Jump to content

Lastik Basınç Değerleri 175-70-13 (90-94 323)

ceyhan.84
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

zararı olurmu derken, lastik hava basınçların normalden az ise lastiklerinin yanak kısımları aşınır, lastik şekli zamanla bozulur, eğer lastik havaları normalden fazla ise bu sefer lastik sırt kısmından yani yere basan kısmın tam ortasından aşınır araç tabiri caizse zıplar ve lastikler fazla şişik oldugu için çukur  sivri yüzey vs gibi yerlerde daha çabuk hasar görür

Kapıdaki değerde şişirince yani 28 de yere basan yanaklar çok esniyor, ama 31 de yanak genişliği yere basmayan kısımlarla eşit oluyor  :)

Eğer tek sorun aşınma olacaksa sorun değil , zaten lastiklerin fazla zarar görecek halleri kalmadı  :D fazla şişirdiğim için patlamasınlarda, şeytan kulağına kurşun  :krrsz:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...
  • Yanıt 44
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

2

• Limpony

2

• ceyhan.84

9

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• 1 yıl sonra ...

Önemli bir uyarı yapmak isterim .. Lastik basınçları periyodik olarka kontrol edilmeli. Hava sıcaklılarındaki değişimler bile lastik basınçlarını etkiler. Aşırı basınc uygulanan lastıkler ile basıncı dusuk lastiklerde asınma problemleri meydana gelir ve lastik ömrü azalır

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arabaların,lastık ıcındekı havanın uzerınde gıttıgını unutmamak gerekır.arkadaslara katılıyorum,sık sık lastık havalarını kontrol ettırelım.lastık hava ps lerını de katalog da yazan degerlerı dıkkate alalım.saygılarımla....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 ay sonra ...

Bana bir kaç usta 323'lere orjinaline göre 1-2 psi fazladan hava bastıklarını söyledi. Sebep olarak ise, bu belirtilen basınçların yere bu kadar yakın bir araçta Türkiye'nin yol şartlarına uymamasını gösterdi. Yani ne kadar doğru bilemiyorum fakat ben 94 323 HB aracıma önlere 29 arkalara 28 olacak şekilde hava basıyorum hep...  ve unutmadan, lastiklerim orjinal haliyle duruyor, 175 70 13

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...