Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Fren Sorunu

Mahirbey
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Balataların diskten ayrılma sesi olabilir mi, "garrg" diye? :)

Eğer öyleyse tüm araçlarda var sanırım. Ben de duyuyorum. Fakat Clio3 aracıma 110bin kilometrede takılan "yeni" balatalarda da bu durum var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Frene bastığımızda balatalar kaliper içinde, lastiğin dönüşüne göre bir tarafa yaslanır, eğer balata saclarımız esnemişse balata geri gelirken ses yapabilir yayları gerdiğimizde ses ortadan kalkacaktır..

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

Selam.

Sanırım bu konunun problemi beni iyice sardı. Aracı aldığımda pek yoktu ama son aylarda iyice nüksetmeye başladı. Tabii ki balataları büyük ölçüde yemiş olmamın da etkisi vardır sanıyorum.

Benim duyduğum ses daha mat, "dıkırtı" şeklinde. Söz konusu parçalar metal olsa da duyduğum ses metal sesine benzemiyor çünkü lastiklerden kabin içine kadar olan malzeme yüzünden ses (teknik terimle) low-pass süzgecinden geçmiş gibi oluyor. Videoda da öyle.

Ses, sadece iki şart altında duyuluyor:
     1) Direksiyon (lastikler) sağa ya da sola çevrili olacak,
     2) Bozuk bir yüzeyde ilerliyor olacağız.

40bin bakımında ustaya bu sesten bahsettim. Etrafta durumu simule edebileceğimiz bozuk yüzeyli bir alan olmadığından usta bana, "Bu sesi duyduğun yerde hafifçe frene bas bakalım ses gidecek mi? Gidiyorsa kaliperlerdendir. Garantiden değiştirelim." dedi.

Denedim. Hakikaten öyle oldu. Aşağıda da test videosu. Aklıma gelen soru hep aynı olur: Garantiden değişecek şey her ne ise bu ses tekrar gelmeyecek mi? Gelecek mi? Ne olacak?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kaliperde sorun olsa direksiyon düz ilerliyorken de sesin gelmesi lazim. Kaliperse frene basinca ses kesilir doğrudur auris de çok çektim bu sorunu en sonunda kalilere torna yapip kurtardik.

Direksiyon dönük iken geliyorsa sadece rot başlari vs kontrol edilmeli.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet mantıken bana da öyle geliyor. Düz iken de sesin gelmesi gerekir ama ses gelmiyor sanırım ya da bu kadar gelmiyor.

Servise gitmeden önce düz olarak tekrar deneme yapayım. Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 ay sonra ...

ACİL: Arkadaşlar bundan 2 yıl önce fren hidrolik yağını değiştirtim, daha önce normal sertlikte ve basınçta olan fren pedalı, yağ değişiminden sonra çok yumuşadı, frenler gayet güzel tutması ve dengeli olmasına rağmen, pedal çoğu zaman zemine kadar iniyor ve tedirgin ediyor, usta birşey yok normal demesine rağmen yolda giderken frene bastığın zaman gereken sertlikte olmaması, pedalın aşırı yumuşak olması insanı tedirgin ediyor doğal olarak, ayrıca kırmızı ışıkta beklerken pedal zemine kadar iniyor, yaz tatili uzun yolda bu durumu daha belirgin hissettim, sanırım sıcaklardan dolayı dahada yumuşadı. İnternet incelememde sanki fren merkezinin sorunu gibi duruyor, acil olarak görüşlerinizi almak isterim.  (diğer araçlarda test edip, karşılaştırdığımda benim pedal aşırı yumuşak ve zemine kadar iniyor)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

fren merkrzini kontrol etmenizdr fayda var. hidrolik seviyesi ile fren disk ve balatalarının durumu nasıl? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Fren merkezindeki o-ring setinin değişmesi gerekli olabilir. Tabii bunu yıllar önceki Murat 124 tecrübesinden hatırımda kalandan söylüyorum. Yoksa şimdiki araçların kaput kapaklarının altlarında neler var yıllardır hiç bakmadım :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Balataların 4'dünüde yeni değiştirdim, diskler fena değil, tek sorun fren merkezi gibi görünüyor, Fren merkezindeki o-ring setinin değişmesi konusunda ustam tamir bakım yapılamayacağı, komple değişmesi gerekir dedi, fiyatlar Ankara için servisler bilemiyorum, dolardanmıdır nedir, elimizde yok falan dediler, internette, italyan malı CİFAM marka 380 tl, ALMAN malı TRW ise 650 tl fiyat yazıyor. Şu an karar aşamasındayım. Servis fiyatını öğrenemedim, bilen arkadaş varsa yazarsa sevinirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Net söylüyorum! Dün İzmitteki özel servis Fatih Usta kaliperlere müdahale etti. Şimdi onun konusunu açacaktım, belki buradan görmeyen olur diye burayada yazayım dedim. Arkadaşlar Fatih Usta dün 4 yıldır ön takımdan duyduğum tıkırtıları yarım saatlik bir müdahale ile çözdü. Sadece tıkırtılar gitmedi, fren pedalı biraz daha yukarı geldi, ayrıca balataların bu ayar sayesinde daha uzun gideceğini belirtti. Bir uğrayın derim.

Kaliperden kastım fren merkezi arkadaşlar . 🙂

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...