Jump to content

Krank Sensörü İle Rölanti Arasında Bir İlişki Var mı ?

Mazdatutkunu
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhabalar bir soru sormuştum daha önce ... Rölanti Dalgalnması sorunumun çözümü nedir? diye .. Herkesten yorum gelmişti ve ben 2 motor mekanik ustasına bir elektriçiye gidip cu sorunu hala çözemedim ..

Dün krank sensörüne yanlışlıkla bi dokandım motor kısmandan hava sesi gibi bi ses geldi bi kaç kere dokandım geldi .. acaba bu krank sensörünün rolanti sorunu ile ilgili bi ilişkisi varmı ? eger oldugunu düşünen varsa bidaha sanayi yolu tutcaz galiba :D

Mazda iyi hoşta bide şu rolantisini çözebilsek :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu rölanti dalgaalanması ile alakalı bir konu hatırlıyorum forumda bir arattır istersen bir arkadaştada hava akışmetresinden kaynaklı olduğu tespit edilmişti senin arabada hemen hava filtresinin baglantı elemanları üzerinde olması gerekiyor bu akışmetre onun fişini çekip bir deneme yaparmısın fark olacakmı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hmm akışmetrenin fişi nerdeki .. bende motor elemanlarını yeni yeni ögreniyorum .. bi internetten araştırıyım yada bi fotograf gönderebilirseniz çok sevinirim ya  . 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Krank denilince ilk aklıma gelen isim @Zealot geliyor. Ne çekmişti kendisi. :D 

Bu arada araç Mazda 626'mı ? Mazda 6'mı ? Konu şu an Mazda 6 bölümünde de !

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şöyle olması gerekir ki doğrudan yok ama dolaylı olarak var. Krank pistonları emme veya egzoz noktalarına getirdiğinde külbütmr horozunun da eş zamanlı olarak subabları açması kapaması gerekir. 

Rölanti ayarı bozuksa piston patlamada veya egzozda istenilen noktalarda olmadığı için sorun yaratıyor olabilir. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Krank sensörünün direkt olarak alakası yok rolanti ile.  Ha senteui falan kaçırır, komple ateşleme kayar, o ayrı. 

Ama alakası yok diyelim biz. 

Siz sensöre dokununca, ateşleme yi kesiyor korumaya alıyor, ondan kelebek ten ses geliyor. 

Aracınız kaç model 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

zaten kelebek tarafından hava sesi gibi bi ses geliyor ya evet . fıs diyor kalıyor .. anlaşılan bu rolanti dalgalanmaı problemi onunla alakalı değil . bogaz kelebegini tmizlettim . sente ayarı yaptım . hava kaçağına bakıldı ısı sensörü emme modifoldu herşeye bakıldı hala bulamadık ya sorunun kaynagını :( 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

rölanti sorunlarında  genel problem motorun hava almasındandır. ısrarla buna bakılmalı..

aracınızdaki lpg  sıralı sistem mi,  yarı sıralı mı

benzinde de yapıyor mu aynı dalgalanmayı..

benzinde de yapıyorsa ısrarla motor hava alıyor diyebilirim

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

her ikisindede yapıyor .  motoruın hava alması demek conta yanması ile ilgilimi yada conta gevşemesi felan mı ?? 

ona bakmadılar sanırım .. bunada baktırıyım bi . Tşkler .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Conta dan değil,   ölçülemeyen bir hava var,  kelebekten sonra,  bir yerden hava emiyor, 

Bazen gaz kelebeği temizliği sonrası da yapar, cok geç düzelir. Benim 626mda olmuştu.  Kelebek temizleme sonrası dalgalanma oldu 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...