Jump to content

Mazda Lantis Şanzıman Kilitlendi

teklider
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

slm arkadaşlar yeni aldıgım 96 lantiste aks ve sanzımanda yag kaçagı oldugu soylendin nasıl bir yol izlemeliyim bilgisi olan arkadaşlar ben yalovada ikamet ediyorum buralarda ustası zor birde bana adapazarında bidiginiz bu işlerden anlıycak iyi bir usta varsa bilgi verirseniz cok sevinirim simdiden sag olun

not:Bugün araçla mazda servisinden gelirken araç viteslere gectigi halde hareket etmez oldu yoldada 5bin devire gelsede vites değiştirmiyordu çekici çağırıp yakındaki oto tamirciye bıraktım devriyaj balatası bitmiş dedi otomatik viteste devriyaj balatası varmı bana parçalarını bulursan 250 işçilikle hal olurdedi başka sansım olmadığından orda bırakıp yalovaya geldim yapılması gerekenleri yapmasını soyledim sizden ricam devriyaj balatası otomatik için nerden bulabilirim daha ikinci gun araç masraf çıkarmaya basladı hayırlısı olsun cana gelcene mala gelsın dedik

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 saat önce, teklider :

yardım edecek arkadaş yokmu

hocam şöyle bi başlığımız vardı bi bakın isterseniz. yaşadığınız yerde ya da yakınında olabilir

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Önder merhaba,

Öncelikli olarak geçmiş olsun. Konun hafta sonuna denk geldiğinden yanıt alamamışsındır. 

Sorunununa gelirsek..

Akstaki yağ kaçağı için, aks keçelerinin kontrol edilmesi lazım. Çok pahalı bir parça değil, 105 bin kmde bende değiştirmiştim. Şu an net fiyatını hatırlamıyorum.

Şanzımandaki yağ kaçağına çok dikkat et derim. Yağ ve filtre değişimi ne zaman yapılmıştır en son ?

Şanzıman yağı, şanzıman filtresi ve şanzıman karter contasının kontrolü ve değişmesi gerekiyor olabilir. Sana en yakın Mazda Haldız var yetkili servis olarak.

Kolay gelsin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aracı daha yeni almıştır bir gün sonra arıza verdi sanzıman sokuldu 3000 masraf var diyorlar bana biraz fazla geldi türbün selöneyit keçeler burçlar degismesi gerekiyormus bir sey daha dedi ama aklımda kalmadı ne yapmalıyım yaptırayımmı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

18 dakika önce, teklider :

aracı daha yeni almıştır bir gün sonra arıza verdi sanzıman sokuldu 3000 masraf var diyorlar bana biraz fazla geldi türbün selöneyit keçeler burçlar degismesi gerekiyormus bir sey daha dedi ama aklımda kalmadı ne yapmalıyım yaptırayımmı

Önder bey açtığınız konuları bulamadığınız için mi yeni konular açıyorsunuz ? 

Hali hazırda zaten açmış olduğunuz bir konu var. Buna verilmiş yanıtlarda var. Üzerine geldiniz Şanzıman ve Aks yağ kaçağı başlıklı konu başlığınızı da sonradan değiştirmişsiniz.

Yeni açmış olduğunuz konuyu, yine kendi açmış olduğunuz aynı konu ile birleştirdim. Buradan devam edebiliriz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 dakika önce, teklider :

cevap gelmeyince ve araç sokuldukçe baska seyler cıkınca guncellme maksadıyla yazdım

O zaman aynı konudan devam edelim lütfen. 

Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

24 dakika önce, teklider :

cevap gelmeyince ve araç sokuldukçe baska seyler cıkınca guncellme maksadıyla yazdım

İlk açtığın konuya cvp gelmemiş olsa dahi, o konuya birşeyler yazıp güncellesen konu otomatikman en başta görülüyor zaten. Aynı konu için bir başlık daha açınca konuya ilgi matematiksel olarak dahi yarıya iner ve ilgi dağılır .) Ancak buna rağmen sana hak veririm cunku araçtaki sorun büyük, insan tam ne doğru yapacağını da bilemez .) Fakat otomatik vites araç alırken baştan vitesi acayip iyi incelemek, bakmak gerekli bence.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

14 dakika önce, revivo73 :

İlk açtığın konuya cvp gelmemiş olsa dahi, o konuya birşeyler yazıp güncellesen konu otomatikman en başta görülüyor zaten. Aynı konu için bir başlık daha açınca konuya ilgi matematiksel olarak dahi yarıya iner ve ilgi dağılır .) Ancak buna rağmen sana hak veririm cunku araçtaki sorun büyük, insan tam ne doğru yapacağını da bilemez .) Fakat otomatik vites araç alırken baştan vitesi acayip iyi incelemek, bakmak gerekli bence.

Abi konu hafta sonuna denk geldiğinden gecikmelide olsa yanıt geldi.

Ama konu açıldığında ki konu - mesaj içeriği aynen şu şekildeydi.

"slm arkadaşlar yeni aldıgım 96 lantiste aks ve sanzımanda yag kaçagı oldugu soylendin nasıl bir yol izlemeliyim bilgisi olan arkadaşlar ben yalovada ikamet ediyorum buralarda ustası zor birde bana adapazarında bidiginiz bu işlerden anlıycak iyi bir usta varsa bilgi verirseniz cok sevinirim simdiden sag olun."

Konu içeriği ile hiç ilgisi olmayan bu mesajın konu başlığını da yeniden düzenleyerek "Mazda Lantis Aks ve Şanzımanda Yağ Kaçağı" olarak güncelledim.

Ardından konuya benim mesajımla birlikte toplamda 3 yanıt geldi. Ardından arkadaşımı gelişmeleri yeni mesaj olarak paylaşmak yerine, ilk konusunu düzenleyerek şunları ilave etmiş.

"not:Bugün araçla mazda servisinden gelirken araç viteslere gectigi halde hareket etmez oldu yoldada 5bin devire gelsede vites değiştirmiyordu çekici çağırıp yakındaki oto tamirciye bıraktım devriyaj balatası bitmiş dedi otomatik viteste devriyaj balatası varmı bana parçalarını bulursan 250 işçilikle hal olurdedi başka sansım olmadığından orda bırakıp yalovaya geldim yapılması gerekenleri yapmasını soyledim sizden ricam devriyaj balatası otomatik için nerden bulabilirim daha ikinci gun araç masraf çıkarmaya basladı hayırlısı olsun cana gelcene mala gelsın dedik "

Ve üzerine "Mazda Lantis Aks ve Şanzımanda Yağ Kaçağı" konu başlığını "Mazda Lantis Şanzıman Kilitlendi" şeklinde değiştirmiş.

Aynı şekilde ilk mesajını tam 4 kere yeniden düzenleme var şu saate kadar.

Birde üzerine bu konu dururken.. Yeni konu olarak bu mesajı düştü foruma..

Şimdi bu şartlarda nasıl sağlıklı yardım alabilir ki bu arkadaşımız. Çünkü bu konuya yazan kişi ilk konu başlığına ve mesaj içeriğine göre yazıp geçti.

Forumda kaç kişi konunun ilk mesajını yani okuduğu mesajı tekrar, tekrar okur ki.. ? Başlığı ve içeriği görürsün ona göre yanıtını verirsin, sonra takibe geçersin..Verilen yanıtlar  doğrultusunda verilecek yanıtın olursa yazarsın.

Ama bu konuda açıldığı andan itibaren yanlış yol izleniyor.  Haliylede yanıt destek almakta sıkıntı oluyor..Ama kusur bizlerde değil..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

16 dakika önce, revivo73 :

Yani aynı konu için neredeyse 3 konu başlığı açmış ki o durumda ilgi de 3'e bölünür sağlıklı yorum alamaz.

Tam olarak öyle değil abi.

2 yeni konu..

Ama en önemlisi yeni mesaj yazıp konusuna eklemek yerine. İlk mesajını düzenleyerek içine ilave ediyor yazdıklarınız..Ve + konu başlığını değiştiriyor..

Bu durumda gelde çık işin içinden..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sağ olun arkadaşlar araçı madem aldım yaptırıyorum bu sırada bütün bakımları değişmesi gereken ne varsa değiştiriyorum satıp başka araç alsam ne çıkar bilinmez şanzıman akslar triger motor kulakları ve ne varsa değiştiriyorum aracı alırken expertiz ayrıca inallar mazdaya götürdüm sadece keçeler degişçek dediler ama araç ölmüş aglayanı yok cana geleceğine mala gelsin nabalım umarım başka birsey çıkmaz

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

20 dakika önce, teklider :

sağ olun arkadaşlar araçı madem aldım yaptırıyorum bu sırada bütün bakımları değişmesi gereken ne varsa değiştiriyorum satıp başka araç alsam ne çıkar bilinmez şanzıman akslar triger motor kulakları ve ne varsa değiştiriyorum aracı alırken expertiz ayrıca inallar mazdaya götürdüm sadece keçeler degişçek dediler ama araç ölmüş aglayanı yok cana geleceğine mala gelsin nabalım umarım başka birsey çıkmaz

Geçmiş olsun ve size kolay gelsin.

Bilmiyorum şu an aracı nerede yaptırmaya karar verdiniz ama..

Düzce'de Mazda'cı Ayhan vardır. Google, sahibinden.com arattırdığınızda karşınıza çıkar. Onun anlaşmalı olduğu bildiği, güvendiği sağlam Mazda ustaları vardır. Dilerseniz oradan da bir görüş alış derim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

araç Orhangazi de kaldı en yakın tamircide bıraktım biraz sohbet ettik güven verdi zaten Ünallar mazda servisi aracı iyi bir usta bul orda yaptır burda yaptırmaya kalkarsan araba parası odesin dedi mecbur bizde başka yere goturduk toplamda 3900 tutuyor şanzıman akslar motor kulakları yag değişimleri triger set değilim vb artık bir boya işi var olursa nabayım en azından herseyini bilirim bu arada zaten uygun almıştım onun bedeli 10000 almıştım 4 böyle masraf etmiş olcam işte klıma bakımı kalıyo sadece

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...