Jump to content

3. Nesil Mazda 3 vs 2. Nesil Mazda 3

abcsefa
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

14 dakika önce, yigitgurel :

Otopark'in en yanli videolarindan biri budur heralde. Bu videoyu izledikten sonra buyuk beklentiyle yaptigim test surusunden hayal kirikligiyla ayrilmistim. 

Mazda aslinda gercekten guzel araba. Ama bazi basit noktalarda citayi cok dusuruyor. Cam acma dugmeleri isiksiz, sunroof yok ve ciddi anlamda yol sesi. Bunlar cozulemeyecek seyler degil aslinda. Ama cozmuyor nedense. Makyajli kasada dugmeye isik gelmis anca.

Gerçekten beğendiği için de bu yorumları yapmış olabilir. Sürekli c5, c4, ds kullanan serviş çalışanı tanıdığım 91 model 323e verdiği hissiyattan dolayı hayran kalmıştı :)

Ama siz test yapan arkadaşın kişisel fikirlerini boşverin.
Nesnel yorumlarına bakın. Kalite hissi, her şeyin yerli yerinde olması, sürüş hissi, güvenlik donanımlarının verdiği güven ve son bölümlerde çizgiden çıkmadan yaptığı sürüş. Bunlar herkesin hem fikir olduğu konular.
Bu araba zaten bir Bmw 520 değil. C sınıfı bir araba. Rakipleriyle kıyaslamak lazım.
Sanroof dışında ki eksiklikler bence eksiklik değil. Ben cam açarken düğmelere bakmıyorum bile mesela. Yol sesi benim kullandıklarımdan Focus 3 te de, bir önceki civic de de, 2014 Audi a4 te de, bmw 116da da var.

Ha bana kalsa dış güzellik yeter. İsterse içinde koltuk olmasın. Benim için önemli olan şey tip.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

And bu camiada yanli video çekecek son insan bile olamaz, adam bu işi yapmayi kurumsaliz diye diye yalamadiklari yer birakmayanlar yüzünden birakti zaten.

Yol sesi aliyor, düğmelerde işik yok diye kimse kullanilan mühendisliği küçümseyemez. Yol sesi istemiyorsan golf alirsin, fazla da kafa yormazsin bu işlere bu kadar.

3.nesil bir başyapittir gerisi teferruattir. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şimdi, AreY :

And bu camiada yanli video çekecek son insan bile olamaz, adam bu işi yapmayi kurumsaliz diye diye yalamadiklari yer birakmayanlar yüzünden birakti zaten.

Yol sesi aliyor, düğmelerde işik yok diye kimse kullanilan mühendisliği küçümseyemez. Yol sesi istemiyorsan golf alirsin, fazla da kafa yormazsin bu işlere bu kadar.

3.nesil bir başyapittir gerisi teferruattir. 

Bir araba hakkinda konusurken neden bu kadar hircin davranilir anlamiyorum. Hem 1.nesil hem de 2.nesil m3 kullanmis biri olarak markanin bazi basit noktalardaki yetersizliginin tuketici gozundeki yansimasini anlatmaya calisirken höt höt konusmayla karsilasmak keske hic yazmasaydim dedirtiyor insana. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

48 dakika önce, yigitgurel :

Bir araba hakkinda konusurken neden bu kadar hircin davranilir anlamiyorum. Hem 1.nesil hem de 2.nesil m3 kullanmis biri olarak markanin bazi basit noktalardaki yetersizliginin tuketici gozundeki yansimasini anlatmaya calisirken höt höt konusmayla karsilasmak keske hic yazmasaydim dedirtiyor insana. 

Bence tek sıkıntı klavye basinda olmamiz duygu aktarimi yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

11 saat önce, yigitgurel :

Yazarken hiç böyle şeyler hissetmedim yanılıyorsunuz, ancak sizin yazıda höt höt ler var sakin olmadığınız gerektiği çok açık.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

21 saat önce, yigitgurel :

And veya onun benzeri petrolhead kafadaki adamların (çoğu yabancı gazeteci de böyledir) bir otomobile hasta olacaklarsa bunu sağlayan konular genelde sürüş dinamikleri ve sürüş hissi, konfor, direksiyon, stabilite benzeri aracın statik değil daha çok dinamik yanları oluyor. Yani örnek veriyorum bir VW Polo'da bile Mazda'daki bu tip cam-ayna düğmelerinin ışıksız olması söz konusu değil ama bu durum o arabanın kredisini fazla yükseltmiyor onların gözünde çünkü bu "özel" bir şey değil. Fakat Mazda'nın sunduğu bozuk yollarda bile ciddi güzel ve keyifli viraj yapabilmesi özel birşey.

Fakat çoğu ortalama kullanıcı için sabah 8 akşam 5 tın tın boğaz trafiğinde geçiyor hayat, onlar için kullanışlılık detayları çok önemli. Yani otomobil gazetecisi ile std kullanıcı beklentisi arasında uçurumlar var.

Bu testte And'ın yanıldığı ve hiç bahsetmediği nokta yol sesi. Yalıtımı eksi bölümüne yazmasak da +'ya yazılacak araba değil Mazda 3, belki de araçtaki Pirelli kış lastikleri çok sessizdir. Toplam skoru da bu motorla 4.5 yıldız değil 4 olmalı, burada kişisel olarak aracı çok beğenmesi sebebiyle yarım yıldız fazla olmuş. 2.0lt 120hp veya 165hp motor olsaydı 4.5 yıldızı hakederdi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

And ve benzer arkadaslarin yorumlarini da bir noktaya kadar dikkate almak lazim. Adamlar araci aliyor 2~3 gun geziyor, gazliyor aracin kisa donemli kullanimi uzerinden yorum yapiyor. Mazda gibi bir arac surus keyfinin yuksek olmasindan dolayi ilk bastan cok keyifli gelir ancak uzun sureli kullanimlarda gunluk hayatta ise yarayabilecek bazi seylerin eksikligi dikkat cekmeye baslar.

Mazda zor olani basarirken, yani surucuyle butunlesebilen otomobiller yaparken basit eksiklikler yuzunden elestri almasi bence sacma diyorum. Saglam bir sasi, uyumlu calisan suspansiyonlar, hizli direksiyon vs yapmak ciddi muhendisliktir.

Ama bunlari yaptiktan sonra araca yarim yamalak bir yalitim yapip, cam dugmelerine isik koymayip, bu kadar tasarim harikasi bir araca tr de sunroof getirmemesi garipsenecek bir durumdur.

Garipsemeyen arkadaslar garipsemeyebilir ama rica ederim kimse kimseye hangi arabaya binmesi gerektigini soylemeye kalkmasin. Selamlar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar sorun şu ki aynı araba farklı ülkelerde çok farklı çıkabiliyor. bununla ugraşacak gücü kendilerinde nasıl görüyorlar bilemiyorum ama misal bizde en üst paket power sense'de suroof yok  iken dışarıda manule klimalı olanı sunroofl'u olabiliyor. bir diger yerde boş paket deri koltuklu olabiliyorken manuel klimasi olanın direksiyon ısıtması olabiliyor. hiç kimse en dolu pakete binmiyor aslında.

şu videolara bir bakin isterseniz

https://youtu.be/biK8pL-Z_-I             

https://youtu.be/C-W2tUhlaL0

https://youtu.be/9HkRlqNKHN0

hepsi baska tellerden calan arabalar.. tüm ülkelere sunulan özellikler toplansa bmw 7 serisi gibi olacak arac aslinda.

tabi bunun acaba full+full+full+full olanı nerede kime satıyorlar? yani bizdeki power sense'ye deri koltuk sunroof direksiyon ısıtma...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

03.12.2017 at 22:20, yigitgurel :

Otopark'in en yanli videolarindan biri budur heralde. Bu videoyu izledikten sonra buyuk beklentiyle yaptigim test surusunden hayal kirikligiyla ayrilmistim. 

Mazda aslinda gercekten guzel araba. Ama bazi basit noktalarda citayi cok dusuruyor. Cam acma dugmeleri isiksiz, sunroof yok ve ciddi anlamda yol sesi. Bunlar cozulemeyecek seyler degil aslinda. Ama cozmuyor nedense. Makyajli kasada dugmeye isik gelmis anca.

Ben başka bir markada böyle bir makyaj operasyonu görmedim. Buna sadece "düğmeye ışık gelmiş." dersek çok büyük haksızlık etmiş oluruz. VW kasa değiştirdim derken bile bu kadar geliştirme yapmıyor. Neler değişmiş bir araştırın isterseniz.

2. nesil ile 3. nesil arasında tercih konusunda ben de sizinle aynı durumu yaşadım, hatta kullanırken de ara ara "üste çok fazla ödeme yapmadan orta paket bir 3. nedil alsam mı?" dedim ama Power paket bile yer yer "Mirai" donanımına göre yetersiz kalabiliyor. Dikkatli bir dinleyici olduğumu düşünüyorum, araçtaki en küçük tıkırtı bile keyfimi kaçırabilir ancak bu "yol sesi", "rüzgar sesi" ve "motor sesi" konularında gereksiz takıntı yapıldığını düşünüyorum. Aynı segment olup premium olmayan araçlara, özellikle de Japon araçlara bakınca arada uçurum göremiyorum. Bir sürü "+"nın yanında neden bunlara bu kadar takılıp kalınıyor anlamıyorum. Aynı sınıf bir sürü araç kullandım, bariz bir fark göremedim. Mazda almayı düşünüyorsanız, marka olarak ne artısı vardır söylemeye gerek görmüyorum ama 2. ve 3. nesli kendi bilgilerim doğrultusunda kıyaslarsam:

2. Neslin "+"ları:

Bütçenize göre alacağınız 3. nesile göre, Mirai donanım alsanız dahi çok daha temiz olacaktır, üste de bir miktar kalacaktır. Yine benim birçok aracımda olmasına rağmen, büyük bir numarasını görmediğim açılır tavana sahip olacaksınız. Lpg ile kullanmayı düşünürseniz çok daha uyumlu bir motora sahip olacaktır. 3. nesil çok güzel bir araç ama bence de Power ve Power Sense donanım olmadıktan sonra, özellik ve görünüm olarak değiştirmemi gerekecek kadar çekici gelmiyor ( sadece tasarım ekstraları değil, donanım olarak da ).

3. Neslin "+"ları:

Otomatik olarak hangi paket olursa olsun yakıt olarak en az %30 daha düşük yakıt tüketimi var. 4 ileri otomatik vitesin kalkışlardaki hantallığı ve dik rampalardaki bağırması ya da bayılması yok. Motoru daha güçlü ve daha seri. 2. nesil çok şık dursa da 3. nesil Power ve üstü donanımda "ben burdayım" diye haykırıyor. Kalite olarak çok daha yüksek bir konumda. 

Sonuç olarak beni tatmin edecek donanım paketi "Power Sense" ve aracımı satıp üste en az 20.000 TL vermem gerekiyor ki alabileyim. Önümüzdeki bir yıl mümkün olmayacağı için, hevesimi orta paketler ile öldürmek istemediğim için sabırla bekliyorum :)

Çok konuştum ama bir anımı paylaşmak istiyorum:

2013 yılında hayallerimin aracı olan ilk Mazda 3'ümü almıştım, dizel bir araçtı. Neyse aracı alalı bir hafta olmamıştı, arkadaşlarla bir parkta oturuyorduk. Araca yakındık. 17-18 yaşlarında 3 güzel kız gidiyordu, içlerinden birisi "Mazda üüüüüüüüç" diye bağırarak aracımın üstüne koşup sarılmıştı. Arkadaşlarla epey şaşırmıştık ve ne yalan söyleyeyim, çok da hoşuma gitmişti. Yaklaşık bir ay önce arkadaşla bir misafirliğe gitmiştik. Eşi de vardı, dönüşte evlerine bırakacaktım, arkadaş da aracını satıp yeni araç almayı düşünüyordu. Bir ara benim araçtan da düşünmüştü ama eşi onaylamamıştı, evlerine bırakırken nedenini sorduğumda "bu araç çok dikkat çekici, ben eşimi kıskanırım" demişti, yeni kasa alabilir mi diye sorduğumda "onun direksiyonuna test için bile oturamaz" demişti :D 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

03.12.2017 at 20:35, Lupara :

Konuyu okudum ve neden mazda 3 ten vaz geçtiğinizi anlamadım. 3. Nesili, sadece görüntüsü için alacağım kısmetse. 

Kaldı ki donanım, güvenlik, kalite, sorunsuzluk da cabası.

Aşağıdaki incelemeyi izlemenizi öneririm.

bu videoyu izlemiştim. neden sanırım eleyeceğim dediğimi aslında açıklamıştım. bir önceki aracımla mukayese ederek. "Çünkü bir önceki aracımla hemen hemen aynı performans ve yakıt tüketimine sahip bir araca iki katı para ödemek hiç makul gelmiyor" demiştim. iyi günler.

Bir saat önce, abcsefa :

bu videoyu izlemiştim. neden sanırım eleyeceğim dediğimi aslında açıklamıştım. bir önceki aracımla mukayese ederek. "Çünkü bir önceki aracımla hemen hemen aynı performans ve yakıt tüketimine sahip bir araca iki katı para ödemek hiç makul gelmiyor" demiştim. iyi günler.

dış tasarımı bencede muazzam seçenekler arasında en beğendiğim diyebilirim. ancak sadece görüntüye 70-75 bin civarı vermekte istemem. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

12/5/2017 at 16:59, serkan306 :

Ben başka bir markada böyle bir makyaj operasyonu görmedim. Buna sadece "düğmeye ışık gelmiş." dersek çok büyük haksızlık etmiş oluruz. VW kasa değiştirdim derken bile bu kadar geliştirme yapmıyor. Neler değişmiş bir araştırın isterseniz.

Merhaba. Makyajli kasadaki tek degisikligin isiklandirma olmadigini biliyorum, orada ornek olarak vermistim sadece.

Ayrica sunu soylemek isterim. Makyajsiz kasa mazda 3 eksileri olan bir arac. Ama makyajlisi gercekten iyi olmus. Bircok eksigi giderilmis. Benim yaptigim yorumlarin hemen hepsi makyasiz kasa icin. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...