Jump to content

1993 Model Mazda 323 F Yenileme Masrafı


Belash
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bir arkadaşım 93 model 323 F HB alacak. İhtiyacı olduğundan değil lakin gençliğinde hayranı olduğu bir arabaymış. Sahibinin vefatından sonra hatırası var diye köşeye atılmış bir tanesi var. 

2-3 bin liraya alabiliyor, mtvler ödenecek, fenni muayene cezası vs gibi şeyler için. 

Ama araç kozmetik olarak kötü durumda; komple boyanacak, 5-6 senedir köyde bir ambarda durduğu için muhtemelen motor temizliği de gerekecek, hortumlar değişecek, belki üst kapak rektefiyeye girecek. İç döşemeleri oldukça kötü durumda, tüm koltuk döşemeleri sil baştan yapılacak.

Motor konusunda komple motor bakımına 2 bin, parça değişimi de olsa olsa en fazla bin lira dediler. 1.200 TL komple boya, iç döşeme tamir-yenileme 600 lira, ıvır zıvırı da katsak 5 bin lira civarında masraf çıkar. Sahipleri çalışır haldeyken ambara çekmişler, öyle de kalmış. İhtiyaçları da olmadığı için ilgilenmediklerini söylüyorlar, ki hakikaten de öyle. Ama kemirgenler girmişte olabilir, gözle görünür birşey yok.

Bu yukarıdaki rakamlar sizce gerçekçi midir? Sürprizle karşılaşmak istemiyor, bir kaç yere kendisi de soracak ama yine de en iyi bilgiyi sahipleri bilir diye düşündük.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

626'sı için komple motor yapımına malzemeler dahil 3000 TL ödemişti babam. Üst kapak rektefiyesi için 3000 TL gibi bir masraf çıkacak sizin anlattıklarınıza göre. Motor kısmının biraz daha hesaplı çıkması gerek miyor mu bu durumda?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Üst kapal rektefiyesi tek olursa 1200 civarında. Ama komple motor açılır temizlenirse 2 bin, parça ıvır zıvır 3 bin lirayı bulur belki. Bu normalmiş gibi duruyor mu?

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...