Jump to content

1996 Mazda 323 Familia 1.8 Silkeleme


ali aytun ünlü
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Abilerim kardeşlerim öncelikle herkese saygılar sevgiler. başlıkta belirttiğim aracımda atiker sıralı sistem lpg mevcut ve 210.000 km de. sorunum şu ki Aracım lpgde 2. vitesten itibaren,  gaza bastığımda  sanki boğazında balgam (vermiş olduğum örnek sebebiyle özür dilerim) varmış gibi ğğğğğğ gibi bir ses çıkarıyor ve gitmiyor:) bazende sanki ata biniyormuşuz gibi dıgıdık dıgıdık şeklinde silkeleme yapıyor ve yine yığılıp kalıyor. ilk kalkışta hızlı kalkıp yüksek devir kullanırsam 2. viteste 100lü rakamlara kolayca çıkıyor genelde. Birkaç ustaya sordum beni başlarından savdılar uğraşmak istemediler:) benzinde silkeleme vs yapmıyor ama benzinde de bir isteksizlik var gibi geliyor bana çok iyi kaçmıyor araba. yakın zamanda lpg filtresi+kesici+lpg enjektörlerini değiştirdim. bujılerimi 1 hafta önce orjinal bkr5e idi sanırım onlarla değiştirdim. buji kablolarını ise geçen yıl değiştirmiştim. tahmini 20.000 km olmuştur. tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. bu şekilde hiç çekilmiyor araba:) ihtimaller nelerdir. nereleri kontrol ettirmeliyim. şimdiden teşekkür ederim yardımlarınız için.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aynı problem bende de vardı. Distribütörün ömrü bitmek üzere. Bende sıfır orjinal distribütör taktım sorun kalmadı. Bendede lpg de yapıyordu benzinde yapmıyordu ve düşük devirlerde silkeleme yapıyor, hızlanınca kesiliyordu. Çıkma distributor tavsiye etmem. onunda ilerde ne olacağı belli olmaz. Ben yurt dışından orj mitsubishi getirttim 650 tl civarı bişeydi. şimdi 750 felan olması lazım. Serviste 3000 TL. Emin olmak istersen başka bir Lantisciden yada 1.8 motor olan dan sök tak kontrol et.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ali aytun ünlü

değerli yorumunuz için teşekkürler ali gb. distribütör değişimi çok pahalı bir seçenek olduğu için onu son sıraya alarak ucuz yöntemleri denemeyi tercih ederek ilk seçenek olarak lpg taktırdığım yere gidip lpg ayarı yaptırdım ve sorunum çözüldü :tey::tey::tey:  halbuki başka yerlerde de ayar yaptırıp çözmeyi denemiştim ama bir umut taktırdığım yere gideyim dedim. olmasaydı önce bobin sonrada distribütör değiştirme seçeneklerine yönelecektim. bu kadar basit bir işlemle paçayı yırtmış olmama ekstra sevindim doğrusu:) demekki her yere lpg ayarı yaptırtmamak gerekiyormuş. herkese iyi forumlar:)

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Lpg ayarı ile düzelmesine sevindim. Bende lpg ayarı yaptırdım, baya uğraştılar olmadı. EN sonunda avans ayarı yapmaya karar verdiler. Avansı en aşağı çektiler, tekleme düzeldi. Ama bu seferde çekiş düştü araba gitmiyordu. Dist değiştirince anca düzeldi. Geçmiş olsun. İyi sürüşler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...