Jump to content

Continental Lastik Firmasının Skandalı, Türkiye'yi Haritadan Sildi

İlhan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Sinirlendimmmmm. devam edeceğim yazmaya

Unutkanlık ise ne olur biliyor musunuz?

Ürettiğiniz lastikleri, ihraç ettiğiniz ülkeleri sıralar ve teker teker hepsini yazarsınız, bununla yetinmez, dünya çapında bir firma olduğunuzu belirtmek için de bir harita koyarsınız. Ülkeleri yazarken de 1 veya daha fazla ülkeyi yazmayı unutursunuz. Hah işte bu unutkanlık...

Hata ise ne olur biliyor musunuz? 

Ürettiğiniz lastikleri, ihraç ettiğiniz ülkeleri sıralar ve teker teker hepsini yazarsınız, bununla yetinmez, dünya çapında bir firma olduğunuzu belirtmek için de bir harita koyarsınız. Ülkeleri yazarken de 1 veya daha fazla ülkenin ismini yazarken harf hatası yaparsınız. Hah işte bu hata... 

Bunların yaptığı ise........... lik.. Hassssss tirsin oradan

O harita yeni mi ? yüzyıllar boyunca Asya-- Avrupa bağlantı yolunun merkezinde yer alan bir bölgeden söz ediyoruz. Hangi haritadan kopyalarsan kopyala Türkiye hep orada,kasıtlı olarak kesildiği bariz bir şekilde belli.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu firmanın yaptığı çok büyük bir ayıptır. en azından bir kontrol mekanızmaları falan olmalı böyle dünya çapında bir reklamı denetleyecek. diğer taraftan, tüm avrupa ile savaşta olduğumuz, dünyanın bizi kıskandığı falan düşüncesine karşı çıkmaktayım. bu propagandanın iç siyasete yönelik olduğunu düşünüyorum. ekonomik ilişkilerimizde herhangi bir aksama görünmüyor şu ortamda. avrupadan iş yaptığımız firmalarla görüşmelerimizde türkiye'de olup bitenlerden haberleri olmadığını veya takmadıklarını gözlemliyebiliyoruz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dünyanın kıskanması düşüncesi bende de mevcut değil ama savaş olayının var olduğu bir gerçek şöyle ki yalnızca avrupa ve biz değil dünya devletleri arasında inanılmaz şekilde enerji altın ve dolar rezervleri için bir çekişme var ve bizde payımızı almak istiyoruz. Dolayısıyla bu soğuk savaşın içerisinde bizlerde varız. @ZealotZealot yakma dostum. Para birkere elden çıkmış dışarı. İçeride tutamamışız zaten. Bir de sen yakıp yok etme :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

devletlerin her zaman uluslararası alanda birbirleri ile sürtüşmeleri, çekişmeleri ve çıkarları olur. ilişkileri doğrultusunda da politikalarını bu çıkarlara göre belirlerler. bu hemen her devlet içi geçerlidir ve oldukça da normal bir şeydir. hatta bunun için siyasal bilgiler fakültelerinde bölümler açarak uluslararası ilişkilerde uzman yetiştirirler falan filan. bütün ulus devletlerde mutlaka bir siyasal bilimler fakültesi olmasının nedeni bu olsa gerek.  bu baglamda japonya'nin düsmanları, çin'in düşmanları, almanya'nın, fransa'nin ingiltere'nin, brezilya'nın, şili'nin kore'nin, nijerya'nın cezair'in israil'in iran'ın "düşmanları" hep olur.

ancak bu ilişkileri "savaş" olarak belirleyip bunu kitlenin sırtında bir sopaya dönüştüren iktidarlar da olur ve bunu ekseriyet iç politika malzemesi olarak kullanırlar.

üst tarafta devasa anlaşmalar yapan dev şirketler birbiriyle ticaret yaparken hatta devlet düzeyinde savunma vs konularda dev anlaşmalar yaparken altta gariban vatandaş birileri ile düşman olduğunu hatta "savaş" halinde oldugunu zanneder. 

benim söylemeye çalıştigım şey çok basit; hani bir geyik vardir ya "kırılmamıştır o kırılsa duramazdın" diye,  o misal "savaş degildir o savaş olsa duramazdık":))

ol bu sebeple kimsenin kimseyi gaza getirmesine gerek yok... tamam lpg çok tüketiyoruz ama bu aralar resmen gazla calışan bir ülke olduk:)) asil sıkıntı burada.

yoksa ille de "savaşılacaksa" eğer üzgünüm ama bu ancak continental düzeyinde bir lastik yapmakla olur. o lastigi takacağın bmw, mercedes, porsche, vw, audi yapmakla olur...

"gerçek" dünyada işler böyle ne yazık ki. hayali falan değil gerçeğin kendisini ıskalamamak lazim; continental takılı s class mercedes'ten konuşması kolay tabi.. adamlar şimdi kapıları açsa burada düşman olduğunu zanneden 40 milyon insan kapılarda birbirini ezer. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben de kasıtlı olarak yapıldığını düşünenlerdenim ama NİYE? Neden böyle bir şey yapmak istensin ki? Hadi yaptı neden özür dileyip kaldırtıyor. Bunu görüp de hassasiyet gösterip kaldırtandan da Allah razı olsun.  Ben daha çok bununla ilgileniyorum. Heryerdeyiz maşallah ;) 

Bu batı bize saldırıyor olayına da ayrıca kılım. Batı veya başka ülkeler sadece GÖREVİNİ yapıyor. Atalarından gördüklerini cibilliyetlerine yakışanı yapıyorlar. Bizim işimiz onları adam etmek değil. Daha büyük olmak. Neden bahsediyorum? Mesela halen bir araç markamız yok. Bu ülkenin vatandaşı halen ŞAHİNLERE SAHİP ÇIKIYOR yaw deli olacağım mükemmel olmak zorunda değil güncel teknolojiyi ucundan yakalasın yeter. Ama yok!! Halbuki amerikanın yaptığının misliyle iyisini yapabiliyoruz (bkz. MPT-76) İstersek oluyor yani nedir bizi alıkoyan? Hala hürkuş dışında bir uçağımız yok. Halbuki bu ülke 1932 de uçak üretiyordu. Yaw 1932 diyorum ülke harpten çıkalı kaç sene olmuş da uçak üretmişiz? O şartlarda yapılabiliyorsa bu şartlarda yapmamak gerçekten neyle açıklanabilir? Büyük olmak demek tarımda kendine yetmek demek. Geçen sene Akşehir de yola dökülen kirazları görseydiniz benim gibi içiniz acırdı. Gözümden yaş geldi onları görünce. Hani şu ingiliz marketlerde tanesi 1 pound a satılan kirazlar özel sermayeyle kurulmuş taşeron aracıların aralarında anlaşarak fiyat kırması sonucu yollara döküldü. Büyük olmak demek onun milli servet olduğunu bilip ne yapıp edip ülke dışına olmadı ülke içine satılması/verilmesi yani heba edilmemesi ile olur. Özetle açık gördüğün gereksiz yanan ışığı söndürmekle olur. Çok şey var söylenecek ben az söyleyim siz çok anlayın. İşte büyük olursanız kimse sizin toprağınızı haritadan silemez. Kimse doları manipüle edip paranızla oynayamaz. Kimse sınırınızda kansızları toplayıp (sözde) düzenli ordu kurmaya cesaret edemez. 

Atak helikopteri düştü sonu Devrim gibi olursa valla şimdiden söyleyeyim çok pis küfrederim. Allah Şehitlerimize rahmet ailelerine sabır versin. 

Yine çok yazdım üşenen okumayabilir :D 

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...