Jump to content

3.Nesil Mazda 3 Aniden akü bitti

Jamiryo
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba Arkadaslar,

Basimdan gecen olayi en kisa haliyle anlatacagim ve size de konu ile ilgili bir kac soru soracagim hepsine tek tek cevap verirseniz sevinirim. Hepsine verilecek cevabiniz yoksa soru numarasini yazip ona gore cevap verirseniz neyden bahsettiginizi kolayca anlamis olurum. Hepinize simdiden cok tesekkur ederim. Kalin saglicakla.

Olay su: 
En son gecen pazar arabayi kullandim. Ekranda hic bir sekilde aku ile ilgili bir uyari yoktu arabayi istop etmeden once. Tum farlar ve ic mekan isiklari kapaliydi. Aradan bir hafta gecti bu pazar arabayla biraz cikayim dedim baktim kapilar acilmiyor. Once arabanin anahtarinin pilinin bittigini dusundum yedek anahtari denedim yine acilmadi. Sonra anahtarlara pil alip yerlestirdim yine calismayinca elektriksel bir sorun olduguna kanaat getirdim (aku bitmesi gibi). Sunu da belirteyim aku olaylarinda son derece dikkatliyimdir. Gerekmedikce araba ne muzik  ne de lambalari acarim sirf aku bosalmasin diye.
Sorularim sunlar: 

1- Basiniza daha once boyle aniden aku bitmesi birsey geldi mi? 
2- Gercekte sorun akunun bosalmasi mi? Oyleyse neden aniden oldu ve neden ekranda hic bir uyari vermedi bu araba?
3- Arabam neredeyse 2 yillik (Ocak 2016) model ve halen 3+2 yil mazda garantisi var bu durumda Mazda'yi mi aramam gerekli yoksa kasko firmasinina acil yol yardim ekibini mi aramaliyim?
4- Arac Mazda'dan garantili oldugu icin Mazda ucretsiz aku degisimi yapar mi? Ya da bana bir masraf cikarir mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 dakika önce, Jamiryo :

Sunu da belirteyim aku olaylarinda son derece dikkatliyimdir. Gerekmedikce araba ne muzik  ne de lambalari acarim sirf aku bosalmasin diye.

İşte aküyü zamanından önce bitiren sebeplerden biride bu, zaman zaman markete girdiniz park lambalarını açık bırakın, arada müzik dinleyin araç stop halindeyken vb. uzun süreli olmadan ve aşırı kış şartları olmadığı zaman yaparsanız bütün bunları akünüz doldur boşalt sağlıklı şarj olacaktır. Uzman arkadaşlar daha iyi yorum yapacaklar bu konuyla ilgili fakat akünüz gerçekten çabuk aut olmuş.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 dakika önce, Jamiryo :

Merhaba Arkadaslar,

Basimdan gecen olayi en kisa haliyle anlatacagim ve size de konu ile ilgili bir kac soru soracagim hepsine tek tek cevap verirseniz sevinirim. Hepsine verilecek cevabiniz yoksa soru numarasini yazip ona gore cevap verirseniz neyden bahsettiginizi kolayca anlamis olurum. Hepinize simdiden cok tesekkur ederim. Kalin saglicakla.

Olay su: 
En son gecen pazar arabayi kullandim. Ekranda hic bir sekilde aku ile ilgili bir uyari yoktu arabayi istop etmeden once. Tum farlar ve ic mekan isiklari kapaliydi. Aradan bir hafta gecti bu pazar arabayla biraz cikayim dedim baktim kapilar acilmiyor. Once arabanin anahtarinin pilinin bittigini dusundum yedek anahtari denedim yine acilmadi. Sonra anahtarlara pil alip yerlestirdim yine calismayinca elektriksel bir sorun olduguna kanaat getirdim (aku bitmesi gibi). Sunu da belirteyim aku olaylarinda son derece dikkatliyimdir. Gerekmedikce araba ne muzik  ne de lambalari acarim sirf aku bosalmasin diye.
Sorularim sunlar: 

1- Basiniza daha once boyle aniden aku bitmesi birsey geldi mi? 
2- Gercekte sorun akunun bosalmasi mi? Oyleyse neden aniden oldu ve neden ekranda hic bir uyari vermedi bu araba?
3- Arabam neredeyse 2 yillik (Ocak 2016) model ve halen 3+2 yil mazda garantisi var bu durumda Mazda'yi mi aramam gerekli yoksa kasko firmasinina acil yol yardim ekibini mi aramaliyim?
4- Arac Mazda'dan garantili oldugu icin Mazda ucretsiz aku degisimi yapar mi? Ya da bana bir masraf cikarir mi?

Merhaba öncelikle geçmiş olsun. Bende seat ibiza var. 2015 yılında sıfır km olarak aldım. Garantisi 2 yıldı, garanti bitiminden 3 hafta sonra akü aynı anlattığınız gibi aniden birti. Hem de hiçbir azalma belirtisi göstermeden. Aracımı tanıdığım bir elektrikçiye götürdüm abinin yaptığı ölçüm (avometre ile) akümün bittiğini gösterdi. Markası da exide en iyilerden biridir. 

2. Aküler sadece bitmez bazen titreşimden veya darbelerden etkilenir ve plakalarında hasar oluşabilir. 

3. Bilmiyorum

4. Bence akü değişimi ücretsiz yapılır

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Jamiryo :

Vakit ayirip cevap yazdigin icin cok tesekkur ederim.

Bir şey daha diyeyim: önce takviye yapıp çalıştırmış ve bir 10 dk kullandıktan sonra akü hiç şarj tutmadığını görüp sorunun aküden kaynaklandığını anlamıştım. Benim garanti bittiği için böyle bir yola başvurdum. Nasıl olsa garantisi devam ediyor kafanız rahat olsun. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

akü 1dak önce vardır, 1 dak sonra yoktur,ekranda vs de herhangi bir uyarı vermez, şarj da sorun varsa uyarı verir.

zamane araç elektroniği ve akü kalitesi ile 3-4 seneyi bulmasına çok iyi dayanmış denebilir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 & 4.  Aracin Mazda garantisi devam ediyorsa (simdiye kadar tüm periyodik bakimlarini Mazda yapmissa) bir an önce Mazda'yi aramaniz gerekir.  Muhtemelen aküyü ücretsiz olarak ya sarj ederler ya da yenisiyle degiştirirler.  Bu durumda kasko sigortayi hiç aramayin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tum periodik servis ve bakimlar Mazda'da yapildi. Ben de yarina servisi aramayi dusunuyorum. Oncesinde sizlere sorup bir fikir edineyim dedim. Cevabiniz icin tskler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

en kalitelisi olsa bile akü tamamen şans işi. 2010 model aracımın orijinal aküsünü daha bu sene yenisiyle değiştirdim. forumda diğer üyelerimizden aynı aküyü 2. - 3. senesinde değiştirenler olmuştu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aküyle ilgili başıma gelen olayı anlatayım. Genel olarak i-stop ekranını kontrol ederim orada akü parlak yanıyorsa akünün durumu iyi demek oluyor(klima ve aydınlatmalar açık olmadığında). Bir gün giderken dur kalk trafik vardı i-stop a baya  girdim ve sonrasında "Battery management system malfunction" (Batarya yönetim sistemi arızası) uyarısı aldım. I-stop sarı yanmaya başladı ve bataryadan dolayı devreye girmedi. Arabayı stop edip tekrar çalıştırınca uyarı gidiyor ilk i-stoptan sonra tekrar aynı uyarıyı vermeye başladı. Sonra nettten araştırdığımda akünün gitmek üzere olduğunu anladım. Aküye baktığımda bakımsız akü değilmiş saf su seviyelerini kontrol edeyim belki işe yarar dedim biraz eksilmiş hepsine koydum sonra. Bu sefer hiç girmedi i-stop a;D ve i-stop ekranında akü hiç parlak olmadı. bende yakındır aküyü değiştirmem diye düşünürken  baya bir uzun yol yaptım(3k kadar) şimdi tekrar i-stop a girmeye başladı ve parlak göstermeye başladı belkide anca şarj oldu akü. Bu arada akü orijinal aküsü ve 3 ay sonra 4. yılı olacak.

59ac964d-c45e-4884-a865-2503d8713231.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1- Evet geldi. 2 Sene evvel sert kış koşullarında -4 / -6 derecede aküm nakavt oldu..

2- Aslında aniden olmaz. Akü yavaş yavaş sinyal verir aslında kullanıcıya. En basit örneği farlar açık şekilde aracı çalıştırmaya kalktığınızda farlar göz kırpar, aynı şekilde iç kokpit ışıklarının tonu gider gelir...

3- Aracınızı takviye ile çalıştırabilirsiniz. Akü bitmesi gibi durumlarda Mazda Yol yardımı ücretli hizmet veriyor olabilir. Kasko / kredi kartı gibi firmaların asistan hizmetleri arasında kurtarıcı hizmeti mevcut. Bilmiyorum sırf akü boşalması için aracınızı çektirmek isterseniz, bu yola başvurabilirsiniz.

4- Ücretsiz akü değişimi için bunu yetkili servisinizden sorgulamanız lazım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aynı durum aracı aldıktan 1  sene sonra yaşandı, mazda yol yardım arandı, akü şarj edildi ve sorun düzeldi, umarım tekrar etmez.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@Jamiryo

Bu sitede elektrik kaçırması ile ilgili başıma geleni belirtmiştim. Akülerin ömrü 4-5 yıl arasıdır.  Şimdiye kadar kullandığım tümü araçlarda aküler 5 yıl civarı gitmiştir.

İlhan arkadaşımızın da belirttiği gibi; akü ömrünü tüketmeye yakın aslında işaretler verir. Dikkatli isek anlayabiliriz. 

Park ettikten 2-3 gün sonra marş basmıyorsa, tavan lambası gibi yerler açık bırakılmamışsa, akü de kontrol sonrası sağlam olduğu tespit edilmiş ise, oto elektrik kaçırıyor demektir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...