Jump to content

3.Nesil Mazda 3 Yolda Kaldım - Vites Atmıyor

stonegiant
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

14 dakika önce, stonegiant :

Stop etmiyor. Devir de artmıyor normal seviyede tam vites atacakken öne yığılıp ani fren yapıp duruyor. 

Ani fren yapıyor derken araç fren mi yapıyor yoksa şanzıman kilitlendiği için mi duruyor ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

42 dakika önce, Burak :

Ani fren yapıyor derken araç fren mi yapıyor yoksa şanzıman kilitlendiği için mi duruyor ?

Vites atmıyor hocam fren dediğim o aniden yığılıyor dip fren gibi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, stonegiant :

Vites atmıyor hocam fren dediğim o aniden yığılıyor dip fren gibi.

Anladım. Tekrar geçmiş olsun, iyi haberlerinizi bekliyoruz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 saat önce, zoptrik :

Sanırım araç 2 ye atmıyor. Problem bu kadar basit. Çözümü de basit olur İnşallah. 

Vazgeçtim. İlk dediğim gibi 1 i bırakmadan 2 ye takıyor bence. O anda araç yığılıyor hız düşünce de tekrar 1 e atıyor ve normale dönüyor. Servis ne diyecek bakalım takipteyiz. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 saat önce, zoptrik :

Sanırım araç 2 ye atmıyor. Problem bu kadar basit. Çözümü de basit olur İnşallah. 

Benim bir sorum var bilen arkadaşlara. Ben ciddi bir olay atlattım. Bu yaşadığım olay 30km hızla giderken oldu. Eğer daha yüksek hızda olsaydım beni yoldan çıkartıp belki de yaralanmama hatta ölmeme neden olabilirdi. Mazda Türkiye’den arayan soran olmadı. Garantisi biteli 3 ay bile olmamış 43bin km’de bu olayın yaşanması kimin sorumluluğunda? Benim değil herhalde. Bu yaşadığım travma ne olacak? İyi ki ailem yoktu araçta...  Bu konuda ben neler yapabilirim?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bekleyip cevap almaktan başka çareniz yok maalesef. Bence servisin size söylediklerine göre alttan almayla çirkefleşme arasında herşeyi yapma hakkınız var şu durumda. Yalnız garantisi 1 gün bile geçmiş olsa bitmiş. Yasal olarak hiçbirşey iddia edemezsiniz. Bunu unutmayın. Buna DSG ler örnek verilebilir. Vakti zamanında millet wv lerin şanzumanlarını hem de serviste cebinden değiştirdi. Sadece bizler başta olmak üzere mazda genelin gözünde rezil olur. Çoğu markadan hem kalite hem hizmet olarak iyi olmasına rağmen yeni yeni imajını düzeltmeye başlayan mazda için bu pek iyi olmaz doğrusu. Yine söylüyorum ben bu konuda bir sıkıntı çıkacağını sanmıyorum.

Fakat ruhsal olaya yapabileceğiniz bir şey yok. Sonuçta bu olay 30 km hızla giderken yaşandı ve kaza olmadı. Maalesef yasal süreç reel olaylara bakar. 

Geçmiş olsun. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

47 dakika önce, zoptrik :

Bekleyip cevap almaktan başka çareniz yok maalesef. Bence servisin size söylediklerine göre alttan almayla çirkefleşme arasında herşeyi yapma hakkınız var şu durumda. Yalnız garantisi 1 gün bile geçmiş olsa bitmiş. Yasal olarak hiçbirşey iddia edemezsiniz. Bunu unutmayın. Buna DSG ler örnek verilebilir. Vakti zamanında millet wv lerin şanzumanlarını hem de serviste cebinden değiştirdi. Sadece bizler başta olmak üzere mazda genelin gözünde rezil olur. Çoğu markadan hem kalite hem hizmet olarak iyi olmasına rağmen yeni yeni imajını düzeltmeye başlayan mazda için bu pek iyi olmaz doğrusu. Yine söylüyorum ben bu konuda bir sıkıntı çıkacağını sanmıyorum.

Fakat ruhsal olaya yapabileceğiniz bir şey yok. Sonuçta bu olay 30 km hızla giderken yaşandı ve kaza olmadı. Maalesef yasal süreç reel olaylara bakar. 

Geçmiş olsun. 

Evet beklemek tek çare şu an için... Benim aracım aldığım bayi Eskişehir ESOTO idi. O bayi de kapandı. Daha sonra İzmir Yeni otomotive gittim 2 kez bakım için. Servis müdür keşke garanti uzatma yapsaydınız dedi. Ben bunu ilk kez duyuyorum dedim. Bizden aracı almış olsaydınız bilgi verirdik dedi. Bu da aynı bir konu. Şaşılacak durum. Olay olduktan sonra öğreniyorum 750 TL vermiş olsaydım aracım garantili oluyordu.  Mazda bunu telafi edecektir diye düşünmekten başka çarem yok şu an için. Onların vereceği tepkiye göre tavır alacağım artık...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda’nın 3. Nesil Mazda3’teki otomatik şanzımanları uzun vadede bana pek güven vermiyor artık ??? Olayın sonucunu cidden merak ediyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

- Kütahya'lı hemşehrim selamlar. Geçmiş olsun öncelikle. Üzücü bir sorun yaşamışsınız gerçekten. Konuyla ilgili yapılabilecek çok şey var ancak soyut iddiaların herhangi bir geçerliliği maalesef yok ve aracınızın garanti süresinin sona ermiş olması sizin için büyük bir sıkıntı oluşturacak.  İnşaAllah mağduriyetiniz umduğunuz gibi kısa sürede giderilebilir. Konuyu ve gelişmeleri takipteyim. Kolay gelsin...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

16.01.2018 at 15:55, DoctoR :

- Kütahya'lı hemşehrim selamlar. Geçmiş olsun öncelikle. Üzücü bir sorun yaşamışsınız gerçekten. Konuyla ilgili yapılabilecek çok şey var ancak soyut iddiaların herhangi bir geçerliliği maalesef yok ve aracınızın garanti süresinin sona ermiş olması sizin için büyük bir sıkıntı oluşturacak.  İnşaAllah mağduriyetiniz umduğunuz gibi kısa sürede giderilebilir. Konuyu ve gelişmeleri takipteyim. Kolay gelsin...

Selamlar. Hocam bir marka 43bin km'de 2014 model aracının arkasında durmuyorsa ben o aracı alır herkese reklam ederim. Kendileri bilir. Üstelik bu olay olmadan 2 gün önce bakıma giren bir araç. Garantiyi 750 TL karşılığında uzatabiliyormuşsun bunu bana  niye söylemediler? Hepsi bir yana bana yaşattığı korku ne olacak. Her neyse halen ne arayan var ne soran. Çağrı merkezinde yetkili birisi yok. İletirim deyip geçiştiriyorlar... Servis rapor tutup göndermiş. Sonucu bekliyorum. Ancak bu süreç sonunda benim aracım değer kaybetmez mi? Bu konunun üzerine gideceğim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

17 dakika önce, stonegiant :

Mazda’dan üzgün olduklarını belirten bir mail geldi. Garanti kapsamından parça değişimi yapılacaktır deniyor. 

Sevindirici haber geldi sonunda, en kısa zamanda aracınıza kavuşmak dileğiyle...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, stonegiant :

Mazda’dan üzgün olduklarını belirten bir mail geldi. Garanti kapsamından parça değişimi yapılacaktır deniyor. 

İşte MAZDA Buuu!!! 

Iyi ki varsın mazda :))

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 dakika önce, Mehmet Özdemir :

şanzıman mı değişecek yoksa başka bir parça mı? bununla ilgili bir açıklama yapıldı mı acaba?

Gelen mail'de parça değişimi diyor. Servisi aradım komple mi değişecek dedim. Yani dedi:) Açık açık söylemediler iki tarafta ama vaziyet onu gösteriyor. 15 günü bulurmuş Avrupa'dan gelecekmiş. Toplam süre 20 günü bulabilirmiş teslim süreci yani.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

11 saat önce, stonegiant :

Çok sevindim valla. Geçmiş olsun:tey:

Mazda'ya da bravo:clap:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...