Jump to content

Kapalı ortamlarda egzoz gazı


Misafir
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Garaj depo gibi kapalı alanlarda araçların motoru çalışıyorken bulunmak, yüksek miktarlarda Karbon monoksit (CO) gazına maruz kalmanıza sebep olabilir. Karbon monoksit zehirlenmesinin en yaygın belirtileri; baş ağrısı, baş dönmesi, halsizlik, bulantı, kusma, göğüs ağrısı ve zihin karışıklığıdır. 
Kırmızı kan hücreleri, karbon monoksiti oksijene nazaran daha hızlı toplamaya başlarlar. Eğer ortamda çok miktarda karbon monoksit birikmişse kandaki oksijen karbon monoksitle yer değiştirebilir ve vücuda oksijen girişi engellenerek organlara zarar verebilir hatta ölüme neden olabilir.
Dolayısı ile kapalı yerlerde araç çalışıyorken bulunulması durumunda ortamın yeterli miktarda havalandırılıyor olması oldukça önemli. Havalandırmanın olmadığı durumlarda egzoz çıkışına bu amaç doğrultusunda imal edilmiş olan egzoz hortumları takılarak da gazın tahliyesi yapılabilir. 


http://www.crushproof.com/wp-content/uploads/2016/10/2016-exhaust-brochure.pdf

Selamlar.
 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

* HVAC ( ısıtma, havalandırma , klima ) Sisteminin arızalı olduğu durumlarda

* Bagaj kapağı contasının sızdırması durumunda

* Hava tahliye sisteminin yetersiz tasarlandığı durumlarda

* Açılır tavan açıklığına

* Egzoz borusunun konumlandırılmasına 

bağlı olarak araç içerisine egoz gazı girebilir.

Bu konu ile ilgili olarak "Kore nakliye güvenliği otoritesi " güncel ve yararlı bir çalışma yapmış.

Bu çalışmada dikkat çekici olan, yukarıda sıralanan durumlarda araç içerisine egzoz gazının girebileceği ve giriş miktarının sürüş hızı ve ivmelenmelerle bağlantıları.

Aşağıdaki linklerden ilkinde Korede yapılmış olan güncel testleri, diğerinde ise HVAC hakkında bilgilendirmeleri bulabilirsiniz.

https://www2.unece.org/wiki/download/attachments/44269597/VIAQ-08-08-Test_procedure_on_exhaust_gas_entering_into_vehicle_cabin.pdf?api=v2

 

http://leakylugnut.com/hvac/hvac-system/

 

Selamlar

 

 

 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...