Jump to content

Akü Takviye Kiti - Jump Starter Battery Packs

AKayhan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Aküsü Bitik Araci Çalistiran Piller

Bir kitap büyüklügünde ve sadece yarim kilo agirligindaki bu piller aracinizin aküsü bittiginde onu kolaylikla çalistirabiliyor.  Bunlar ayrica portatif elektronik cihazlara da (bilgisayar, telefon, gibi) enerji veriyor.  Ortalama ABD fiyatlari $90 civarindadir.  Consumer Reports tarafindan tavsiye edilen marka Antigravity Batteries XP-10 modelidir.  Diger alinabilecek markalar Bolt Power, New Brights ve Spirit olarak verilmektedir.  Eger ilginizi çekerse Amazon.com gibi sitelerden bakabilirsiniz.  Asagida bir görsel ekledim.

NewBrights-Jump-Starter-Kit-11-2015-Cars-II.jpg

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Amerikalilar yasami kolaylastiran unsurlara ve konfora pek düskündürler.  Hiçbir Amerikali araçla yolda kalmak istemez.  Muhtemelen bu nedenle bu Jump Starter'lardan alirlar.  Ben Türkiye'de henüz hiç bunlardan görmedim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Buralarda da satılıyor, fakat alan görmedim. Yorumları okuduğumda pek başarılı olmadığını görmüştüm, muhtemelen cihazın kalitesi ile alakalıdır. Soğuk iklimler için çok gerekli olduğu kesin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Jump Start Formula1 gibi motor yarışlarında zamanında önce başlamak ( Fodepar ) demek olduğundan dedim bu nasıl bir şey :D  İsim verirken ne düşünmüşler acaba ? :)

Bu kit yerine Türkiye'de istemediğin kadar taksici var, adama 20-30 TL ateşliyorsun hemen arabaya takviye yapıyor :)

Yıllardır aracımda aktarma kablosu taşırım, bir kere ihtiyacım oldu onda da işe yaramadı Allah'tan yakında bir oto elektrikçi varmış onu çağırdık halletti lakin bu kit de boyut olarak o uzun aktarma kablolarından çok daha derli toplu duruyor. Sadece akü için değil olası durumlarda telefon şarjı, ışık vb. fonksiyonları olması da çok faydalı..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eğer aktarma kablosu karmaşasından kurtulmak isterseniz black and decker ın bu ürünü muhteşem. Hiç kaputu açmadan işi hallediyor, bagajda kapladığı yer de çok az. Bir de bazı araçların aküleri baya korumalı kapaklı oluyor, onlarla uğraşmaya da gerek kalmaz :) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 dakika önce, SweepeR :

Eğer aktarma kablosu karmaşasından kurtulmak isterseniz black and decker ın bu ürünü muhteşem. Hiç kaputu açmadan işi hallediyor, bagajda kapladığı yer de çok az. Bir de bazı araçların aküleri baya korumalı kapaklı oluyor, onlarla uğraşmaya da gerek kalmaz :) 

Yani akü başı ile uğraşmadan direk çakmak girişinden mi hallediyorsun işi ? Çok ilginçmiş gerçekten.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet. Ben henüz almadım, ama bir ara sipariş edeceğim. Normalde black and decker olmasaydı şüpheyle yaklaşırdım, ama markanın büyüklüğü bana ürünün düzgün olduğunu düşündürüyor :) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

34 dakika önce, SweepeR :

Evet. Ben henüz almadım, ama bir ara sipariş edeceğim. Normalde black and decker olmasaydı şüpheyle yaklaşırdım, ama markanın büyüklüğü bana ürünün düzgün olduğunu düşündürüyor :) 

Aktarma kablosunun kalınlığı ile karşılaştırınca çakmak üzerinden aracı çalıştırmak bana biraz riskli gibi geldi :) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yeni nesil araçların marş motorlarında durum nedir bilmiyorum ama örneğin benim araçta marş motorunu çakmak fişinden çalıştırmaya çalışın direkt sigortasını attırırsınız. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 dakika önce, Mehmet Özdemir :

yeni nesil araçların marş motorlarında durum nedir bilmiyorum ama örneğin benim araçta marş motorunu çakmak fişinden çalıştırmaya çalışın direkt sigortasını attırırsınız. 

Bak bir de o var.. Sigorta..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Cihazın üzerine bakınca birkaç led gördüm, bir ihtimal akü aktarmadaki gibi direk çalıştırmak yerine bir süre şarj etmesini sağlıyor olabilir. Giriş akımı 9 , çıkış ise 6 amper olduğu yazmışlar. Marş motoru bu kadar amperle döner mi mesela bir fikrim yok.

edit: 10-20 dk şarj etmesi için bekleniyormuş.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 dakika önce, SweepeR :

Cihazın üzerine bakınca birkaç led gördüm, bir ihtimal akü aktarmadaki gibi direk çalıştırmak yerine bir süre şarj etmesini sağlıyor olabilir. Giriş akımı 9 , çıkış ise 6 amper olduğu yazmışlar. Marş motoru bu kadar amperle döner mi mesela bir fikrim yok.

edit: 10-20 dk şarj etmesi için bekleniyormuş.

o zaman durum değişir tabii.. takviye değil de akü şarj etmek için kullanıldığını belirtmeleri gerekirdi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 dakika önce, Mehmet Özdemir :

o zaman durum değişir tabii.. takviye değil de akü şarj etmek için kullanıldığını belirtmeleri gerekirdi.

Evet, ürünün adı yanlış olmuş "Black&Decker BDBBC2C 12Volt Araçtan Araca Takviye Cihazı"

Yine de kablo işleri ile uğraşmak ve karşı tarafın aracının kaputunu açtırmaktansa bu ürün hiç bilgisi olmayan insanlara daha cazip gelebilir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

26 dakika önce, SweepeR :

Evet, ürünün adı yanlış olmuş "Black&Decker BDBBC2C 12Volt Araçtan Araca Takviye Cihazı"

Yine de kablo işleri ile uğraşmak ve karşı tarafın aracının kaputunu açtırmaktansa bu ürün hiç bilgisi olmayan insanlara daha cazip gelebilir.

20 dk karşıdaki araç bekleyecek falan bana hiç pratik ve mantıklı gelmiyor. Aküden takviye en güzeli. 2 dk da çalıştır bas git :) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben bağajda akü taşıyorum, herkese öneririm. sıkıntı olursa uzatma kablosuyla çoşkuyu veriyorum. bir de köye falan gittiğimde, takıyorum ledlere aydınlatma ihtiyacımı da gideriyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 dakika önce, Mehmet Özdemir :

ben bağajda akü taşıyorum, herkese öneririm. sıkıntı olursa uzatma kablosuyla çoşkuyu veriyorum. bir de köye falan gittiğimde, takıyorum ledlere aydınlatma ihtiyacımı da gideriyorum.

Yok artık Ali Sami :D 

Ben bagajda dc jeneratör taşıyorum en güzeli :D 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 dakika önce, M.E.G :

Yok artık Ali Sami :D 

Ben bagajda dc jeneratör taşıyorum en güzeli :D 

yahu koca akü taşımıyorum herhalde. 20 amper bisiklet aküleri var ya onlardan var. bi arkadaş amfi için akü koymuştu bağajına hatırlıyor musun? o akü duruyor mudur bağajında :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 dakika önce, Mehmet Özdemir :

yahu koca akü taşımıyorum herhalde. 20 amper bisiklet aküleri var ya onlardan var. bi arkadaş amfi için akü koymuştu bağajına hatırlıyor musun? o akü duruyor mudur bağajında :D

O hangi densizdi :D 

20 amper bisiklet aküsü bişeye yaramaz, soğukta defalarca basıyorsun marşa anasını ağlatır :D 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...