyorda yani sadece ses çıkmıyor sert oluşu cok belli ediyor. Aile modu kullanıyorum diyenler icin bence monroeler yeterli ve uygun fiyatli. Ama benim gibi performans ve seri kullananlar mecbur sert kullanmak ve cogu zaman dandun seslerine alismak zorunda.1 ay kadar once aldiysan ve arabayi tek kullaniyosan yani anca oturur diyebilirim belki cunki yeni yay ve amortisor sistemi genelde 2 3 haftada tam oturur arabaya. 4 - 5 kisi 1 hafta kullansan hafta sonunda arabanin yukseklik seviyeside tepkimeside netlesir

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

aynı sizin dediğiniz olay var hafif virajlı bir yolda geliyor bu tık sesi... Üstte "zealot"  diskler temas ediyor olabilir demiş diskler de değişti aracın hatta dediği temas sıkıntısı olmuştu bir sonraki gün düzelttirdim... Ama benimde aklımdan geçen salıncaklar değişmiş olmasına rağmen ya kalitesizler ya da işçilik hatası var... Bu arada bu sertliğe alıştım diyebilirim araçtaki arkadaşlarında dediği gibi önceki bindiğim araçlar biraz daha yumuşak bir yapıya sahipti.. Ustam anlamıyor sanırım bu mazdalardan... Forumda önerilen bir özel servis varmış Bursa'da Çarıkçılar OtoServis (Mümin Usta) diye oraya bir göstereceğim ilk fırsatta...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

KYB zaten mazdanın orjinal servislerinde kulllandığı bir amartisör ondan sıkıntı olacağını sanmam lakin  yeni amartisörler zaten genelde ilk başlarda sert gelir  sonradan normele döner , aracınızın lastik havalarını kontrol etmeyi ihmal etmeyin lastikçiler fazla hava basabiliyor , kapı arasındaki basınc çizelgesindeki hava degerlerini kullanın, bir kaç hava deyip geçmeyin bir amartisör kadar fark ediyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...