Jump to content

1.Nesil Mazda 3 Arka Pandizot Altından Gelen Sesler

constantine41
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba arkadaşlar 2006 mazda 3 sedan aracım var ve ilk aldığım günden beri arka pandizotun altından geldiğine inandığım yoğun gıcırtı ve tıkırtı sesleri vardı en sonunda dayanamayarak geçen hafta pandizotu söktürüp izalasyon yaptırayım dedim sağolsun döşemeci arkadaş sökerken pandizotu kırdı şuan sipariş verildi yenisini bekliyoruz, ben sesin pandizottan geldiğine inanıyordum fakat pandizot olmayınca sesler daha da arttı servise gittim kontrol ettiler onlarda sesin kaynağını bulamadılar görünen bir punta atma sorunu filan yok yani anlayacağınız sesin kaynağını bulamıyoruz başına böyle bir şey gelipte çözüm bulan olsdumu acaba? Ses arka cam alt bitimi pandizotun kapattığı saç kısımlardan geliyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 8 ay sonra ...

benimde o kısımlarda kasislerden geçerken gıcırtı yapıyor sağ ve sol en köşelerden geliyor galiba arkadaki süngerler özelliğini yitirdi ve plastik kısmın metale sürttüğünü düşüünüyorum bende henüz bir çözüm bulabilmiş değilim 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende de aynı sorun vardı arka cak tarafından inanılmaz bir gıcırtı geliyordu özellikle bozuk yollarda, bagaj kapağının oturduğu ufak siyah destekler var. Onun üstünü yağlayınca geçmişti. Ayrıca bagaj kapağı sabitleme ve oynar aksamı da sürekli wd40 ile yağlıyorum. Sizinkinde de aynı durum var bilemiyorum. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Neyse uzun zaman geçti aracı satıp 2012 dizel aldım ama satmaya yakın sesin geldiği yer merser serviste bulundu arka koltuğun sırtlık kilitlerinden geliyormuş,sırtlıktaki kilidin dili zamanla laçkalaşıp bu sesi yapıyormuş 🙂

• Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

24 dakika önce, Mehmet Özdemir :

Kilit değişimi mi gerekiyor yoksa tamir edilebiliyor muymuş? 

kilidi süngerle sardım koltuğa öyle sabitledim kilit sesi gitti ama 2004-2009 kasa mazda 3 lerin bagajından hep takur tukur ses geliyor bagajdan.kronik sorun mu ki?

biraz para biriktirip en kısa zamanda eski aracım mazda 6 ya dönmek için sabırsızlanıyorum 

• Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kilide siyah bant dolarsanır 1-2 tur o da sesi keser ancak 1 nesillerde arka bagaj plastiği altında sünger bulunmakta zamanla galiba sünger parçalanıyor ses o yüzden artıyor, arka bagaj kapağı amortisörleri de zayıflayınca onlarda ses yapıyor 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

17.11.2018 at 22:29, Mehmet Özdemir :

Kilit değişimi mi gerekiyor yoksa tamir edilebiliyor muymuş? 

Hocam normalde kilit değişimi gerekiyor yalnız şöyle saçma bir durum var kilit tek değişmiyor koltuk sırtlığını komple almanız gerekiyor 🙂 o zaman sorduğumda baya tuzlu bir fiyatı vardı,bunun yerine kilidin girdiği saçdaki demire arkadaşların dediği gibi bant sarmanız gerekiyor bende bant çözüm olmamıştı bez koymuştum o demirin üzerine,servis bunları yapmıyor o demiri bir tornavida veya bir demir çubuk yardımıyla kanırtıyor dil sıkışsın ses yapmasın diye ama bu işlemi ayda bir yapmanız gerekiyor belli sürede o demir kendiliğinden düzeliyor 🙂 yine arkadaşların dediği gibi en çok ses yapan yer o kısımdı ama 1.nesilde bagajdan gelen sesler çok en büyük nedenide puntaların zamanla atması onuda sormuştum servise aracın bagaj kısmını soyup bütün puntaların üzerinden geçmemiz gerekiyor demişlerdi 2-3 gün aracın kalması gerektiğini ve masrafında büyük olacağını söylemişlerdi bunun yerine sesleri duymamaya çalış teyibin sesini bir iki tık daha yükselt demişlerdi 🙂🙂

18.11.2018 at 11:54, Ilgaz-p :

kilide siyah bant dolarsanır 1-2 tur o da sesi keser ancak 1 nesillerde arka bagaj plastiği altında sünger bulunmakta zamanla galiba sünger parçalanıyor ses o yüzden artıyor, arka bagaj kapağı amortisörleri de zayıflayınca onlarda ses yapıyor 

Dostum ben bagaj plastiğini söktürmüştüm inanırmısın ses hiç azalmadı o plastik ne olursa olsun ses yapmıyor (hatta var olan sesleri azaltıyor o plastik olmadan 15 gün gezdim seslerden kafayı yiyecektim 🙂)pek ses yapacak bir malzeme değil bir önceki mesajda belirttiğim gibi seslerin büyük sebebi punta atması sonrasında bagaj amörtisörleri ve bagaj kilidi geliyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

Konuyu hortlatmış olacağım ama pazartesi günü satın aldığım Mazda 3 1.Nesil (2006 Sedan) aracımda yukarıda bahsi geçen bagajdan gelen sesler fazlasıyla mevcut. Bozuk zeminde rahatsız edici boyuta geliyor. 

Sanayi de 3-4 Usta gezdikten sonra pandizotun altında bulunan sac levhaları birleşim yerlerindeki puntolama kaynakların çatlamış ve gevşemiş olduğunu tespit ettik. 

Kaynak yaptırmadan kalıcı bir çözüm  bulan yok mu hala forumda? 

Silikon, sıvı conta vb gibi çözümleri denemeyi düşünüyorum ama pek de umudum yok malzeme sac ve yoğun titreşime maruz kalan  bir yer olduğu için

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...