Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Fazla Motor Yağı

umut hancı
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Iki ay kadar önce pover a.t aracımı suan icin ismini vermek istemedigim yetkili servisde 6 aylik periodik bakimin ikincisine götürdüğumde motor yağı filitreler ve ic ünüte filitresinin değisimi yapildi.ve bugün aradan ikiay gectikden sonra bir baska yetkili servise otomatik katlanabilir ayna modülü taktırmaya gittim. Ilavetende b silicekler ve fren balatalarınıda degıstirdim. O esnada aracla ilgilenen ustaya motor yagını ve kontrillerini yapmasinida rica eddim. Usta tamam bakalım diyip yağ cubugunu tekrar tekra kontrol eddiginde motor yagımın yarım litre fazla kondugunu gördük.hemen fazla yagı bosalttilar fakat yaklasik iki ayı geckin süredir busekilde kullanıyormuşum. Bunun üzerine servisin yetkilisine aracımda diyer degismis olan filitrelerinde teyidi icin bakmalarını rica eddigimde arac ic ünüte filtresinin sözde bakımda sadece fatura üzerinde degistigini gördüm.yarın ilk isim bakıma girdigim yetkili servise gitmek olucak.motorda fazla yaģdan sebeb bi problem yasarmıyım hicbir fikrim yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bugün uğrayacagım ama olumlu gececek bir durum söz konusu degil yarım litre fazla motor yagını ve ve fatura üzerinde degismis kabin filitresini kutuya koydurtdum götürcem bakalım.

Buarada Anadolu yakası mazda merser servisinden Allah razı olzun.istedigim ve dedigim herseyle profösyenel bir sekilde ilgileniyorlar tek kelimeyle hizmet cok iyi arkadaslar tavsiye ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, umut hancı :

Bugün uğrayacagım ama olumlu gececek bir durum söz konusu degil yarım litre fazla motor yagını ve ve fatura üzerinde degismis kabin filitresini kutuya koydurtdum götürcem bakalım.

Buarada Anadolu yakası mazda merser servisinden Allah razı olzun.istedigim ve dedigim herseyle profösyenel bir sekilde ilgileniyorlar tek kelimeyle hizmet cok iyi arkadaslar tavsiye ederim.

Yarım litre yağın fazla koyulmasını hadi zorlarsak "hata" sınıfına alabiliriz belki ama değişmemiş bir parçaya değişti diye fatura kesmek pek iyi niyetli bir şey değil. Bence kesinlikle Mazda Türkiye'ye şikayette bulunun. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gerekli yerlere bildirimde bulundum.yağ konusunda dedigin gibi bi sıkıntı olmadıgını farklı bir servisden gereken kontrolleri yaptırıp teyid eddirdim. Kabin filitresine gelince;filitre üzerindeki kirliligin,kuru yapraklar vs olmasının normal yol sartlarında az bir zaman zarfindada olabilcegini söylediler.malum filitreninde üzerinde üretim seri no olmadiģı icin takip edilemez. oyüzden acıkcası öncelikli motor yagından sebeb bir sorun yasamamakdı düsüncem.rahatladım cok sükür.birde şu var? Filitre veyahut herhangi bir parca faturada yansitilip degismemisse bu tamamen tamiranedeki ustanin hatasindan kaynaklanır. yani servisin 3 kurus icun butür seyler yapabilcegini düsünmüyorum.haklı olduğum halde genis acıdan bakmaya calıstım.haa ama buradan kesin ve net bisey cıkardım birdaha asla aracımın gözümun önünde bakımını yapmayan veyahutta tamirhane bölümü yasakdır denilen servis babamin oğlu olsa isim olmaz.Bu konudada  merser yetkili servis personeli gercekten profösyenel sorduğum hicbir soruyu cevapsız bırakmadikları gibi aracım gözümün önunde bakımları yapildi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 ay sonra ...

İstanbuldaki tüm mazda yetkili servislerinde parça teğmin ettim teşekkürler ama Merser mazda iyidir yetek parça yetkilisi çok dikkatli ve ilgiydi

ASUS_Z012S cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Normalde 3. nesi M3 ler 4.2 LT yağ alır, servisler genelde 4 LT lik yağı koyarlar araca, ama Mazda Oil (eski Dexelia) i 4 LT olarak veremez o yüzden 5 LT lik yağı ölçerek 4.2 lt koyması gerekiyor eğer bunu unutup 5 LT yi koyduysa aracınızda 0.8 LT fazla yağ koyulmuş demektir.

Merser ise bulk yağ kullanıyor, yani doğrudan pompa ile ölçerek koyuyorlar ama koydukları yağ ilk bakımdan hatırladığım kadarıyla orta kalite bir yağ.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 8 ay sonra ...
 Paylaş

• Yeni Oluştur...