Jump to content

2017 Model Mazda 3 ve Yeni Kasa Skoda Octavia Arasında Kararsız Kaldım

Adil kandaz
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Guzel yorumlariniz icin tesekkur ederim ali bey bende mazda 3 almayi istiyorum ama iste bagaj konusu beni uzuyor ikizlerim olacak  onun icin bagaj onemli cocuk arabalarini  almasi icin  ama icim mazda diyor 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Adil kandaz :

Guzel yorumlariniz icin tesekkur ederim ali bey bende mazda 3 almayi istiyorum ama iste bagaj konusu beni uzuyor ikizlerim olacak  onun icin bagaj onemli cocuk arabalarini  almasi icin  ama icim mazda diyor 

Siz her iki aracıda yakından görüp inceleme ve test etme imkanınız oldu mu ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazdayi test ettim 2017 dizel otomatik  power  modelini gayet guzel geldi ici disi ama bagaj biraz kucuk geldi gozumee skoda test etmedim forumlara bakinca cogu kisi memnun degil gibi   amaa bagaji guzelccam tavanli  baya guzel duruyorama icin mazda diyor kasasi cok hos ici

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

9 dakika önce, Adil kandaz :

Mazdayi test ettim 2017 dizel otomatik  power  modelini gayet guzel geldi ici disi ama bagaj biraz kucuk geldi gozumee skoda test etmedim forumlara bakinca cogu kisi memnun degil gibi   amaa bagaji guzelccam tavanli  baya guzel duruyorama icin mazda diyor kasasi cok hos ici

Şu an Octavia'nın en revaçtaki modeli 1.0 TSİ 115 Hp'lik modeli.. Adamlar peynir ekmek gibi satıyorlar.. Hatta eski kasalarda çok ciddi indirimler yapıyorlar. Kayadibi en iyi fiyatı veren bayiler arasında başı çekiyor..

Ama dediğim gibi öncelikle her iki aracıda test etmelisiniz. Her şey iç hacim bagaj hacmi demek değildir.. Mazda'yı test etmişsiniz..mukayese için octavia testi şart..

Sizin ilk 8-9 ay bagaj ihtiyacınız yoğun olacak. Bu süreçte kullanılan bebek arabaları büyük ve çok yer kaplayan cinsten oldukları için. Ama sonrasında kullanmaya başlayacağınız puset diye tabir edilen bebek arabaları çok daha az yer kaplıyorlar..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir japon kullaniyorum suan nisaan qashqai yeni kasa 2015 kodel otomatik dizel hic memnun kalmaidm yalitim suspansiyon elimde parladi arac nerdeyse simdi mazda3 alsam gene elimde patlarmi acaba uzun yillar sonra cunki daha degismeyi dusunmuyorum 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Karar vereceğiniz iki genel durum var ;

1-Mazdanın Bagaj hacmi sizin için yeterli mi?

2-Atmosferik motor kullanmaktan hoşlanır mısınız? Bu iki sorunun cevabı evet ise geriye düşünecek hiçbir şey yok mazda 3 octaviadan çok çok üstün bir araç.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Daha oncevatmosferik bir arac kullanamdim en son bir 2017 model mazda 3 sedan power sense dizelcotomarik testcetttim arac gayet sessizdi darbe emisiciyiydi  atmosferik motor turboliya fore ne gibi avantaji varcnasil bircmotor sessizmi  konforlumu

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Adil Bey mesajlarınızı okudugum kadarıyla siz olayı bagaj olarak degerlendiriyorsunuz...sadece bagaja odaklanıcaksanız eger bahsettiginiz iki araçta isinizi görmez diye düsünüyorum...ikizleriniz olacagı için bu yorumu yapıyorum...tek bebeginiz olmus olsaydı Octavia isinizi fazlasıyla görürdü...kuzenimde Octavia var 2016 model full paket sunrooflu...ne yalan söylim o araca ne zaman binsem passat a binmis gibi hissediyorum kendimi...aracın içi ve bagajı çok genis ve ferah...fakat çok yaktıgı için sikayetçi bunuda belirtmek isterim...Mazda hakkında bilgim yok...karar sizin

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

55 dakika önce, babacanmurat :

Octavia var 2016 model full paket sunrooflu...ne yalan söylim o araca ne zaman binsem passat a binmis gibi hissediyorum kendimi...aracın içi ve bagajı çok genis ve ferah...fakat çok yaktıgı için sikayetçi bunuda belirtmek isterim...Mazda hakkında bilgim yok...karar sizin

Hangi motoru kullanıyor kuzeniniz ?

Yani 1.0 TSİ motorlu Octavia dizelden daha az yakıyor diyebilirim. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

9/4/2017 at 23:23, Adil kandaz :

2017 model skoda yeni kasa octavia 1.4 tsi  style veya sport kasami yoksa 2017 model mazda 3 power sence otomatik  benzinlimi almaliyim

Kriterler kişiden kişiye değişir, bu sebep ile herkes kendisi açısından cevap verecektir.

Ben Doğuş grubuna ait bir araç asla almam. Tüketiciye oldukça kötü davranan, temel tüketici haklarını görmezden gelen, dünya genelinde üretim hatası olarak kabul edilen, üretici firmanın raporlar ile kabullendiği durumları tüketici hatası sayabilen, ve bu kabul edilmez davranışları medya ve piyasada ki baskın gücü ile örten bir firma. Benim başıma bir sorun gelmemesi diğer tüketicilerin başına gelenleri görmezden gelme sebebim olamaz.

Sizin için bunlar önemli değilse, ve iyi araç kullanırım, köy yollarında gitmem, birazda sanşlıyım derseniz DSG'li araç alabilirsiniz. Aksi durumda Mazda'nın tork kovektörlü sanzımanı ile karşılaştırılamaz. Elbette DSG'li araç daha az yakıt tüketecektir ancak sorunsuzluk benim için daha önemli. 

Araç hacim kaygısı ile basit, iki aracada binin ve bakın.

basit bir Doğuş örneği:

https://eksisozluk.com/entry/45733316

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba,

Şuan aktif olarak iki aracıda kullanıyorum. Mazda keyif arabası, Octavia tam bir aile aracı sizin durumunuzda olsam hiç düşünmez tercihimi skoda yönünde kullanırdım. Octavia sıkıcı bir görünüme sahip ama ufak dokunuşlar ile keyif verecek hale gelebiliyor. Ayrıca şanzıman ve motor olarak da Mazda'dan her şekilde daha mutlu eder. 

Ha kimse sallamaz, otoparklarda onlarca beyaz octavia arasında aracı zor bulursun, lambalarda durduğunda yan arabadaki çocuklar cama yapışmazlar (Kırmızı Mazda etkisi) ama yıl içinde defalarca ne iyi yapmışım da bunu tercih etmişim dedirtir. Yakıt olarak çok daha ekonomik, tork yüksek, hızlanmalar daha iyi. Yazılım yaptırarak ekonomi ve ek güç elde edebilirsin. Bakımlarında daha çok öperler. 700'den aşağı çıkamazsın. Satıcıları ve servislerin burnu bir karış havada. DSG şanzıman arızaya açık, sorunları giderilmiş ama bir şekilde baş ağrıtıyor. Skoda tarafında tercihiniz olursa ve aracı 4-6 sene kullanmak niyetindeyseniz garanti süresini muhakkak uzatın. 

3 yıla yakındır octavia kullanıyorum sormak istedikleriniz olursa seve seve cevaplarım. 

EK: Mazda'yı da gömmüş gibi oluyor ama, Bagaj konusunda şuan 6 aylık bir bebeğimiz var. Bagajda mangal, 3 piknik koltuğu kilim falan var, Travel sistem bebek arabasını öyle elimize geldiği gibi atıp devam ediyoruz. Mazda'da rahatlıkla arabayı alıyor ama eşyaları kenara çekip güzelce yerleştirmek gerekiyor. Octavia'da bagaj hacim yanında yükleme kolaylığı açısından (Liftback) avantaj sağlıyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

12 dakika önce, macrostr :

Merhaba,

Şuan aktif olarak iki aracıda kullanıyorum. Mazda keyif arabası, Octavia tam bir aile aracı sizin durumunuzda olsam hiç düşünmez tercihimi skoda yönünde kullanırdım. Octavia sıkıcı bir görünüme sahip ama ufak dokunuşlar ile keyif verecek hale gelebiliyor. Ayrıca şanzıman ve motor olarak da Mazda'dan her şekilde daha mutlu eder. 

Ha kimse sallamaz, otoparklarda onlarca beyaz octavia arasında aracı zor bulursun, lambalarda durduğunda yan arabadaki çocuklar cama yapışmazlar (Kırmızı Mazda etkisi) ama yıl içinde defalarca ne iyi yapmışım da bunu tercih etmişim dedirtir. Yakıt olarak çok daha ekonomik, tork yüksek, hızlanmalar daha iyi. Yazılım yaptırarak ekonomi ve ek güç elde edebilirsin. Bakımlarında daha çok öperler. 700'den aşağı çıkamazsın. Satıcıları ve servislerin burnu bir karış havada. DSG şanzıman arızaya açık, sorunları giderilmiş ama bir şekilde baş ağrıtıyor. Skoda tarafında tercihiniz olursa ve aracı 4-6 sene kullanmak niyetindeyseniz garanti süresini muhakkak uzatın. 

3 yıla yakındır octavia kullanıyorum sormak istedikleriniz olursa seve seve cevaplarım. 

EK: Mazda'yı da gömmüş gibi oluyor ama, Bagaj konusunda şuan 6 aylık bir bebeğimiz var. Bagajda mangal, 3 piknik koltuğu kilim falan var, Travel sistem bebek arabasını öyle elimize geldiği gibi atıp devam ediyoruz. Mazda'da rahatlıkla arabayı alıyor ama eşyaları kenara çekip güzelce yerleştirmek gerekiyor. Octavia'da bagaj hacim yanında yükleme kolaylığı açısından (Liftback) avantaj sağlıyor. 

Katılıyorum. mazda dan vazgeçemiyorsak da 2.el mazda 6 olabilir bence yada port bagaj.

yok oda olmaz dersek octavia veya diğerleri. ama 5-6 yıllık kullanımdan bahsediyorsak da kısa vadede sıkıntı yaşayıp uzun vadede rahatlığı ve konforu + zevkimizi düşünerek karar vermeli.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

19 dakika önce, macrostr :

Yakıt olarak çok daha ekonomik, tork yüksek, hızlanmalar daha iyi. Yazılım yaptırarak ekonomi ve ek güç elde edebilirsin. 

Karar verirken ve günlük yaşamda verdiğimiz kararların maliyetlerini mutlaka gözönünde bulundurmalıyız. Yazılım yaptırarak sizin ve çocuğunuzun yaşadığı çevreyi çok daha fazla kirlettiğinizi unutmayın. Diğer ülkelerde insanlar katalog değerinden çok daha yüksek kanser yayan araçları bilmeden kullanmalarına rağmen pişmanlıklarını dile getirirken bizde biraz duyarlı olmalıyız. Kaldırımda yürüyen, etrafımızda ki insanları, kendimizi onlarca misli doğrudan kansere sebep olan zehirli gazlar ile daha fazla zehirlemeye hakkımız yok. Daha duyarlı olmak zorundayız. Keşke ülkemizde bilinç artsa bu tip işlemleri şikayet edebilsek.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 dakika önce, mesut2323 :

Katılıyorum. mazda dan vazgeçemiyorsak da 2.el mazda 6 olabilir bence yada port bagaj.

yok oda olmaz dersek octavia veya diğerleri. ama 5-6 yıllık kullanımdan bahsediyorsak da kısa vadede sıkıntı yaşayıp uzun vadede rahatlığı ve konforu + zevkimizi düşünerek karar vermeli.

2. el için şöyle örnek vereyim 2015 Nisan ayında Kırmızı Mazda 3 Power AT 90.000 civarıydı diye hatırlıyorum. Aynı tarihte Beyaz 1.6 TDI+DSG Elegance Octavia'yı 76.000'e aldık. 2017 Nisan ayında Mazda 3  Power araca 71.800 ödedik. Octavia'nın ikinci eli şuan 80.000 civarında geziyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, İlhan :

Hangi motoru kullanıyor kuzeniniz ?

Yani 1.0 TSİ motorlu Octavia dizelden daha az yakıyor diyebilirim. 

1.6 TDİ / Style CR modeli...Yakıtı sehiriçi 9.5/100 litre diye kendisi bana söyledi...açıkcası ben Skoda marka bir araca hem 95.000 lira para verip hemde 9 litre yakıt yakan bir modele binmem...

7 dakika önce, Adil kandaz :

Bu skodanin konforu yalitimi  suspansiyonlaein darbe emisi nasil  peki

Kendi sahsi fikrimdir...Passat a binmis gibi hissettim kendimi...çok konforlu ve iç dizaynı konsolu falan çok basarılı...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 dakika önce, babacanmurat :

1.6 TDİ / Style CR modeli...Yakıtı sehiriçi 9.5/100 litre diye kendisi bana söyledi...açıkcası ben Skoda marka bir araca hem 95.000 lira para verip hemde 9 litre yakıt yakan bir modele binmem...

1.0 TSİ 115 Hp seçeneği varken Dizel benim için hiç ama hiç cazip değil..Dizel Mazda 3 kullanıcısı olmama rağmen..Yeni nesil benzinli otomobiller oldukça ekonomikler. Artık çok aman aman bir cazibesi kalmadı aslında dizellerin. Ama o tork patlaması vs aldatıcı göz boyayan unsurlar oluyor sanırım kullanıcılar için.

10 dakika önce, Adil kandaz :

Bu skodanin konforu yalitimi  suspansiyonlaein darbe emisi nasil  peki

Süspansiyonla ilgili burada bahsetmiştim. Eski kasa Octavia'lara göre arka süspansiyon konusunda oldukça fazla hayıflanma var diyebilirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 dakika önce, Batuhan79 :

Karar verirken ve günlük yaşamda verdiğimiz kararların maliyetlerini mutlaka gözönünde bulundurmalıyız. Yazılım yaptırarak sizin ve çocuğunuzun yaşadığı çevreyi çok daha fazla kirlettiğinizi unutmayın. Diğer ülkelerde insanlar katalog değerinden çok daha yüksek kanser yayan araçları bilmeden kullanmalarına rağmen pişmanlıklarını dile getirirken bizde biraz duyarlı olmalıyız. Kaldırımda yürüyen, etrafımızda ki insanları, kendimizi onlarca misli doğrudan kansere sebep olan zehirli gazlar ile daha fazla zehirlemeye hakkımız yok. Daha duyarlı olmak zorundayız. Keşke ülkemizde bilinç artsa bu tip işlemleri şikayet edebilsek.

Üstad dediklerine 100% katılıyorum. Öncelikle dizel gibi kirli bir yakıttan uzaklaşarak işe başlayabiliriz ama işin içine yakıt maliyetleri girince tercihler hep kısa vadede kar sağlayacak tarafta şekilleniyor. 

VAG grubuna yapılan basic yazılımlar ile motora ve turboya daha fazla yüklenerek daha iyi bir yanma elde edildiği, ekonomi ve performans kazancı olurken motoru daha çok yıprattığı söyleniyor. Bildiğim kadarıyla egzoz emisyon testinde farklı bir sonuç çıkmıyor. Ama bu emisyon konusunu çok araştırmadım. Okuduklarım hep ekonomi ve performans yönündeydi. Yaptırmadım ama yaptırmak hep aklımın bir köşesinde...

Duman atacak seviyede yapılan yazılımlar ile temel seviye yazılımları aynı kefeye koymamak lazım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kafam cok karisti yaaavvv en az 5  6 sene binebilecegim bir araba olsun idtiyorum bu ikisinden hangisi 6 sene SIKINTISIZ konforlu dayaniklidir

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...