Jump to content

Mazda 323 Rolanti Tekleme ve Stop Sorunu

KRY10
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhabalar hayırlı günler diliyorum herkese...

Forumda yaşadığım sorunla alakalı bir çok konu okudum lakin birebir aynı sıkıntıyı yaşayan görmediğim için bu konuyu açma gereği duydum. Şayet aynı problemi yaşayan bir forumdaşımız daha önce konu açtıysa affola..

Gelelim sorun(lar)a, Aracım 323 1.5 practica otomatik LPG'li. Rolantide büyük dalgalanmalar oluyor, araç stop edecekmiş gibi oluyor daha sonra rolanti bir anda yükseliyor stop etmekten kurtarıyor aracı. Ama özellikle geri viteste eğer gaz vermessem kesinlikle stop ediyor. Dur kalk yaparken özellikle yoğun trafikte ve kırmızı ışıklarda vitesim Drive(D) konumunda ve ayağım frende iken bahsettiğim rolanti problemi daha sık ve şiddetli bir şekilde oluşuyor. Boşta(N) konumunda biraz rahatlıyor araç. Park(P) konumunda dahi aynı problemi yaşıyorum. Benzinde de LPG'de de aynı. Yüksek eğimli bir rampada çekmiyor aracım. Neredeyse bir bisikletle aynı süratte çıkabiliyorum rampayı :rolleyes: Hatta bazen küçükken bisiklet ile yaptığımız gibi çapraz çıkıyorum rampaları :rolleyes: Bir çok ustaya gittim gözüktüm. Kendi ustam yok. Zaten aracı yeni aldım 1 ay oldu alalı. Aldığımda ve daha sonrasındaki ilk haftada yoktu bu problemler. Her usta başka bişey söyledi. Gaz ayarı yapıldı kelebek boğazı temizlendi. Rölanti motoru temizlendi. Bujiler (çıkma ile) değişti. 150 tl para bıraktım aracı teslim aldım yola çıktım yarım saat geçti geçmedi trafikte tekrar aynı sorunu yaşamaya başladım. Bi usta ateşleme bobininden olabilir dedi. Daha sonra bir Gazcıya uğrayayım dedim. Kardeşim senin aracın Benzindede başlangıçta gaz yemiyor önce onu yaptır dedi beni bi yere yönlendirdi. Yönlendirildiğim yerdeki (sözde) usta bi göz ucuyla baktı Enjektörcüye git önce dedi. Müsait değildim gidemedim. Daha sonra SANKO'da bi kaç ustaya gittim. Biri bujileri sıfırlarıyla değiştirdi tekleme problemi birazda olsa düzeldi. Bujilerin değiştiği ilk 1 saatte rolantideki dalgalanma ve özellikle Geri viteste yaşadığım Stop problemi giderilmişti. Sadece direksiyonu tam sağ yada tam sol yaptığımda araç titremeye rolanti hafif hafif dalgalanmaya başlıyordu. Ama sonra yine aynı senaryo oldu aracı aldım yola çıktım semtime döndüm park ederken yine Stop :rolleyes: Son 2 gündür de özellikle vites Drive(D) konumunda iken araç çok fazla titriyor ve çok yoğum titremeli bir ses çıkıyor. 

Bahsettiklerime benzer bir problem yaşayan ve ya yaşamış kimseler varsa bir fikrinize danışmak istedim. Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eskiden kullandığım Rover 416 aracımda da benzer problemler vardı. Dolaşmadığım sanayi/usta kalmamıştı. Neler yapmadılar araca ama nafile. En sonunda bir usta bobin kablosunu değiştirdi bütün sorunlarım düzeldi. Kablonun ömrü dolmuş ve ateşleme yaparken bujiye değil de elektriği etrafa saçıyormuş. Kablo değişir değişmez araç bambaşka olmuştu. Size tavsiyem bir deneyin bunu. Usta, kabloyu değiştirmeden önce kablonun uçlarını bantla sarmıştı elektrik izolesini sağlamak için. Bantı yapıştırdıktan sonra sorun düzelince gidip yeni kablolar almıştım.

Bendeki elektrik kaçakları tam işaretlediğim yerlerdendi.

oE869k.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İstanbul'da Ekinci Mazda Servisi varmış. Adem Usta'yı öyle bir tavsiye ediyorlar ki anlatamam. Gidip bir baktırın, hem tanışmış olursunuz. Ben İzmir'de büyük bir şansla Tosun Usta'ya 5 dk mesafede olduğum için bir problem çıksa yanına giderim direk. Ama maşallahı var benim aracın, sadece çay içip muhabbet etmeye gidiyorum. :) 

Bu arada sizinkine benzer ama bu kadar şiddetli olmayan ve her zaman yapmayan bir rolanti sorunu bende de vardı. Hatta her köşe dönüşünde motorun stop ettiği zamanlar da oldu. Tosun Usta'nın orada Ozan Usta ufak bir tornavida ayarıyla çözdü. Belki sizinkine de ufak bir ayar gerekiyordur. Bu araçları Mazda'dan anlamayan ustaya göstermek büyük bir risk bence. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 yıl sonra ...

Bu sorun bendede var . 323 1.5 Practica manuel 98 model. Hızlanmaya başlarken devir saati 2 ye gelince bı kesiyor sonra devam ediyor. Degismedigim malzeme kalmadı. Durduğu yerde gaza basıp salinca devir sağati komple sıfıra inip . 0.9 a geri çıkıyor. Hafiften rölanti dalgalanması var. Birde klimayı açınca devir yükselmiyor . 0.3 e kadar iniyor. Araç yıkılıyor. Bujiler değişti ama kabloları daha değişmesin. Bujiler NGK

BANA YARDİMCİ OLACAK BİRİ YOKMU ARKADASLAR?

•  

IMG-20191026-WA0002.jpg

IMG-20191026-WA0003.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...