Jump to content

Deri koltuk / döseme temizligi ve bakımı

Burak
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bakımda da şaşıralım biraz ne dersiniz..yine pahallı o bakım ürünlerini önermiyeceğim...bende o bakım ürünlerinin en üstünü vardı onuda iyi tanırım ürün italyan malı ki bilirsiniz en iyi tabaklama ve işleme deri italyadan çıkar..markasıda leather magic ti ...benim önereceğim ise sadece insan cildinde kullanılan kaliteli bir nemlendirici kremle ,keremi deriye iyice yedirerek onu nemlendirmek..unutmayın derinin en büyük düşmanı kurumaktır.kurumada nasıl olur ,yani hangi etkenlerle.

1)çok otorup kalkmak yani sürtünme 

2) temizlık deriyi tahriş eder ve üstündeki koruma kalkanı olan cilayı alır güneş ve dış etkenlere karşı deriyi korumasız kılar

3) ikinci maddede de değindiğim güneşş

Bu etkenlere karşı deri her zaman nemli kalırsa bu etkenlerle savaşabilir aksi takdirde ..ilk olarak kurur sertleşir sonra çatlaklar gelir sonra yarıklar ve yırtıklar ..işte derinineskime süreci bu evrelerdir..deriyikurtarabileceğiniz evrelerse kuruma sertleşme ve çok derinleşmemiş çatlak evresidir..bu evreden sonra deriye ne yaparsanıoz yapın nafiledir..bu evreleri geçmiş ve derinizde çok derin çatlaklar ve yarıklar oluştuysa bu çatlak ve yarıklar ilk olarak giriş çıkış ta en fazla sürtünmeyi alan kenar dikmelerde olur..eğer deri kurtulamıyacak durumda ise bu parçalar rengi bulunduğu takdirde localda değişebilir..tabi bu son çağredir..biz çok derin olmayan çatlaklar oluşmuş ve derisi aşırı sertleşmiş bordo derili bir porsche carrera 4s i arko kremle devamlı sıkıldıkça kremleyerek kurtardık ve derisini nerdeyse yumuşacık pamuk gibi hale getirdik ..müdahelemiz bir iki ay sonra olsaydı derinin hiç şansı olmadığı gibi rengi bulunmayan renk olduğundan local değişimi de mümkün olmıyacaktı..

Bakın tekrarlıyorum bir şeyi öneriyorsam inanın kendimde veya kendi aracımda denemeden tavsiye etmem ..zaten şöyle düşünün ..benim arap sabunu üreticileri veya cilt nemlendirici krem üreticileriyle ne bağlantımn olabilir sizce ...:))  bu günlük bukadar diyorum ..konumla ilgili aklınıza gelen her soruyu sorabilirsiniz büyük bir zevkle tecrübelerim dahilinde ve bilgim dahilinde cevaplarım..günde bir veya işlerimden bakabilirsem iki kere soru varmı diye bakıp gün içinde yardımcı olacağım ..kendinize iyi bakın arkadaşlar ..

Saygılarımla

A.CEM ADALI

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 75
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

27

• nigar

4

• mazdamx-5

9

• ART CAR

7

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

Hakikaten güzel bilgiler. Teşekkürler. Yalnız benim aklıma bir soru takıldı. Arko kremi (tüpte olanı baz alıyorum)

arkokremtup20gr.jpg

kendim kullandığım için bilirim oldukça yağlıdır. Araç koltuklarımızın derisi bunu kısa sürede emebilir mi ?

Ben genelde uygulamaları güneş batmaya yakın gölge altında yapıyorum ki hem direk güneşe maruz kalmasın hem de akşam boyunca uygulama deride kalsın.

Siz Porsche yi kurtarırken ne sıklıkta yaptınız bu uygulamayı ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aynen fotoyuda çok güzel koymuşsunuz kullandığımız krem buydu ..Sıklık olayında haklısınız onu atladım ..Porsche az kullanılan bir araç olduğundan kurtarma süresince haftada nerdeyse üç kez uygulandı ..bu uygulama aracı bir veya iki gün kullanmıyacağınız bir zamanda iyice ovalayıp içine işleyinceye kadar yapılmalı..yani bir nevi büyük bir kısmını deriye siz yediriyorsunuz sonra minimum bir gündede emiyor ..Aracı bir iki gün kullanmadığınız bir devrede yaparsanız rahat emmesi ve iyice emip yumuşatıp nemlendirmesi açısından çok güzel oluyor..Biz arkoyu kullandık diye arko dedim yoksa markanın arko olması şartta değil daha az yağlı kaliteli bir cilt nemlendiricide rahatlıkla kullanılabilir..

Hakikaten güzel bilgiler. Teşekkürler. Yalnız benim aklıma bir soru takıldı. Arko kremi (tüpte olanı baz alıyorum)

arkokremtup20gr.jpg

kendim kullandığım için bilirim oldukça yağlıdır. Araç koltuklarımızın derisi bunu kısa sürede emebilir mi ?

Ben genelde uygulamaları güneş batmaya yakın gölge altında yapıyorum ki hem direk güneşe maruz kalmasın hem de akşam boyunca uygulama deride kalsın.

Siz Porsche yi kurtarırken ne sıklıkta yaptınız bu uygulamayı ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aklınıza gelen döşeme ,deri döşeme ,bakım ,aırbagler hakkında rahatlıkla sorabilirsiniz çocukluğumdan beri arabaların içinde olduğumdan çok tecrübelerim oldu elimden geldiği kadar yardımcı olmaya her zaman hazırım..Bu arada bilmediğim konuda bilmediğimi anında söyler o konu hakkında size yardımcı olabilecek en iyilerin telefonunu verir veya tanıştırabilirim de..

ince teknikler için sağol Cem abi :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Değerli bilgiler için teşekkürler.

Ben belirli aralıklarla SONAX ile yaptığım uygulama ile deriyi ciddi derecede temzi tuttuğumu düşünüyorum. Bu sebeple arap sabununu uygulamayı çok düşünmüyorum ama krem uygulamasını aracımı çok sık kullanmadığım içn rahatlıkla yapabilirim.

Bir de bir sorum daha olacak. Mazda6 larda konsol ve göğüste deri veya benzeri bir madde kullanılmış . Oralara da krem sürmenin bir sakıncası var mıdır ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yukarda dikkatimi çekmişti haklısınız ..ön göğüsünüz yani dashboard unuz kuruduğunda kırılgan olan ve çatlıyabilen ince bir suni deri mika karışımı kaplama altında sarı poliüretan köpük mevcut..Kremden ziyade size tavsiyem şık bir güneşlik alın ön cama aracınızı güneşli bir yere bıraktığınızda  onu  yerleştirin ..veya ultraviole ışınlarını süzen en düşük seviyeli bir filmde kullanabilirsiniz tabiki en açığını..dash board koruma canlı hakiki deri malzeme olmadığından ve içine işletmeniz çok zor olduğundan pek kremle olabileceği kanısında değilim..birde size tavsiyem sakın silikon içeren torpidoyu çok kötü bir şekilde parlatan kremler veya vazelin kullanmayın çünkü direk güneş ısınlarıyla temasta çatlamalar oluşuyor..Torpidonun koruması direk ön cam mercek vazifesi yapıp ısıyı da ışınlarıda yükseltici bir adaptör gibi güçlendirdiğinden sadece güneşe engel koyarak olabilir..

Değerli bilgiler için teşekkürler.

Ben belirli aralıklarla SONAX ile yaptığım uygulama ile deriyi ciddi derecede temzi tuttuğumu düşünüyorum. Bu sebeple arap sabununu uygulamayı çok düşünmüyorum ama krem uygulamasını aracımı çok sık kullanmadığım içn rahatlıkla yapabilirim.

Bir de bir sorum daha olacak. Mazda6 larda konsol ve göğüste deri veya benzeri bir madde kullanılmış . Oralara da krem sürmenin bir sakıncası var mıdır ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Güneşlik zaten kullanıyorum ama tabii onun dışında temizlik ve mümkünse bakımını merak ediyordum. Anlaşılan sadece temizlemekle yetineceğiz :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

onuda arap sabunu diyeceğim ama :)) siz arap sabununu çok sevmediniz sanırım benim ilk bakış halimdesiniz..silin ve durulayın ..eğer arap sabunu kullanmıyacaksanız yine sonax olabilir :))..Bu arada sonaxta ürünlerini en çok beğendiğim temizlik firması bunuda belirtmek isterim..porsche min bbs cartier jantlarını ilk aldığımda bir temizlemiştim ne kurum kalmıştı ne kir jant adeta sıfır olmuştu..

Güneşlik zaten kullanıyorum ama tabii onun dışında temizlik ve mümkünse bakımını merak ediyordum. Anlaşılan sadece temizlemekle yetineceğiz :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 ay sonra ...

bu arap sabunu+arko konusu aylardır aklımda ve malzemelerde 1-2 aydır bagajda :D :D inşallah bugün yada yarın uygulamaya karar verdim.

arap sabunu+arko yapan varmı :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu arap sabunu+arko konusu aylardır aklımda ve malzemelerde 1-2 aydır bagajda :D :D inşallah bugün yada yarın uygulamaya karar verdim.

arap sabunu+arko yapan varmı :D

hadi yav , bu farklı bir teknik desene  :2funny::egy:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 9 ay sonra ...

formu aradım ama arama sonucunda bu konu bulunamadı.

araçlarımızdaki deri koltuk bakımları nasıl yapılmalı ?

hangi malzemeler kullanılmalı ?

ne kadar zamanda bir yapılmalı ?

koruyucu önlemler nelerdir ?

bu konularda yardımcı olabilirsek iyi olur.  :boks:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sanırım aradığınız konu bu ;)

Ama ben burada tavsiye edilen ARKO kremi denedim ve pek memnun kalmadım. SONAX ile devam etmekte fayda görüyorum. Arko deri aralarındaki deliklere giriyor ve orada beyaz şekilde kalıyor..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sanırım aradığınız konu bu ;)

Ama ben burada tavsiye edilen ARKO kremi denedim ve pek memnun kalmadım. SONAX ile devam etmekte fayda görüyorum. Arko deri aralarındaki deliklere giriyor ve orada beyaz şekilde kalıyor..

arap sabunu O0

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...