Jump to content

Gürcistan'dan Gelip Parçalanan Mazda RX-7


İlhan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Alıntıdır

12.03.2018 tarihinde yeni bir listeyle açılan TASİŞ ihalesinde, ağırlıklı olarak Gürcistan’dan getirilip yasal olmayan bir şekilde Türkiye’de kullanılan araçlar satışa çıkartıldı. Ancak bu araçların içerisinde bize göre en özeli ve ender olanı, Japon markaların ürettiği en efsane spor otomobillerden bir tanesi olan turbo Wankel motora sahip 1996 model Mazda RX-7 modeli. Bu aracı görmeye gittik ve tabir-i cazi ise darmadağın halini gördük. Motoru ve şanzımanı yanında duran aracın, sökülmüş olan diğer tüm parçaları ise kabin içinde yer alıyordu.

Gelelim aracın neden bu halde gümrük deposunda bulunduğuna. Ankara’da yer alan Şaşmaz Oto Sanayi’de bir tamircide ele geçirilen efsane kasa Mazda RX-7’nin tüm yürüyen aksamı sökülmüş, motor ve şaşe numaraları kazınmış ve silinmiş. Anlaşılan o ki araç tam da parçalanıp farklı şekillerde değerlendirilecekken, Kaçakçılık Şubesi polisleri işlemi yapan kişileri yakalanmış. Ancak aracın niteliği düşünüldüğü zaman ülkemizde bir elin parmaklarını bile geçmesi zor olan Mazda RX-7 ile başka ne yapılabileceği gerçekten de merak uyandırıcı bir durum.

Belki de trafikten henüz çekilmemiş, tamamen pert olmuş bir araç bu şekilde baştan aşağı toplanacaktı ve o aracın motor-şase numaraları kullanılacaktı. Bu sayede, hem araç bir şekilde Gürcistan’a geri götürülmeyecek ve izi kaybedilecek, hem de bulması imkansıza yakın olan parçaları değerlendirilecekti. Normalde yüksek fiyat ile ithal edilmesi gereken parçalar da en kısa ve ucuz yoldan kullanılmış olacaktı.

Bir diğer ihtimal ise; motor ve şanzımanın başka marka araçlarda modifiye amacıyla kullanılması olabilir. Kasa parçaları da yine ender kalmış bazı Mazda RX-7 modellerinde yedek parça amacıyla kullanılabilirdi.

Ancak öyle veya böyle, araç Türkiye’ye vergisiz bir şekilde girdiği için de kaçak duruma düşüyor. Yani araç tek başına da olsa, parça parça da olsa kaçak kaçaktır. Devletin zararı söz konusudur. Bu konuda çok fazla soru aldığımız için konuya çarpıcı bir örnekle değinmek istedik. Kısacası aynı aracı klonlamak da aracı normal hali ile kullanmak gibi doğrudan kaçakçılığa giriyor.

1996 Mazda RX-7 TASİŞ ihalesi ne zaman?

Aracı görmek isteyenler Ankara’da bulunan TASİŞ Ergazi Kaçak Oto Sundurması’na gidebilirler. Aracın ihalesi 3 gün sonra gerçekleşecek. 70.000TL satışa esas bedel ile ihaleye çıkan bu araç ne kadar bir fiyata gidecek fazlasıyla merak ediyoruz. Hep beraber göreceğiz.

Aracın bilgilerinin yer aldığı ihale linki için tıklayınız…

 

Gürcistan'dan araç

 

g%C3%BCrcistan-ara%C3%A7-g%C3%BCmr%C3%BCk-mazda-rx7-.182-747x420.jpg

 

g%C3%BCrcistan-ara%C3%A7-g%C3%BCmr%C3%BCk-mazda-rx7-.183-747x420.jpg

g%C3%BCrcistan-ara%C3%A7-g%C3%BCmr%C3%BCk-mazda-rx7-.231-747x420.jpg

g%C3%BCrcistan-ara%C3%A7-g%C3%BCmr%C3%BCk-mazda-rx7-.23-747x420.jpg

g%C3%BCrcistan-ara%C3%A7-g%C3%BCmr%C3%BCk-mazda-rx7-.241-747x420.jpg

g%C3%BCrcistan-ara%C3%A7-g%C3%BCmr%C3%BCk-mazda-rx7-.242-747x420.jpg

Kaynak: SekizSilindir

 

 

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hatırlarsanız geçen sene içinde tamemen restore edilmiş lacivert bir rx7 100.000 $ a satılmıştı. Eğer tüm trim parçaları varsa bu araç tahmini 100.000 liraya alıcı bulur.

@İlhan satış işlemi bittikten sonra ödenen ücreti görebilir miyiz?

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 dakika önce, SweepeR :

Hatırlarsanız geçen sene içinde tamemen restore edilmiş lacivert bir rx7 100.000 $ a satılmıştı. Eğer tüm trim parçaları varsa bu araç tahmini 100.000 liraya alıcı bulur.

@İlhan satış işlemi bittikten sonra ödenen ücreti görebilir miyiz?

Bir araştırırız Onur öğreniriz belki.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...