Jump to content

Mazda 323 AT Sıcak Havalarda Yokuşta Stop Etme Sorunu

Menramyum
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba arkadaşlar.

2001 model 1.6 motor otomatik vites 323 aracım var. Araç sıcak havalarda trafikte ve bayır tırmanırken stop ediyor 10-15 dk bekledikten sonra çalışıyor. Kış boyu hiç yapmadı ama havalar ısınınca tekrar yapmaya başladı. Hararetten şüphelenerek radyatör, termostat, hararet müşürü değiltirdim. Ama sorun devam ediyor. Radyatör değiştirmeden önce hararet ısısı 115lere çıkınca stop ediyordu şu an 105lere çıkınca stop ediyor. Birde stop edince radyatöre su dökerek soğutunca anında çalışıyor.

Daha önce böyle nir sorun yaşayan veya fikri olan var mı acaba?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Neden o kadar yüksek sicakliklara çıkıyor anlam veremedim,kendini korumak için sanirim stop ediyor motor.fanda veya musurunude bir kontrol edin bence.kendi aracimda yazin 82 kışın 88 lik termostat kullanıyorum hiç 100 üzeri değer görmedim 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Radyatör termostat müşür değişti. Motor kontrol edildi sorun yok dedi ustalar. Fan 92 derece açıyor onda da sorun yok dediler. Termostat 82 lik takılı oda sorunsuz açıyor. Krank sensörü böyle bir arızya neden olabilir mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 saat önce, Menramyum :

Radyatör termostat müşür değişti. Motor kontrol edildi sorun yok dedi ustalar. Fan 92 derece açıyor onda da sorun yok dediler. Termostat 82 lik takılı oda sorunsuz açıyor. Krank sensörü böyle bir arızya neden olabilir mi? 

STOP etmelerde bir unsurda krank açı sensörü bir kontrol ettirin derim yan sanayi takıldı ise bu problem olabilir veya artık ömrünü tamamlamış olabilir

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu orjinale benziyor üzerinden bunu söküp orjinal takmışsa ne ala ama bence çin malı takılmıştır bence o parçanın üzerine gidin

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...