Jump to content

Mazda 323 Radyatör Tıkanıklığı

Mustafa.
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar merhaba radyatör tıkanlıklı var kaloriferin sıcak vermemesini etkiler mi?kaloriferi temizlettim içinden bildiğiniz paslı ve hafif çamulu su aktı ama araba biraz hızlı gitmezsem kalorifer sıcak vermiyor daha doğrusu ılık vermiyor ışıklarda vs durduğum anda soğuk üflemeye başlıyor.engin tecrübe ve bilgilerinize şimdiden teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracinizin km si nedir hocam,ilk basta bunu sorayim.
Devirdaim pompasi degisimi yaptiniz mi?
Bence aracinizin radyatoru tikali degil muhtemelen devirdaim pompasinin kanatlari asinmis ve rolantide tam su cevirmiyor.isiklarda durdugunuzda motor devri dusuyor devirdaimde sorun varsa kalorifer radyatorune suyu gonderemez daha dogrusu saglikli sirkilasyon yapamaz bu da hararet problemi dogurabilir.radyatorunuz tikali olsa aksine daha cok sicak su ulasmasi lazim kalorifer radyatorune.

Bence ilk basta su test i yapin
Kaloriferi acin yola cikin isiklarda ya da yol kenarinda durun kalorifer isisi duşsun sonra motorun devrini 3000 devire cikartin yaklasik 1 dakika tutun eger kalorifer tekrar sicak hava uflemeye baslarsa devirdaim pompaniz degisicek.tabi acilmisken triger setiniz eskiyse onuda yenileyin.
Once bu testi bi yapin hocam %90 sorun bu gibi ama emin olalim ona gore hareket ederiz.

Dusuncemi paylasmak istiyorum
Ustalik eskide kaldi.misal veriyorum ben aracimi triger degisimi icin ustama goturdugumde ustam once bi dinler motoru sonra bi test e cikar km sine bakar gerekli ise falanca parcayi(devirdaim) da degistirelim acilmisken der ama nerede boyle ustalar bi kac tane kaldi

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba ahmet km 235 binde ve geçen kış devirdaim donmuştu ve triger le beraber değiştirdik.radyatörün tıkalı olmasında şüphem var çünkü rampa çıkarken hafif haralette yükselme oluyor gerçi termostad kaçlık üzerinde onuda bilmiyorum.

Mustafa. tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Anladim hocam.hararetin yukselmesi dediginiz gibi termostad olabilir.aracinizin lpg regulatorunun sicakligi ne durumda hocam hic kontrol ettinizmi.kaloriferin sogumasi devirdaimden hocam yani saglikli bi sirkilasyon saglanamiyor rolantide.bence ilk basta ilk anlattigim test i bi yapin hocan

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Regülatör güzel iyi ısınıyor özellikle baktım ahmet.şunu söyliyebilirm triger kayışı orjinaliyle değişti devirdaim yan sanayisiyle değiştirmişdi usta.

Mustafa. tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

Arkadaşlar merhaba hayırlı pazarlar.grçen gün radyatör sökülüp şişlendi ve zemizliği yapıldı.bilenler bilir haramidere ye çıkarken hız limiti olduğu için devrimi ayarlıyamıyorum ve araç ciddi anlamda zorlanıyor hızım 40-50 arasına kadar düşüyor ve temizlenmeden önce yaklaşık 1.30 saat  temizliğinden sonrada hararet yine orta çizginin üzerine çıkmaya başladı düz yola geldiğim varkit tekrar hararet normale dönmeye başlıyor.gaz ayarımdanmıdır.lpg ci ile görüştüm lpg avans ayarı yapalım dedi.benzinde de denemek istiyorum karbüratörde ki mikser beni yanıltır mı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ahmet bey merhaba dediğiniz gibi arac ısındıktan sonra gaz vererek denemişlerdi kalorüfer peteklerini temizleyen kişi ve o zamanda ılık vermeye başlamışdı.ancak benim devirdaim yeni değişmişti fakat yan sanayi.etkiler mi bilmiyorum..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...