Jump to content

ÖTV Artışı Kanun Teklifi

Devrim Babacan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Aklıma bir soru geliyor.

Bu vergi kısıtları Mazda'nın karşılayamayacağı veya karşılamak istemeyeceği bir seviyede ise acaba Mazda Türkiye Mazda2 getirmeyi planlar mı ? :) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Atlanan birşey yok mu sizce burda ? 

55.000 limit olarak belirlendiyse bu her sene değiştirilecek mi ?

Dolayısıyla 55600 olan Power Sense; dolar böyle sıçramaya devam ederse ve yeni kasalar gelirse mecburen yukarılara çıkacaktır. 

yoksa 55000 olarak belirlenen bedel aslında USD cinsinden mi belirlenmiş ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aynen katılıyorum sonuçta araçlar dolar kuru üzerinden geliyor.

acaba kuru kaçtan hesapladılar?

dolar kuru baz alındıysa her yıl değişeceğini sanmıyorum.

ancak dolar şu an çok yüksek yarın düşerse ne olacak? araçlarda indirim mi yapacaklar hiç sanmıyorum.???

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

17 dakika önce, Mümin :

Atlanan birşey yok mu sizce burda ? 

55.000 limit olarak belirlendiyse bu her sene değiştirilecek mi ?

Dolayısıyla 55600 olan Power Sense; dolar böyle sıçramaya devam ederse ve yeni kasalar gelirse mecburen yukarılara çıkacaktır. 

yoksa 55000 olarak belirlenen bedel aslında USD cinsinden mi belirlenmiş ?

Benim de aklıma ilk gelen sorulardandı. Eğer bu rakamı diğer tüm artışlarda olduğu gibi fiyat artış endeksine bağlarlarsa ve kur bu şekilde artmaya devam ederse kaç seneye kalmaz C segment araç alınamaz hale gelir. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

28 dakika önce, Gökhan :

Yani meali?

"Beter olun fakirler" mi?

Tam olarak değilse de buna benzer bir şey >:D

3 dakika önce, Burak :

Benim de aklıma ilk gelen sorulardandı. Eğer bu rakamı diğer tüm artışlarda olduğu gibi fiyat artış endeksine bağlarlarsa ve kur bu şekilde artmaya devam ederse kaç seneye kalmaz C segment araç alınamaz hale gelir. 

Sağ yan aynanın opsiyonel olarak satıldığı canım Türkiye' de, alınır alınır

bkz. Tofaş olarak satılan konserve kutuları

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, arman-1999 :

Haklısın abi bu ülkede 2011 senesinde klimasız Golf satıldı. VW getirsin yeterki ne olursa olsun satar..

https://eksisozluk.com/2011-yilinda-klimasiz-vw-golf-almak--2657930

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yani meali?

"Beter olun fakirler" mi?

Abi yarın bir çay İçelim iki fakir :)

Ya bu değişim tıpkı eski hükümetlerin yaptığı gibi ben yaptım oldu sistemi. Para lazım ne yapacak? Bir yerlerden alması lazım :) uzun uzadıya düşünülmüş (fayda/zarar, çevre, teknoloji, güvenlik vs) sonra da alınmış bir karar değil. Ülkenin iki büyük sektörü otomotiv ve inşaat . Bu sektörlerde yaptım oldu yasaları her zaman zarara neden oldu. Çünkü bu sektörler her şeyi etkiliyorlar. Bu otv zammının en kötü tarafı yatırımcıyı ürkütecektir. Çünkü adamlar uzun vade plan yapmak zorundalar, e sen yatırımı yap malı al hop vergi zammı. Bunu alışkanlık haline getirmezler umarım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

38 dakika önce, arman-1999 :

@İlhan , arabalar hakkında ki teknik konularda ne kadar ilerlediğim görülüyor mu?

bkz. sağ yan ayna terimi :2funny:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ayrıca bu bir öngörü gibi gösterilip millet sıfır araca yönlendiriliyor olabilir mi ? Danışıklı dövüş misali. Çünkü çok mesnetsiz geliyor her yönüyle bana.

Stoklar eritilsin sonra bakarız fikri falan olabilir mi ?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1,6 motor un altı da mı zamdan etkilenecek?

''Motorlu taşıtlar, alkol, sigara ve cepte açıklanan ÖTV artışları özellikle otomotiv sektöründe şok etkisine neden oldu. Sadece 1600 cc üzeri otomobillerde uygulanacak vergi artışları otomobil almak isteyen vatandaşların kararlarını da etkileyecek''

Diye duymuştum ben..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sıfır otomobil alabilmeyi, her geçen gün daha zor bir hale getiriyorlar. Düne kadar 2.0 ve üstü araçlara ancak rüyamızda sahip olur kullanırız diyorduk. Şimdileri ise 1.6- C segmenti araçlara sıfır çok zor sahip olacağız...Çalış çabala elde var sıfır...İyicene çivisi çıktı..Yazıklar olsun..yazıklar olsun..yazıklar olsun..

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ayrıca bu bir öngörü gibi gösterilip millet sıfır araca yönlendiriliyor olabilir mi ? Danışıklı dövüş misali. Çünkü çok mesnetsiz geliyor her yönüyle bana.
Stoklar eritilsin sonra bakarız fikri falan olabilir mi ?

Mümkün :) ama asla ve asla vatandaşa yarayacak bir düzenleme gelmez. Bakınız dünya standartlarında vergi sistemleri belli politikalar güder. Mesela emisyonu her sene zorluyorlar ki teknoloji ilerlersin, fabrika mal satsin ki devran dönsün. Ama bizde iş öyle yürümüyor. Neticede biz tam olarak üretmiyoruz. Bizim icin sadece kaynak olarak görülüyor. Neticede yine eski yılları hatırlatıp "nankörler" diyecek bir seçmen kitlesi var. Yanı oy kaygıları yok, hesap vermeleri zaten gerekmiyor, çevreymiş, teknolojiymiş bunlar zaten dış güçlerin oyunundan ibaret. yanı valla halimize şükür. Herkesi sıraya dizip öpseler kimsenin gıkı çıkmaz, çok kuyruk oluyor bir kaç öpme şubesi daha açın diye ağlarlar hatta
Sıfır otomobil alabilmeyi, her geçen gün daha zor bir hale getiriyorlar. Düne kadar 2.0 ve üstü araçlara ancak rüyamızda sahip olur kullanırız diyorduk. Şimdileri ise 1.6- C segmenti araçlara sıfır çok sahip olacağız...Çalış çabala elde var sıfır...İyicene çivisi çıktı..Yazıklar olsun..yazıklar olsun..yazıklar olsun..

Çözümü bulmuşlar iste ilhan'ım. 2.0 pahalı diye üzülüyorduk fiyatları eşitlerdiler daha ne yapsınlar. Size de yaranılmıyor ya [emoji12] hep hükumeti suçluyorsunuz , adamlar daha ne yapsın.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, arman-1999 :

Aslında doğru söz...

3 saat önce, fotifoti :

Abi yarın bir çay İçelim iki fakir :)

Ahhh be Fotim, malum nedenden ötürü bir başka bahara kalacak. Nasıl olsa hep fakiriz...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hala bu vergi sistemi ile mantık yada adalet kelimelerini bir arada kullanabilen arkadaşlar var anlamak güç. ÖTV olayı haklı soymaktan başka birşey değildir. Bu sistem premium markaları değil benim senin gibi insanların bu markalarla bağını kökten koparmaya çalışmaktır. Araç üretmeden hiçbirşey yapmadan araç üreten firmalardan daha fazla  para kazanmaktır. Halkını sömürmek kanını emmektir. Araç alıyorsun sırasıyla ötv,kdv.mtv,trafik,kasko,muayene,benzin,hgs bu nedir arkadaş bu kadar yüklenilmez millete. Araç artık lüks değil ki ihtiyaç keriz miyiz biz artık isyan noktasına geldim yeter

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

49 dakika önce, Ömer626 :

Peki ne gibi şeyler olsa bu ötv denen canavar biter ya da uygun bir şekil alır? Biraz bunun hakkında tartışalım

Daha az ithalat, daha çok ihracat. İhracatın ithalatı karşılama oranı %50 civarında . Bunun da en önemli sebepleri petrol, otomotiv ve elektronik. İthal etmek yerine üretip satmalıyız.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şeftali domates yerine başka şeyler üretme zamanı geldi galiba :) 

Bir saat önce, Burak :

İthal etmek yerine üretip satmalıyız.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Olayı ihracatı teşvikle açıklamak yetersiz. Örnek vermek gerekirse Almanya 25 yıldır ihracatı düzenli şekilde arttırıyor:

Y4YV26.png

Görüldüğü gibi 2015 itibarıyla €1.2 Milyar ihracatları var ki toplam ülke geliri €3,6 Milyar yani ihracat 1/3 oranında fevkalade güçlü bir ihracat sistemleri var ve bunu otomobil vergilerini arttırarak yapmadılar. Hem ayrıca vergi arttırarak ihracat destekleniyorsa o zaman konutlarda KDV neden %1 ? Almanya'da konutlar da otomobiller de 19%, otomobillerde bir tek 2009 dan bu yana CO2 salınım miktarına göre ek vergi var ki o da oldukça mantıklı düzeylerde.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tahmin edeceğiniz gibi Türkiye’de devlet mahalle bakkalı anlayışı ile yönetilmektedir. Arkada çok fazla teknik mantık aramaya gerek yok.

Atılan adımların önemli kesimi mutlaka siyasi amaçlıdır. Bu sebep ile ben hedefte Mercedes vb lüks markaların olduğunu düşünmüyorum, onlar bir taşla iki kuş vuralım mantığına gelmişlerdir.

Gözden çıkarılmaması gerekir ki medyanın profesyonel şekilde yönlendirilmiş yayınları siyasi iktidarın gücünün ana temellerinden biri olmuştur. Burada yüksek ihtimal medya gruplarına tekrar bir rot-balans ayarı verilmeye çalışılmakta. Daha önce Renault lehine bir iki adım atılmıştı. Bu adım ile Doğuş’a tekrar bir ayar çekilmeye çalışılmakta gibi duruyor. OYAK son yönetim kurulu değişiklikleri ile Renault ciddi koz elde etti. Bu rot balans ile istediği kurban verilmez ise kamuda yeniden üst kademelerde vw’ler yerine renault’lar hüküm sürecektir.

Oyak ile başlayan adımlar sıralı takip edildiğinde ben bunu gördüm. Yoksa ithalat-ihracat hiç o kadar önemli değil. Çünkü bunlarda iyileştirme yapmak için yapılabilecek o kadar çok şey var ki ama siyasi rant yoksa kimsenin umrunda bunlar olmamakta. Atatürk Havaalanının satışı, bölgeye yapılacak 60bin konut, kuzeyin imara açılması yeterli nakit akışını sağlayacaktır belli süre için.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...