Jump to content

Araç Marş Basmıyor


cagdaskml
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Herkese selamlar,5 gün önce 92 model 323 HB aldım.Alırken satıcı aracın sorunlarından bahsetmişti;elektrik aksamının elden geçmesi gerekiyor,yağ sızdırıyor olabilir bir ustaya kontrol ettir(yağ yaktığını zannetmiyorum),benzin deposunda veya hortumda pislik birikmiş olabilir.Velhasıl yola çıkmadan önce aracın bujilerini değiştirdik(eski sahibinin tavsiyesi üzerine) gazımızı yükledik Kocaeli'nden Eskişehir'e sorunsuz geldik.

Tek sıkıntısı aracı çalıştırdığım ilk 1-2 dk devir düşük olduğunda istop ediyordu o yüzden sürekli gaz veriyordum(boşta olmasına,hareket halinde olmamasına rağmen).300-400m ilerledikten sonra bu sorun geçiyordu.

Dün gece ehliyeti olan ama kullanmayı pek bilmeyen bir arkadaşımıza arabayı teslim ettim ve beni gezdirmeye başladı.Kalkışda istop ettirmeler üzerine araç 1-2 dk boyunca marş almamaya başladı.bu olaylar tekrarlandı güvenini kırmamak için sorun olmadığını böyle böyle alışacağını söyledim ama aynı şeyler devam etti her istop ettiğinde 1-2 dk beklemek zorunda kalıyorduk.sonunda 3. Vites de durmak zorunda kaldı,vites değiştirmeye unutunca araba bir 5m civarı tekleyip tekrar istop etti.

 

Direksiyona geçtim ama araç yine marşı almadı,tık diyip duruyordu,gösterge Işıkları da akü bitmiş gibi zayıf geliyordu.ne kadar gaz vermeyi denediysem de araç çalışmadı eve kadar ittim.İterken de çalıştırmayı denedim fakat olmadı.

Bildiğim kadarıyla araç çalışırken benzinle çalışıyor,aracın çok fazla sarsılmasıyla benzin deposundaki pislikler hortumu tıkamış olabilir ihtimali geldi sadece aklıma.

Değerli abilerim,22 yaşındayım arabalar hakkında çok az bilgiye sahibim.Yardımlarınızı bekliyorum.Olası problemi malolacağı fiyatla söylerseniz çok iyi olur.

Eskişehir için usta tavsiyelerine ve yaptırman/kontrol ettirmen gerekiyor dediğiniz şeyleri paylaşırsanız sevinirim.

 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bi 7-8 kez kalkış esnasında,2-3 kez de frenle durduğumuzdan,1-2 kez de 3. Vitesle kalkmaya çalıştığımızdan istop ettirdik.akünün bi anda bitmesine bu mu sebep olmuştur zealot bey? 

Çok teşekkür ederim ışık hızında cevabınız için:).

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tavsiye olarak İnci akü iyidir . Her zaman ceyrek depo benzin bulundur . Benzin pompası her zaman çalışır, benzin olmazsa soğumaz .

Ayrıca o kadar pratik yapsın diye verdiğin arkadaşının arabayı itmemesine bozuldum şahsen :) yolda kalınca kaçtı gitti mi ne yaptı [emoji1]

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ya hiç sormayın,direksiyonu tutarken yalandan biraz itti sonra da bi şey olmamıştır baksana taş gibi yea dedi koltuğa oturup kontağı çevirmeye çalıştı.benim için böyle garip stresli bir gece oldu:).Teşekkür ederim yardım ve tavsiyeleriniz için.Şimdiden Mazda ailesi Harika diyebilirim:)

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...