Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Hatchback mi Sedan mı?

speed
 Paylaş

3 Nesil Mazda 3'te Sedan mı ? Hatchback mi ?  

38 oy

1. 1. 3 Nesil Mazda 3'te Sedan mı ? Hatchback mi ?

• Sedan
      17
    • Hatchback
      21

Tavsiye Edilen Mesajlar

2 saat önce, Mustafa Y. :

Hb in daha iyi yol tuttuğu kesin kanıtlanmış bir bilgi mi yoksa herkes kendi yorumunu mu yapıyor. Sedan araçta arkada yolculuk yapanla hb arasında dağlar kadar fark var. Hb araba adamı kusturur, sedan da mışıl mışıl uyursun 

http://Egbljq.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...
  • 5 hafta sonra ...

Ben hb sever olarak m3 powersens sahibiyim aslında bu kasa (speedback) olduğundan önden yandan bakınca hb gibi duruyor kasa her açıdan çok orantılı olduğu için keyifli, her açısı güzel bence sedan vari bir aracı seveceğim aklıma gelmezdi bu aracı 18"jantları ayrıca keyifli yapıyor.Şunuda diyorum zevkler ve renkler tartışılmaz.Saygılar

ASUS_Z012S cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dikkat ettim, hatchback / sedan karsilastirmasinda nedense çogunlukla görünüm üzerinde durulmus, islevsellik üzerinde pek durulmamis (bir tek speed hariç).  Aslinda ikisi arasindaki en büyük farklardan biri, hatchback bir aracin bagajina daha büyük bir esya koyabilirsiniz (bir SUV bagajina koyabileceginiz gibi).  Bir sedan bagajina koyabileceginiz esya ise nispeten daha küçük olmak zorundadir çünkü açiklik daha azdir.  Burada bagaj hacminden bahsetmiyorum.  Bagaj kapaginin büyüklügünden söz ediyorum.

Amerikalilar bu daha büyük esya yükleyebilme özelligine "utility" (fayda, hizmet) diyorlar.  Sports Utility Vehicle (SUV) teriminde kullanilan orta sözcük de buradan geliyor.

Benim bir önceki aracim Subaru Impreza bir hatchback idi.  Ancak, onun bu "utility" özelligini hemen hemen hiç kullanmadim.  Bu nedenle bu kez alacagim Mazda 3 bir sedan olacak.  Bu ay içinde alabilirsem yani...  :rolleyes:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sürekli sedan araç kullanan ben,söz konusu M3 ise tercihim (1.nesil hariç) HB kasadır.

Nedenine gelince 3. nesil hb ve sedanın arasında pek bir bagaj hacmi farklılığı söz konusu değil.Çok az bir fark var.

Bu farkı Sedan kasa avantaj olarak kullanıyor. Fakat o bagajı kaldırdığında ki (kesinlikle değil ama) ucuz araç bagajı hissi beni benden alıyor.Çok ucuzluk hissi getirmiş.Dolu dolu bir bagaj kaldırmıyorsunuz..Kapatırken de pat diye tok bir ses değil Çaaat diye demirin demire çarptığı ses geliyor. Bu durum da sedanın dezavantajı.Hb için ise yükleme eşiği ve genişliği avantajdır.

Her iki kasa da oldukça güzel duruyor.

Hb kasa da benim için de sanki arkasında birşeyler eksik..Hemen alel acele bitirivermişler arkasını.Ama hb öyle olması gerekmez mi? Benim için hb kasanın o arkası olması gerektiği gibi olmuş..Üretici kullanıcının da birşeyler eklemesini istemiş bence..

Çift çıkış egzoz takıldığında daha bir seksi oluveriyor araç.Stoplara ince bir siyah film ve tabi ki güzel bir pleksi plakalık ile herşeyi değişiveriyor aracın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hb bagaj avantajını yanı sıra araç içinde yatma konaklama avantajına var 8)

323 f   hb kedi farlı aracımda az yatmadım :tey:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...
 Paylaş

• Yeni Oluştur...