Jump to content

Deri koltuk / döseme temizligi ve bakımı

Burak
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

özellikle sürücü koltuğunun oturulan kısmının sol kapıya bakan kısmında araca inip bindikçe ciddi aşınmalar meydana geliyor.. bu kendini açık renkli deri döşemede kendini bariz gösteriyor.

İşte bende orada çatlamalar başladı. İnşallah kurtarabilirim :(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 75
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

27

• nigar

4

• mazdamx-5

9

• ART CAR

7

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

Benimki SONAX ın , belki içeriği benzerdir bilmiyorum ama Carrefour dan rahatlıkla bulabildiğim için tercih ettim. Ben de önce süngere sonra deriye uyguladım. Resimdeki tamamen göstermek amaçlı ;) Sen Auri Gold'u nereden buluyorsun ? Eskiden TV de satıldığını hatırlar gibiyim..

Vakti zamanında internetten almıştım, bir fiyatına iki set, cila, şampuan, su itici ve bahsettiğim koruyucu. Hala ilk seti kullanıyorum. Sanırım ömrümün sonuna kadar da yetecek  :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İşte bende orada çatlamalar başladı. İnşallah kurtarabilirim :(

Çatlamalar başladıysa geri dönüşü olmaz, ben de badem yağını tavsiye ederim diyecem ama bir müddet yani 8-10 saat oturmamanız lazım üzerine...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Merhabalar Arkadaşlar;

Benim önerilerim başta nasıl olur ? gibi bir soruyu sizde uyandıracak fakat tamamıyla bu yazdıklarım tecrübeyle alakalı ve hepsi direk denediğim ve memnun kalınan çözümler..

Temizleme için önereceğim arap sabunu ,arap sabunu mu ? diyebilirsiniz evet arap sabunu markalı ürünler filan değil ..arap sabununu derinin üzerine krem gibi sürüp 1 dakika gibi bir süre bekleyin ve durulayın ..bu sistemde önemli olan durulamada derinin üzerinde arap sabunu zerresi dahi kalmadan yapılmalı..çünkü güneşle reaksiyonunda deformasyon oluşma riski olabilir bundan dolayı tamamıyla deri arap sabunundan arındırılmalı ..bunun dışında derinizin ilk günkü halini göreceksiniz diyebilirimmm..Temizlikle başladım şu anda kusuruma bakmayın bir müşterim geldi atölye bölümüne inmeliyim..akşam kaldığım yerden bir bir bakımı nasıl yapaccağımıza devam edeceğim..

Saygılarımla

A.CEM ADALI

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhabalar Arkadaşlar;

Benim önerilerim başta nasıl olur ? gibi bir soruyu sizde uyandıracak fakat tamamıyla bu yazdıklarım tecrübeyle alakalı ve hepsi direk denediğim ve memnun kalınan çözümler..

Temizleme için önereceğim arap sabunu ,arap sabunu mu ? diyebilirsiniz evet arap sabunu markalı ürünler filan değil ..arap sabununu derinin üzerine krem gibi sürüp 1 dakika gibi bir süre bekleyin ve durulayın ..bu sistemde önemli olan durulamada derinin üzerinde arap sabunu zerresi dahi kalmadan yapılmalı..çünkü güneşle reaksiyonunda deformasyon oluşma riski olabilir bundan dolayı tamamıyla deri arap sabunundan arındırılmalı ..bunun dışında derinizin ilk günkü halini göreceksiniz diyebilirimmm..Temizlikle başladım şu anda kusuruma bakmayın bir müşterim geldi atölye bölümüne inmeliyim..akşam kaldığım yerden bir bir bakımı nasıl yapaccağımıza devam edeceğim..

Saygılarımla

A.CEM ADALI

Cem abi kesin yapmazlar bunu :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Oradaki "tamamıyla deri arap sabunundan arındırılmalı " kısmı biraz soru işaretleri uyandırıyor işin gerçeği :)

yılların teknikleri iyidir abi sonuçta ispatlanmış olurlar..(değişime kapalı mıyım ne?)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arap sabununu geri temizlemekten mi bahsediyorsunuz soru işareti olarak ? bence biraz dikkat edilse yeterli yani nemli bir bezle birkaçkere ovalandıktan sonra sanıyorumki hiçbirşey kalmaz..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şimdi evet geldiim  ... arap sabunu deri üzerinde kalmadığını zaten suyun derinin üzerinden kayıp gitmesinden anlıyabilirsiniz ..sanki deri üzerinde deriyi koruyan bir tabaka oluşmuş gibi duru su kayar gider..Neden soru işaretleri kalır demiştim..bunun nedeni ilk ustalarımdan biri bana 5 yıl evvel bunu söylediğinde ben arap sabununu evlerde temizlikte kullanılan bir madde olarak görür ve derinin bunla temizlenebileceğini aklıma bile getirmezdim.Arap sabunuyla ilk tanıştığım gün de o gündür ..Bir e36 cabrio gelmişti ,ön koltuklar yırtılma derecesinde bitik arka koltuklar ve kapılar ise çok kötü durumda değil fakat kirden berbat bir durumdaydı..Deri rengi neydi ? hemen aklınıza bu geldi sanırım bmw lerin meşhur hellgrau su yani beyaz gri si ..usta bana aracın orjinal derisini siz ayarlayın temizlik işini bana bırakın dedi müşteride yanımdaydı duydu ve hoşuna gitti ..tabiki çok güzel benimde hoşuma gitti ..aracın tamamını yenilemeden hem müşterimi memnun edecektim hemde yarı fiyatına yepyeni bir döşemesi olacaktı ..derken ben deriyi buldum verdim ön koltuklar bitti ..usta hala temizliği yapmamıştı sabırsızlanıyordum ..Cem bey dedi siz çıkın ben bitirince sizi çağracağım..tamam dedim ve ordan ayrıldım..ve yaklaşık 1 saat sonra buyrun dedi gerçekten gördüğüme inanamamıştım..

Arkadaşlar inanınki ben hiç bir zaman tecrübeyle kanıtlı olmayan ve gerçekten inanıp güvenmediğim hiç bir şeyi tavsiye etmem ..denemek veya denememek insiyatifi sizin elinizde ..tamamıyla serbestsiniz..:))

Bunun yanında son olarak arap sabunuyla ilgili bir uyarı daha ..bu temizlik uzun zaman temizlenmemiş araçlar için..arap sabunu sık sık temizlik yapılacak bir ürün de değil bunuda söylemelk isterim ..çok güzel oluyor hissine kapılıp devamlı bu temizliği tekrarlarsanız deriyi tahriş eder bozarsınız ..bu temizlik senede bir yapılacak bir temizliktir..Bu temizlik dahil olmak üzere deriyi nemli bezle silseniz dahi her temizlik sonrası bakımınıda yapmanız şarttır..

Temizlik olayı buraya kadar ,temizlikten sonra bakım bir alt mesajda :))

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...