Jump to content

3. Nesil Mazda 3 vs 2. Nesil Mazda 3

abcsefa
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Kıymetli Mazda severler. Bu aralar bir araç almayı düşünüyorum. Aklımda sorunsuzluğu ile nam salmış Mazda markası ve 3 serisi var. Ancak 2010-2013 arası Mazda Touring ya da İmpressive mi yoksa yeni kasa 2014-2015 Mazda 3 Reflex paket mi almalıyım? Bütçem en fazla 67-68 bin tl civarındadır. Kıymetli yorumlarınızı bekliyorum. İyi akşamlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

O civarlara güncel kasa Mazda 3 bir ihtimal bulunur, zor açıkcası. İçinize sinen birşey bulursanız da tereddüt etmeyin tabiki, Mazda 3'ün son nesli ile 2. nesli arasındaki durum 1 ile 2 arasındaki gibi değil, sıçrama var her konuda (yol sesi hariç) :)  

2. neslin avantajı, dizelini 3. nesil benzinliden daha uyguna bulabilecek olmanız.  Dizel motor sizin için öncelikliyse durum değişebilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2006 mazda dynamic kullandim 1 sene. 1,5 sene de 2012 mazda 3 mirai kullandim.3.nesili de uzun donem test surusu yaptim.

En keyif aldigim 1.nesil mazdaydi. 2.nesil mazdam, mirai modeli olmasina ragmen ,  etkileyici tasarimina ragmen kalite hissi veren bir arac degildi bence.zaten burda da actigim konular var 2.nesil m3 ile  ilgili.

4 vites olmasi basli basina hayal kirikligi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, Leanback :

O civarlara güncel kasa Mazda 3 bir ihtimal bulunur, zor açıkcası. İçinize sinen birşey bulursanız da tereddüt etmeyin tabiki, Mazda 3'ün son nesli ile 2. nesli arasındaki durum 1 ile 2 arasındaki gibi değil, sıçrama var her konuda (yol sesi hariç) :)  

2. neslin avantajı, dizelini 3. nesil benzinliden daha uyguna bulabilecek olmanız.  Dizel motor sizin için öncelikliyse durum değişebilir.

Açıkçası Mazda'da dizel düşünmüyorum tam olarak bilmiyorum ama Mazda benzinde daha başarılı motorlar üretiyor gibi geliyor. Doğru 5-6 bin tl kadar daha üzerinde koyabilsem daha rahat yeni kasa Mazda 3 bulabilirim. Zaten dediğim fiyatlara otomatik bulmam zor olduğu için manuel mi otomatik mi diye hiç sormuyorum. Çok teşekkür ederim :)

1 saat önce, M.E.G :

2013 impresive almaktansa 2014 yeni kasa reflex daha mantıklı. 

Reflex paketi impressiveden daha doludur. 

Sağolun teşekkür ederim değerli bilgilendirmeniz için. Gördüğüm kadarıyla sizde Erzurum'da yaşıyorsunuz. Yedek parça temini yahut usta bulma konusunda sıkıntı yaşıyor musunuz?

Bir saat önce, yigitgurel :

2006 mazda dynamic kullandim 1 sene. 1,5 sene de 2012 mazda 3 mirai kullandim.3.nesili de uzun donem test surusu yaptim.

En keyif aldigim 1.nesil mazdaydi. 2.nesil mazdam, mirai modeli olmasina ragmen ,  etkileyici tasarimina ragmen kalite hissi veren bir arac degildi bence.zaten burda da actigim konular var 2.nesil m3 ile  ilgili.

4 vites olmasi basli basina hayal kirikligi

3. nesil ile ilgili yorumunuz nedir peki 2. nesile kıyas edecek olursanız?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

31 dakika önce, abcsefa :

Sağolun teşekkür ederim değerli bilgilendirmeniz için. Gördüğüm kadarıyla sizde Erzurum'da yaşıyorsunuz. Yedek parça temini yahut usta bulma konusunda sıkıntı yaşıyor musunuz?

Evet Erzurum’ da yaşıyorum. Periyodik bakım dışında bir sıkıntım olmadığı için yedek parça ile alakalı problem yaşamadım şükür. Servis dışında da bir yere götürmüyorum araçları.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tabiki 3.nesil daha iyi hemen her konuda. 3.nesilde sunroof yok mesela. Arabayi almamak icin ciddi bir sebep bence.

bence 3.nesildeki eksikler.

-Sunroof

-17 jant (16 lar arabayi gostermiyor, 18 ler ise gereksiz buyuk. Yol sesi yapiyor , pahali ve konforu baltaliyor)

Ayrica lpg takilmiyor olmasi eksi.

Mazdanin olayi surus keyfi. Onun haricinde abartilacak bir yani yok bence.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

12 dakika önce, M.E.G :

Evet Erzurum’ da yaşıyorum. Periyodik bakım dışında bir sıkıntım olmadığı için yedek parça ile alakalı problem yaşamadım şükür. Servis dışında da bir yere götürmüyorum araçları.

Anladım teşekkürler

9 dakika önce, yigitgurel :

Tabiki 3.nesil daha iyi hemen her konuda. 3.nesilde sunroof yok mesela. Arabayi almamak icin ciddi bir sebep bence.

bence 3.nesildeki eksikler.

-Sunroof

-17 jant (16 lar arabayi gostermiyor, 18 ler ise gereksiz buyuk. Yol sesi yapiyor , pahali ve konforu baltaliyor)

Ayrica lpg takilmiyor olmasi eksi.

Mazdanin olayi surus keyfi. Onun haricinde abartilacak bir yani yok bence.

C segment bir araç düşünüyorum açıkçası bu fiyat aralığına alternatif tavsiyeniz var mı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sessizlik konfor gibi konularda c segmentinde daha iyi araclar var bence. Golf focus bi tik daha iyi.

Toplam paket olarak bu araclar mazda 3 den biraz daha iyi belki ama mazdanin kendine has tarzi surus keyfi var. Bi de sorunsuzluk algisi. Zaten mazdayi sevenler bu yuzden seviyor.

Karar sizin. Icinize sineni alin binin

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

http://mutlutekir.blogspot.com.tr/2017/07/mazda-3-bl-2-nesil-ile-bm-3-nesil.html?m=1

Öncelikle yeni kasada küçük ama birçok değişim var. Ses yalıtımı iyileştirilmiş, yol sesi çok az azalmış, motor sesi çok azalmış, ama rüzgar sesinde bir değişim yok. Süspansiyon sisteminde geliştirme var. İlk deda mazda alınacaksa 3. Nesil alınmalı bence de. Lpg de uyumlu. Vialle liquidse taktırılır ucuza binilir. Az da yakıyor zaten. Ama öte yandan 2. Nesilin otomatiği 4 ileri bu hem performans hem de yakıt tüketimi olumsuzluklarıyla dönüyor. Sırf bu 2 sebep nedeniyle 3. Nesil  alınır. Geri kalan karşılaştırmaları linkten okuyabilirsiniz. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

20 dakika önce, yigitgurel :

Sessizlik konfor gibi konularda c segmentinde daha iyi araclar var bence. Golf focus bi tik daha iyi.

Toplam paket olarak bu araclar mazda 3 den biraz daha iyi belki ama mazdanin kendine has tarzi surus keyfi var. Bi de sorunsuzluk algisi. Zaten mazdayi sevenler bu yuzden seviyor.

Karar sizin. Icinize sineni alin binin

Açıkçası marka takıntım yok, çok fazla 2. El kaygım da yok sadece parasını hakeden fiyat performans aracı içerisindeyim. Teşekkür ederim yorumunuz için sağolun

17 dakika önce, Mutlu Tekir :

http://mutlutekir.blogspot.com.tr/2017/07/mazda-3-bl-2-nesil-ile-bm-3-nesil.html?m=1

Öncelikle yeni kasada küçük ama birçok değişim var. Ses yalıtımı iyileştirilmiş, yol sesi çok az azalmış, motor sesi çok azalmış, ama rüzgar sesinde bir değişim yok. Süspansiyon sisteminde geliştirme var. İlk deda mazda alınacaksa 3. Nesil alınmalı bence de. Lpg de uyumlu. Vialle liquidse taktırılır ucuza binilir. Az da yakıyor zaten. Ama öte yandan 2. Nesilin otomatiği 4 ileri bu hem performans hem de yakıt tüketimi olumsuzluklarıyla dönüyor. Sırf bu 2 sebep nedeniyle 3. Nesil  alınır. Geri kalan karşılaştırmaları linkten okuyabilirsiniz. 

Blogdaki yazınızı da okudum makyajsız Mazda 3, 3. Nesile  2'den geçiş yapmayı düşünmediğini yazmışsınız bu durumda Mazda 3, 2. Nesil yeterli görünüyor 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2. Nesil Mazda 3 impressive kullanıyorum. hadi yarın bunu satıp, 3. Nesil Mazda 3 alayım diye heyecanlandırıcı bir sebep bulamıyorum. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

19 dakika önce, Mehmet Özdemir :

2. Nesil Mazda 3 impressive kullanıyorum. hadi yarın bunu satıp, 3. Nesil Mazda 3 alayım diye heyecanlandırıcı bir sebep bulamıyorum. 

Teşekkür ederim değerli yorumunuz için

Kıa cerato 1.6 dizel concept plus otomatik vites hakkındaki düşünceleriniz nelerdir? Genelde fiyat performans aracı olarak bu aracı tavsiye ediyorlar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

53 dakika önce, abcsefa :

Teşekkür ederim değerli yorumunuz için

Kıa cerato 1.6 dizel concept plus otomatik vites hakkındaki düşünceleriniz nelerdir? Genelde fiyat performans aracı olarak bu aracı tavsiye ediyorlar

Kullanmadım ama şanzıman motor uyumumunun üst düzeyde olduğu yorumları okumuştum hep. Şans verilebilecek bir marka bence kia@zoptrik

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

9 saat önce, Mehmet Özdemir :

Kullanmadım ama şanzıman motor uyumumunun üst düzeyde olduğu yorumları okumuştum hep. Şans verilebilecek bir marka bence kia@zoptrik

Kararsızlığım 3. Nesil Mazda 3 benzinli mi yoksa cerato 1.6 crdi concept plus mı şeklinde ilerleyecek galiba

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Servis kısmına aklınız takıldıysa Mazda servisine gidin, Necdet veya Ümit ustanın yanına uğrayın, Kia’ da aynı servis içerisinde. 2 marka hakkında da detaylı bilgi verirler. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

14 dakika önce, M.E.G :

Servis kısmına aklınız takıldıysa Mazda servisine gidin, Necdet veya Ümit ustanın yanına uğrayın, Kia’ da aynı servis içerisinde. 2 marka hakkında da detaylı bilgi verirler. 

Yok kararsızlığım servis kısmında değil. Kararsızlığım kalite, verilen parayı hakedip etmemesi, uzun yol konforu kısmında. Çünkü şehir içinde dizel ve benzin Erzurum gibi düzlük bir yerde çok farketmez diye düşünüyorum 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

12 dakika önce, Mehmet Özdemir :

erzurum düzlük bir yer mi? @M.E.G onca zaman bizi mi kandırdın sen? 11 litre benzin tüketimini nasıl başardın sen?

11 litre kış için çok iyi rakam :) Erzurum palandökenin eteklerinden başlayıp ovaya doğru kurulmuş bir şehir. Ben yokuşlu bir yer demedim ki. Kaldı ki 500 tane video atmışımdır sana, bi bak yollara düz mü değil mi :D 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...