Jump to content

Hangisi daha iyi ?

Ocult8055
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

mazdanın 323 modellerine karar kıldım ama kafamda soru işareti var karbüratörlümü yoksa enjeksiyonlu modeli mi kararsız kaldım kimi karbüratörlü modelleri sıkıntı diyor kimisi enjeksiyonlu modelleri pek tutulmadı diyor kafam karıştı halbuki o yıllara baktığımızda mazda 323 modellerini piyasaya sürdüğünde büyük ilgi gördü bende mazda club a girerek hem bi araştırma yapayım hem kullanıcıların bizzat yorumlarını dinliyeyim hemde bu güzel ailenin bir parçası olayım dedim önceki aracım 2010 model fiat punto 1.4 8v aracımdı ev aldığım için sattım şimdi 15.000tl ye kadar araç bakıyordum ama kararımı verdim  mazda 323 modellerine kimisi parça sıkıntısı çekersin diyor kimi alma elinde kalır diyor halbuki ben bu aracı alırsam uzun yıllar binicem nitekim binenlerde var sonuçta konu hakkında yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler  

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben izninizle en genelden baslayacagim.  Bir araç alirken en önemli 2 kritere bakilmasi gerekir.  Bunlar:

1. Güvenlik,
  2. Güvenilirlik.

Aracin güvenligi ile ilgili bazi websiteleri vardir.  Buralarda genel olarak araçlarin çarpisma testleri sonuçlari verilir.

Güvenilirlik, aracin herhangi bir ariza yapip yapmamasi ile ilgilidir ve istatistiksel verilerden elde edilir.  Japon arabalari genel olarak en güvenilir araçlardandir.  Bu baglamda dogru yoldasiniz.  Özellikle ikinci el araç alirken onun güvenilirligi büyük önem tasir (daha dogrusu tasimalidir çünkü ülkemizde bunu es geçen tüketiciler de var).  Öte yandan bence su da önemlidir:  alabileceginiz en yeni arabayi almaya çalismalisiniz.  Araç eskidikçe ariza çikarma olasiligi da artar.

Ben Mazda 323 ile ilgili pek bilgi sahibi degilim ama eminim forumda bilgisi olanlar vardir.  Bence karbüratör biraz eskide kaldi, günümüz arabalari hep enjeksiyonlu oluyor.  Daha yeni teknolojiler genel olarak daha iyidir.

Bir de kulaktan dolma bilgilere veya söylemlere pek fazla deger vermeyin.  Bizim halkimiz dogrulugunu kendisi bile bilmeden tavsiyeler vermekte ustadir.  Örnegin, ben 1990 senesinde ilk otomobilimi alirken özellikle A/C yani klimali olmasini istedim ve öyle aldim.  Türkiye'de o senelerde klima araçlarda pek yaygin degildi.  Nitekim bana "aman klimali alma, motora zararlidir, motoru yorar, pisman olursun, vs. vs" gibi söylemlerde bulunanlar oldu.  Ben bu asilsiz söylemlere kulak asmadim ve araci klimali aldim.  Sanirim "kulaktan dolma söylemlere deger vermeyin" derken neyi kasdettigimi anlamissinizdir.  Bizim halkimiz tabiri caiz ise biraz tutucudur ve söylemleri de bunu iyi yansitir.

Tabii gelir gider hesabinizi en iyi siz yaparsiniz ama bana 15,000 TL günümüzde bir araç için sanki biraz az gibi geldi.  Keske bunu biraz daha artirabilseniz ve mesela Mazda 323 yerine bir Mazda 3 alabilseniz.  Bol sanslar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 dakika önce, AKayhan :

Ben izninizle en genelden baslayacagim.  Bir araç alirken en önemli 2 kritere bakilmasi gerekir.  Bunlar:

1. Güvenlik,
  2. Güvenilirlik.

Aracin güvenligi ile ilgili bazi websiteleri vardir.  Buralarda genel olarak araçlarin çarpisma testleri sonuçlari verilir.

Güvenilirlik, aracin herhangi bir ariza yapip yapmamasi ile ilgilidir ve istatistiksel verilerden elde edilir.  Japon arabalari genel olarak en güvenilir araçlardandir.  Bu baglamda dogru yoldasiniz.  Özellikle ikinci el araç alirken onun güvenilirligi büyük önem tasir (daha dogrusu tasimalidir çünkü ülkemizde bunu es geçen tüketiciler de var).  Öte yandan bence su da önemlidir:  alabileceginiz en yeni arabayi almaya çalismalisiniz.  Araç eskidikçe ariza çikarma olasiligi da artar.

Ben Mazda 323 ile ilgili pek bilgi sahibi degilim ama eminim forumda bilgisi olanlar vardir.  Bence karbüratör biraz eskide kaldi, günümüz arabalari hep enjeksiyonlu oluyor.  Daha yeni teknolojiler genel olarak daha iyidir.

Bir de kulaktan dolma bilgilere veya söylemlere pek fazla deger vermeyin.  Bizim halkimiz dogrulugunu kendisi bile bilmeden tavsiyeler vermekte ustadir.  Örnegin, ben 1990 senesinde ilk otomobilimi alirken özellikle A/C yani klimali olmasini istedim ve öyle aldim.  Türkiye'de o senelerde klima araçlarda pek yaygin degildi.  Nitekim bana "aman klimali alma, motora zararlidir, motoru yorar, pisman olursun, vs. vs" gibi söylemlerde bulunanlar oldu.  Ben bu asilsiz söylemlere kulak asmadim ve araci klimali aldim.  Sanirim "kulaktan dolma söylemlere deger vermeyin" derken neyi kasdettigimi anlamissinizdir.  Bizim halkimiz tabiri caiz ise biraz tutucudur ve söylemleri de bunu iyi yansitir.

Tabii gelir gider hesabinizi en iyi siz yaparsiniz ama bana 15,000 TL günümüzde bir araç için sanki biraz az gibi geldi.  Keske bunu biraz daha artirabilseniz ve mesela Mazda 323 yerine bir Mazda 3 alabilseniz.  Bol sanslar.

kayhan bey öncelikle güzel yorumunuz için teşekkür ederim dediklerinizde de haklısınız nitekim milletin ağızı torba değilki büzesiniz  :)büyük kardeşim 2012 yılında geely emgrand aldı yok çin arabası dediler yok şu dediler bu dediler ama araba süper ötesi motoru ve ön düzeni 2006 2009 toyota avensiz motor :)  ben Allah ın izniyle mazda alıcam mazda seçmemin sebebi ise sağlamlığı bu araçlar bana göre tam bi sanayi düşmanı ama daha bir ay önce yeni evimi aldım ve maalesef bütçem bu :( mazda 3 ler benimde çok hoşuma gidiyor ama malum durumlar bu yönde tekrar teşekkür ederim 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

15000 lira bütçeyle temiz enjeksiyonlu bulmam zor. Ben 4 ay önce 98 323 u 19600 e sattım. Temiz bir karbüratörlü aramanı tavsiye ederim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...