Jump to content

Donanımhaber Üye ve Yönetimi Arasında Amazon Gerginliği

Burak
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

DH'ye 2001'den beri üyeyim ve bence DH alanında Türkiye'nin en iyi platformlarından biri. Sonradan çıkan Webrazzi, Hardwaremania, Shiftdelete gibi sitelere üye oldum, ancak hiçbirisi DH gibi değil. Sözkonusu haber DH'de çıktı, gördüm. DH ufak bir hata yapmış, olabilir ki herkes aynı fikirde de değil,DH üyelerinden  bir alıntı

'' Ben bu konu (DH - En büyük Amazon rehberi) sayesinde TR de 2000 küsür TL olan çatal bıçak takımını 450 TL ye aldım (ve daha niceleri) gerisi beni ingilendirmez isterse DH benim üzerimden haberim olmadan 10bin TL kazanmış olsun. Zerrece umrumda değil ! DH yi kullanmasam yine 450 TL olacak mıydı evet olacaktı ne fark oldu cebimden ekstradan birşey mi çıktı ? Yok çıkmadı niye rahatsız olayım ! Ha bu işlemin habersiz yapılması sizi rahatsız edebilir ama beni etmiyor''

Bu olayın bu kadar büyütülmesinin sebebi bence DH'ye rakip firma ve sitelerin bu olayı DH'yi kötü gösterme fırsatı olarak kullanması. Türkiye'de rekabet böyle işliyor maalesef, en iyi olanı aşağı indirerek üste çıkmaya calışarak.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

amazon.de felan dedik 3 gün önce çarşı karışmış [emoji3] Donanım Haber baya sağlam vurgun yapmış söylenene göre [emoji3]
https://www.technopat.net/sosyal/konu/donanimhaber-amazon-konusu-rezaleti.471228/

Adamlara bak ya :) hepsi anasının gözü. Gözüm korktu [emoji1]

Bu arada teknofiyat.com hala çalışıyormuş , bilgisayar parçası arayanlar icin en güzel yerdir.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Fotifoti :

Adamlara bak ya :) hepsi anasının gözü. Gözüm korktu emoji1.png

Bu arada teknofiyat.com hala çalışıyormuş , bilgisayar parçası arayanlar icin en güzel yerdir.

Technopat'taki o gönderide dikkat ettin mi, yorumların coğu birkaç kişiden. DH, hesaplı ürün kampanyasında ufak bir hata yapmış,  dünyanın en büyük hatasıymış gibi tellallık yapan tipler.  Kaldı ki DH, hesaplı ürün kampanyasından ibaret değil, milyonlarca üyesi bulunan dev bir portal.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 saat önce, Revivo73 :

Technopat'taki o gönderide dikkat ettin mi, yorumların coğu birkaç kişiden. DH, hesaplı ürün kampanyasında ufak bir hata yapmış,  dünyanın en büyük hatasıymış gibi tellallık yapan tipler.  Kaldı ki DH, hesaplı ürün kampanyasından ibaret değil, milyonlarca üyesi bulunan dev bir portal.

Sadece bir kaç kişi demek çok iyimser bir bakış. Aslında sevdiğin ve savunma gereği hissettiğin için hatalarını küçümseme yoluna gitmişsin ama bu yaptıklarının etik dışı olduğu gerçeğini değiştirmez. Öyle bir kaç kişi olsa idi ekşide 20 sayfa entry olmazdı 

https://eksisozluk.com/22-temmuz-2017-donanimhaber-rezaleti--5417751

Son bir not. DH bir forum, portal değil. ( biz daha çok forum olarak biliyoruz ama portal kısmı da mevcutmuş)

En son not sansürsüz dediğin site sansürün kralını yapıyor ve bunu göz ardı ediyor olman da ilginç geldi bana :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yapma revivo, adamlar yıllardır kullanıcıların sırtından gizlice! Para kazanmışlar :) ürün yorumları icin sürekli kullandığım ve 2004'den beri üyesi olduğum forum. Bilmediğim yer değil
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

En en son not. Bir de işin yapılan alışverişleri gören birilerinin olma boyutu varmış. Yani gizliliğin ihlali. Bu da mı gol değil ?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Son bilgi. Tüm bunları yapan arkadaş "bir duanız yeter" diyerek yapmış. Vay haline.

Kesin bilgi, yayabiliriz. 

Not: Mevzuyu okudukça ne de derin ve çok boyutlu olduğu anlaşılıyor. Öyle bir satır ile geçiştirilebilecek türden değil yani

https://eksisozluk.com/entry/69679557

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

En en son not. Bir de işin yapılan alışverişleri gören birilerinin olma boyutu varmış. Yani gizliliğin ihlali. Bu da mı gol değil ?

Top ağlarda goool

663cf4a50d9edc4baeeb2d93428ef1b7.jpg

Artık Allah rızası için çalıyor herkes [emoji1] bilmediğimiz bir ayet var galiba [emoji12]
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hesaplı ürün kampanyasını başlatan kişi hatalar olabileceğini fakat Amazon'dan hiç birşey kazanmadığını söylüyor.

okudum güzel yazmış ama cevaplanmayan sorular var . Eleman özür diliyor, ama dh ekibinden ses yok. Zaten herkesin dediği referanstan prim alınması değil, neden gizli yapıldığı ? Başkalarının refer linklerini almışlar ilk sayfayla kendi koduyla eklemiş mesela :) ortada büyük bir para olduğunu da sanmıyorum şahsen, sorun paranın büyüklüğü de değil. Ama Amazon'la kim nasıl anlaşmış bu belli degil, neden böyle bir şey yapıldığı da belli degil . Bir açıklama bir özür yok. Böyle olunca herkes bildik gibi yazıp çiziyor. Bizim site çok şükür böyle yollara girmiyor, burada ne yapılacaksa açıkça konuşuluyor, tartışılıyor ve her şeyin belgesini sakladığına eminim Burak abinin :) dh .ıçtı şimdi sıvıyor [emoji1]
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, Revivo73 :

Hesaplı ürün kampanyasını başlatan kişi hatalar olabileceğini fakat Amazon'dan hiç birşey kazanmadığını söylüyor.

Mesele sitede yayınlanan linklere otomatik tag eklenmesi. Bunu kim yaptıysa kazanan o. Arka planda bunu murat ile paylaşırlar mi bilmem ama Amazon işbirliği için "böyle bir şey yok" diyor.

Üye ve mesaj silmelerine ne diyorsun? 1 konuyu kilitleyeceğiz diye bize veryansın edip DH e gitmiştin ya merak ettim düşünceni 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@Fotifoti bizim açıklayacak bir şeyimiz de yok ki 2 banner 1 google reklamı. Buna karşılık da hosting, domain ve lisans giderleri. Bu kadar basit :)

Mesut Çevik'in videonun başındaki ifadeleri bile başlı başına suçluluk  kokuyor ve bu demokratik forum yöneticisi insanları yayından banlamak için emirler yağdırıp gidin diyor.. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 saat önce, Burak :

Mesele sitede yayınlanan linklere otomatik tag eklenmesi. Bunu kim yaptıysa kazanan o. Arka planda bunu murat ile paylaşırlar mi bilmem ama Amazon işbirliği için "böyle bir şey yok" diyor.

Üye ve mesaj silmelerine ne diyorsun? 1 konuyu kilitleyeceğiz diye bize veryansın edip DH e gitmiştin ya merak ettim düşünceni 

DH'ye 2016'ya kadar cok seyrek giriyordum. Geçen sene  Apple İşletim Sistemleri ve Yazılım Geliştirme kısımlarına da girmeye başlamamla bayağı bir faal  oldum. DH'deki 1180 mesajımın çoğu son bir yıl içnde oluştu.  Şubat 2017 'de Konu Dışı bölümlere girmeye başlamamla mesaj sayım tavan yaptı fakat DH, konu dışındaki mesajları profildeki mesaj sayacına eklemediği için mesaj sayım gerçek rakamdan düşük gözüküyor.

DH'deki Amazon konusunu yine DH'de haber olarak gördüm, işte mesajları silinenler, uzaklaştırılan üyeler falan (DH lügatında üye silme yok, uzaklaştırma var : ) fakat cok üstünde durmadım. Bu videoda Mesut Çevik  suçludan cok medeni tepki gösteriyor. Xprime rumuzlu biri DH'ye soyguncu diye mesaj yazmış onu ban'layın diyor, bence gayet normal tepki.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 dakika önce, Revivo73 :

DH lügatında üye silme yok, uzaklaştırma var :

Ha kel Hasan ha Hasan Kel. Sonuç olarak site yönetimini eleştirdi diye uzaklaştırılan onlarca üyeden bahsediliyor. 

DH seni baya etkilemiş olmalı ki bir çok şeyi görmezden gelip yine de adamları haklı görebiliyorsun. Çifte standart bu olsa gerek :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

DH 'yi 2001'den beri hep yetersiz  site olarak görmüşümdür. Ancak dediğim gibi geçen yazdan itibaren faal olmaya başlayınca, mini versiyonunu keşfedince,  1 milyon+ üye ile her türlü konuda sınırsız bilgi alışverişi yapmaya başlayınca durum değişti ve olumlu puan verdim. 

Fakat konu DH-Amazon olayı ise, orada ciddi bir sorun göremiyorum. Gerçekten ciddi bir sorun görsem olaya bakışım deişirdi

Karşılaştırma babında bir örnek vereyim:

Geçenlerde 3-4 kez kullandığım sıfır ayarında Apple TV'mi Internetten sattım. Alıcı sıfırı 700TL olan cihazı kargo hariç 375TL'ye aldı yani satıştan süper memnun. o alıcı benim ürünümü link tıklayarak buldu. Diyelim ki ben bir kişiye benim için ürün linki oluşturup bana alıcı bulduğu için bu satıştan 40TL ödedim. Ve diyelim ki alıcının bundan haberi yoktu. Aldıktan sonra haberi oldu... Alıcı Türkiye'deki en temiz ürünü en ucuza almış, ancak haber verilmeden 40TL'm kesildi diyebilir mi? Come on : )

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@Revivo73 verdiğin örnek hali hazırda gittigidiyor, n11, letgo gibi sitelerden aldığın hizmetin bir örneği. Yani onlar sana müşteri buluyor sen de komisyon veriyorsun. Bunda bir problem yok öünkü karşılıklı anlaşmışsınız ve alışveriş yapanlar bunu biliyor. Alan memnun satan memnun. DH ve Amazon mevzusuna gelince işin rengi senin anlattığın gibi değil

Kronolojik sıra şu şekilde

• DH bir konu açılıyor ve içinde amazon.de de fırsat olduğunu söylediği ürünlerin linklerini koyuyor
  • Bu işi yaparken "Sadece bir duanız yeter" deniliyor, hiç bir gelirden bahsedilmiyor
  • Bir üye sitedeki amazon.de linklerine ( ister DH koysun ister bir başkası ) komisyonun DH e gitmesini sağlayacak gizli bir etiket eklendiğini fark ediyor ve bunu ispatlıyor. Bu açıkça sahtekarlık ve amazon'un Associate Programının ihlali.
  • Peki bu ne demek ? Sitede senin benim koyduğum ürün linkine birisi tıklayıp o ürünü alırsa komisyon DH'e gidiyor demek. Şimdi burada alan da satan da durumdan habersiz değil mi? Bir anormallik yok mu ?
  • Konu Amazon'a şikayet ediliyor ve Amazon'dan şok edici bir cevap geliyor. Bizim DH ile böyle bir anlaşmamız yok, kendileri ile ilgili yasal süreci başlatıyoruz
  • DH hemen bu gelişmenin ardına site kurallarına duruma uygun eklemeler yapıyor ve biz değiştirdik oldu, kabul etmiş sayılırsınız diyor.
  • 22 Temmuz'da olay patlayınca gerek ekşi sözlük gerek DH de bir çok mesaj ve konu açılıyor ama DH deki çoğu konu - mesaj siliniyor, üyeler yasaklanıyor. Demokratik bir site örneği :)
  • Son olarak da site üzerinden yapılan tüm satışların izlenebildiği fark ediliyor. Bu da bir gizlilik ihlali.

Velhasılı neresinden tutsan elinde kalan bir durum. Tabii nasıl bakmak istediğine bağlı. Şimdi bunların hepsi normal mi ? Come on :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Amazon'un DH'ye karşı yasal süreç başlattığına dair ortada belge veya haber var mı? Google'de amazon legal action against turkish , donanimhaber kelimeleriyle arattırdım 0 sonuç çıktı.

DH'nin demokratikliği 1M+ üyesi ile tescilli. birkaç on veya birkaç yüz üyenin kural dışı mesajlar yüzünden silinmesi bunu pek değiştirmez.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...