Jump to content

Mazda 3 Otomatik Şanzıman Filtresi

quiteguide
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

4 saat önce, ozgur35 :

Ben baktırmıstım cocuk grafıgı gosterdı benzınle aynı. Zaten kullanırken de cekış gıdıs bomba tüketım 8.2 son 15 bın km dır yokuş yukarı araba solluyoz :D ama gene bi ara baktıralım

Hocam izmirde mi yaşıyorsun? 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 saat önce, ozgur35 :

Ben baktırmıstım cocuk grafıgı gosterdı benzınle aynı. Zaten kullanırken de cekış gıdıs bomba tüketım 8.2 son 15 bın km dır yokuş yukarı araba solluyoz :D ama gene bi ara baktıralım

Sen yine de sollama başkan. 40-50 binde supapları alırsın eline valla :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, quiteguide :

Zengindeydi, biraz kıstım. Hoşuma gitmedi, az önce eski haline geri getirdim. Şu an sorun yok.

IMG_20190704_141549.jpg

O zaman benzinde kullanırken olmaması lazım değil mi? 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yakıt haritasını sifirlamazsan benzinde de yapar. 40-50 km sabit hız şehir dışı, 30-40 km zorlamadan şehir içi benzinle toplam 90-100 km kullanımda değerler normale döner.

Ateşleme sisteminde, bujilerde, bobinlerde, enjektorlerde, maf sensorunde, boğaz kelebeginde, gaz pedalı konum sensöründe, oksijen sensöründe, yakitta ... bir sorun yoksa.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, serifdurdu35 :

Hocam izmirde mi yaşıyorsun? 

Evet ksk tarafındayım

2 saat önce, tansu87 :

Sen yine de sollama başkan. 40-50 binde supapları alırsın eline valla :)

50 bını oldu kanka ama çogu benzın :D Yüzde 3 5 zengıne al lpgde benım  az bısey zengınde

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

34 dakika önce, ozgur35 :

Evet ksk tarafındayım

50 bını oldu kanka ama çogu benzın :D Yüzde 3 5 zengıne al lpgde benım  az bısey zengınde

Aracı benzinde sürsem 70 kuruş yakıyor. Sanki porsche :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

04.07.2019 at 11:15, tansu87 :

İçindeki de kısa uçlu filtreydi. Karteri açtığımızda yerindeydi. Filtreyi elle yuvasına sokuyoruz. Filtre üstünde, takınca altta kalacak şekilde dairesel bi çıkıntı var. O kartere değiyor. Baskı oluyor ve çıkmıyor. 

1248F03C-C9DF-4F11-A5D5-011D46D3AF2E.jpeg

128D40B9-EA2C-48D8-813C-819883CCF9FC.jpeg

Süper anlatmışsınız. Çok teşekkürler. En kısa zamanda değişimi ve deneyimlerimi paylaşırım. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

27.06.2019 at 21:47, quiteguide :

Aynı ürünü şuradan indirimle 55-60 TL felan almıştım. Yedekde duruyor.

O ring olan yerden kuvvetli bir şekilde üfle, aynı zamanda elinle dikdörtgen kısmı kapat. Sağdan soldan hava kacırmıyorsa kullanabilirsin, kaciriyorsa kullanmamani tavsiye ederim.

https://www.aloparca.com/yedek-parca/MAHLE/OTOMATIK-SANZIMAN-YAG-FILTRESI-4-VITES-OTOMATIK-FO/HX149D/998088652

Uyumlu araçlar kısmında 'Mazda 3 1.6 77 kW 2004-sonrası' görebilirsiniz.

Merhaba arkadaşlar.Bildigim kadarıyla Ford'un bu filtresini mahle firmasi üretiyor zaten. Neredeyse sadece yan sanayi olarak mahle var birtek. Ford için olana ayri orjinal olana ayri etiket vurup piyasaya suruyor. Mahle zaten kendini ispatlamış bir firma. Çekinmeden alabilirsiniz . Ayrıca içerisinden contalarida cikmakta. Bosyere yüksek fiyat vermeyin bence. 

04.07.2019 at 15:43, quiteguide :

Zengindeydi, biraz kıstım. Hoşuma gitmedi, az önce eski haline geri getirdim. Şu an sorun yok.

IMG_20190704_141549.jpg

Dostum gaz değerleri nasıl bu şekilde oluyor. Benim araçta akl takılı. Benzin değerleri aynı sizin gibi 2.30. 2.50 civarı.. devirde rolantide 750 .fakat gaz 4.20 4.50 arası. Regülatör basıncı 1.30 1.35 . Daha aşağı dusurunce basıncı bu sefer kalibrasyon yapılamıyor. Değerler sapıtıyor ve araba stop ediyor. Benzin değerlerine yakın gaz değerlerini elde edemiyorum. Bu takılı olan kitten mi kaynakli acaba. Bazı yerlerde 4 4.5 altında istenmiyormus diye okudum gaz ayarını. Bazı yerlerdede benzin değerlerine yakın olmalı diye yaziyor. Hangisi doğru acaba.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 ay sonra ...

Tam 1,5 senedir devam eden ses. Şanzıman ne bozuldu ne de başka bir şey. Böyle sorunsuz gidiyoruz. Dediğim gibi. Yüksek devirlerde sorun yok. Vites geçişleri yumuşak hissettirmiyor. Yağ seviyesi 65 derecede ölçüldü ayarlandı. Ama düşük devirde hızlanmak için gaza basınca bu ğğğ sesi devam. Benzinde de yapıyor. Benzinde 50-100km sürüp denemedim tabi. 

videoda 4.saniyede duyarsınız. (Tümsekten geçiş. İlk iki küt sesi teker tümsek geçişi) Bunun bir de uzun olanı var. Onu çekmedim. ğğğğııhhıığğğğğ diye iki servo yapıp vitese geçiyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

14 saat önce, tansu87 :

Tam 1,5 senedir devam eden ses. Şanzıman ne bozuldu ne de başka bir şey. Böyle sorunsuz gidiyoruz. Dediğim gibi. Yüksek devirlerde sorun yok. Vites geçişleri yumuşak hissettirmiyor. Yağ seviyesi 65 derecede ölçüldü ayarlandı. Ama düşük devirde hızlanmak için gaza basınca bu ğğğ sesi devam. Benzinde de yapıyor. Benzinde 50-100km sürüp denemedim tabi. 

videoda 4.saniyede duyarsınız. (Tümsekten geçiş. İlk iki küt sesi teker tümsek geçişi) Bunun bir de uzun olanı var. Onu çekmedim. ğğğğııhhıığğğğğ diye iki servo yapıp vitese geçiyor. 

Sat kurtul :D :D

quiteguide abi lpg ayarından demişti. Mantıklı geldi ondan da olabilir.

• Haha 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sesi duyamadım.

Vites 2de mi 3de mi diyeceğimm ama vites konumu 'D'de olduğu için emin olamiyacaksin.

Aynı şartlarda, vites manuel 2 de iken dene bakalım yada 1 de.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

18 saat önce, quiteguide :

Sesi duyamadım.

Vites 2de mi 3de mi diyeceğimm ama vites konumu 'D'de olduğu için emin olamiyacaksin.

Onu da denedim. Manuele alıp Vites d’de iken ki gibi davranırsam aynısını yapıyor. bu videoda d’de ama 3’ten 2’ye çekiyor vitesi.

Çok garip ki, videoya alınca da belirgin  bir ses oluşmuyor. Anlaması zor tabi. 4. Saniyede devir düşme sesi öncesi olan ses. 

Bu hafta benzinde sürüceğim. Bakalım ne yapacak. 

keşke sesi duyurabilsem :) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

21.12.2019 at 14:08, quiteguide :

Sesi duyamadım.

Benzinde 2 gün, 30km oldu. Ses aynı. Devam edeyim mi benzinde kullanmaya hocam?  Değişir mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bilemiyorum.

Neden?

Önceki mesajlarda da bash ettiğim gibi LPG ayarını kisinca meydana gelmişti bende.

Bu 'Grrrırrrr' sesi. 

Tumsekten geçmek için yavasladim, hız 10-15 km/s felan düştü sanırım. Ön tekerler gectikten sonra gaza dokununca bir kararsizlik oluşmuştu.

Bana durum, şanzıman değil de;

Ateslesem mi?

Ateslemesem mi? gibi geldi.

Gaz ayarını açınca başka da yapmadı. Tecrubemi de hemen paylaşmıştım zaten.

Bu esnada ltft/stft, ateşleme voltajı, maf sensörü kaç gr hava okuyor, 1.2. oksijen sensörü voltajlarini kontrol edermisin?

Hatta kayıt et.

Hangi yağı kullanıyorsun bilmiyorum ama M-V standartlarini karşılayacağı için, yağa ihtimal vermek istemiyorum. Aynı filtreyi kullanıyoruz, filtreden desek bende de yapması lazım diye düşünüyorum.

Sanırım, forum ahalisinden başka bir geri dönüş de olmadı bu ve benzeri bir durumla alakalı.🤔

Gaz kelebeği(throttle body) ile ilgili pidleri de kontrol etmeni tavsiye ederim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sadece kasiste mi yapıyor? Filtreden olmasının tek mantıklı açıklaması filtrenin alt uzantısının boyu sanırım. Bu da kasisten geçince anlık hava çekmesine sebep olur FAKAT böyle gır gır ses gelmez. Sanki manuel araçta debriyaja bas-çek yapmış gibi devir yükselir ve vitese geç geçer. Takipteyim. Geçmiş olsun. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Oradan hava çekmesi imkansız. O filtrenin oturduğu alt beyin/solenoid kısmının yağsız kalması imkiansiz yani. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@tansu87

100er m arayla 2 kasisten geçişim. Parametreler referans olabilir.

Cızırtı, bardakliktaki anahtar & ıvır zıvır.

2. Kasisten sonra biraz kükrettim senin için 🙂, normalde şanzıman sıvısı 50 derecenin altındayken yapmam.

• Beğen 1
  • Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...