Jump to content

Genleşme kabı

Mustafa.
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba aranıza yeni katılıyorum ismim mustafa mazda 323 hb otomatik kasa aracım var.genleşme kabına suyu gönderiyor ancak suyu tekrar tahliye etmiyor.neden yapar bunu yardımcı olabilecek arkadaş var mı?radyatör kapağını yeniledin önceki su kaçırıyordu şuan kaçırmıyor ama genleşme kabına göndermiş geri almamış.geçen gün geri almıştı.Not:100 km yoldan sonra oldu...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba Hocam öncelikle hoş geldiniz.
Geçen gün geri almıştı dediğiniz radyatör kapağını değiştirmeden oncemiydi?

Soğutma sisteminin havasını aldınız mi?
Eğer hava almayıp suyu tamamlamadiysaniz sistem havasını aticak ve eksik suyu max. Seviyesine getirecektir.

Genlesme kabi su seviyesi bizim araclarimizda kabin kapağında bulunan ve içeri uzanan plastik cubugun 5 cm (uc taraftan) seviyelerinde max.seviyesinde.fazla şu koymanız ya da max.seviyesinden fazla şu koyduğunuz icin tamamlanan suyu fark etmemiş olabilirsiniz.

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Radyatöre baktığımda su göremedim 150-250 arasında su ilave yapınca doldu ancak radyatöre daha fazla su göndermişti ve yaklaşık 1 saat bekledim suyuna öyle bakayım dedim o 1 saat aralığında tekrar tahliye etmemiş malesef :(  Havasını forumda okuduğum kadarıyla almaya çalışıyorum radyotörde fan devreye girene kadar kadar bekliyorum fan devreye girdikten sonra su içeri çekiliyor o sırada ben suyunu tamamlıyorum bunu birkaç kere tekrarktan sonra kapağı kapatıyorum yeni kapak aldığımda geri gönderme işlemini yapmıştı eski kapakta hiç birşey yapamıyordu su öylece duruyordu..

Mustafa. tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hocam su eksilmesin problem yok:)
Dert etmeyin su çekmiyor diye.birde aracınızı tadilat felan yaptırdınız mi lpg sistemine regulatore felan

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yok herhangi bişe yaptırmadım araç 1 senedir bende benden önce muayene sokmadan önce regülatör vs herşey yenilenmiş.ama 100 km de 150 ml kadar eksiltmesi normal mi ve yedek hazneyi neredeyse ağzına kadar doldurmuş ki yarısından çok daha az seviyedeydi su.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hocam suyu fazla doldurursan fazlasını atar.genlesme kanundaki su seviyesi içine giren cububun ucunda olması gerekiyor buna göre gözlem yapin

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Nasıl çubuk yok hocam.boru dediğiniz kapağa bağlı plastik hortum.çubuk dedigime bakmayin

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

28 Temmuz 2017 at 19:40, Mustafa. :

Merhaba aranıza yeni katılıyorum ismim mustafa mazda 323 hb otomatik kasa aracım var.genleşme kabına suyu gönderiyor ancak suyu tekrar tahliye etmiyor.neden yapar bunu yardımcı olabilecek arkadaş var mı?radyatör kapağını yeniledin önceki su kaçırıyordu şuan kaçırmıyor ama genleşme kabına göndermiş geri almamış.geçen gün geri almıştı.

Mustafa. tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...