Jump to content

2. Nesil Mazda 3 Marş Basmama

Tonyali
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

55 minutes ago, Mutlu Tekir said:

Filtre kimisinde sağ arka tekerin hemen yanında, kimisinde de deponun içinde oluyor. 

Hava çok sıcakken öğlen direk lpg ile çalıştırmayı deneyin bakayım 2. marşta mı çalışacak. Bunun için kontak açtıktan sonra marş yaparken lpgnin butonuna basılmalı. Bir de akü resetlemeyi deneyin belki sorun düzelir. Düzelirse hiç bunlarla uğraşmazsınız. Benzinde ilk marşta çalışmamasının bir sebebi de lpg regülatörünün ömrünü doldurup araba dururken çok az miktarda yanma odasına gaz sızdırması. Bu da ilk marşta motoru boğduğu ve yakıt fazla olduğu için ateşlemenin gerçekleşmemesine yol açar. Bu sorun için de lpg tankından vanayı kapatıp motor lpg de çalışırken borulardaki lpgyi bitirip kendiliğinden benzine geçmesi beklenmeli. Ve sonraki sabahlarda duruma bakılmalı.

Hocam. Hava çok sıcak ikende denedim yine aynı. Lpg düğmesine basınca lpg de çalışıyor. Akü resetlemeyi deneyeyim birde. Hatta size sormuştum. Negatif başlık çıkartıp yakıt verisinin sıfırlanmasını bekleyeyim. Diğer forumlarada baktımda benim sorunu yaşayanlar var. Onlarda benzin pombasını değiştirmişler. Regülatör veya benzin pombası sanırım. Lpg sistemini yapan arkadaşlada görüştüm. Oda lpg li araçların belli bi süre sonrası benzin pombası sorununun çok olduğunu büyük ihtimal değişim gerektiğini söyledi. Akü resetinden sonra yazarım tekrar. Çok sağolasın. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benzinde marşa basmadan 3 defa falan yarım kontak yapın sonra marşa basıp deneyin, veya biri yarım kontak yaparken siz arka depo altına doğru eğilip pompa sesini (10 saniye sürer durur) dinleyin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Arkadaşlar benim marş basmama sorunu çözüldü.

Sorun benzin pombasından kaynaklıymış. Epeydir parça araştırması içindeydim.

Mazda servisi malum 2.000bin tl fiyat çıkardı. Yan sanayi parçada takabileceklerini onunda 900tl montaj ile bulacağını söylediler. Gel git araştırmalar sonucu farklı bir forum sitesinde aynı sorunu yaşayan bir paylaşım gördüm. 

Benzin pombasını Ford Focus ile aynıymış. Markası Visteron.

Ford servisinden 450TL'ye aldım(komple şamadıra vs), 150 TL montaj ücreti ödedim. Malesef benzin deposu komple sökülüyor.Yoksa 3-5 dakikalık bir iş. 

Lpg'li araçlarda çeyrek depo kullanımına daha dikkat edicem sanırım. Umarım faydalı olur bu bilgi.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

mazda araçlarımıza uyan ford yedek parçaları.

tecrübesi olan üyelerin katılımıyla böyle bir çalışma yapmak şart oldu :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aynı parça için 2000 lira nerede 450 lira nerede.  Yan sanayi 900 lira ise daha vahim bir durum. 
Eline sağlık faydalı bilgiler için. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

06.08.2018 at 15:46, blackcone :

Benzin pombasını Ford Focus ile aynıymış. Markası Visteron.

Ford servisinden 450TL'ye aldım(komple şamadıra vs), 150 TL montaj ücreti ödedim. Malesef benzin deposu komple sökülüyor.Yoksa 3-5 dakikalık bir iş. 

Lpg'li araçlarda çeyrek depo kullanımına daha dikkat edicem sanırım. Umarım faydalı olur bu bilgi.

Forumda çok daha ucuza tamir ettiren arkadaşlar da vardı. 

Tabi sıfırı kadar sağlıklı olur mu bilemedim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...