Jump to content

Benzine Aseton katma....

gobris
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Guest uyumsuzelement

len olm sen zaten patronsun, biz bi kurtulalımda şu işçilikten.. :D

o zaman nası para sayılır onu öretmek için geliyim yanına ufak bi yüzde karşılıgı :D :D
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 41
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

3

• Superas

4

• gobris

10

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Guest mustafa_g

oran çok düşük olduğu için zarar vereceğini sanmam ama onun yanında faydası olur mu işte asıl mevzu bu olmalı sanırım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar,

Konuyu bu konudaki tecrübesine güvendiğim Carbon Clean'i Türkiye ye getiren Karbonteknik firmasının sahibi Mak.Yük Müh. Fatih Bey'e sordum ve kısaca aşağıdaki cevabı verdi.

"Sorunuza şu anda kısa cevap verebiliyorum.Detaylı cevap için isterseniz sonra görüşebiliriz.Aseton maddesinin içindeki kimyasallar yanma prosesi sırasında segmanlardan aşağıya sızarak motor yağına karışır ve motor yağını incelterek motor yağının görevini tam yapamamasına neden olur ve çok ciddi silindir çeperi cizilmelerine sebep olur.(Solventli depo katkılarından çok daha risklidir)"

Daha detaylı konuşup bilgi almaya çalışacağım bilahare ama ilk cevap bu şekilde.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Desene iyi ki Bor katkisi kullaniyorum :)

Forumlarda okduugklarimdan hic bu sekilde bir sorun yasayan gormedim bu arada.

Dedigim gibi, sadece cok dusuk kalite plastik urun kullanan bazi araclarda yakit yolu veya motordaki contalarin asinmasina neden oldugu yonunde bir iki yorum var.

Arkadaşlar,

Konuyu bu konudaki tecrübesine güvendiğim Carbon Clean'i Türkiye ye getiren Karbonteknik firmasının sahibi Mak.Yük Müh. Fatih Bey'e sordum ve kısaca aşağıdaki cevabı verdi.

"Sorunuza şu anda kısa cevap verebiliyorum.Detaylı cevap için isterseniz sonra görüşebiliriz.Aseton maddesinin içindeki kimyasallar yanma prosesi sırasında segmanlardan aşağıya sızarak motor yağına karışır ve motor yağını incelterek motor yağının görevini tam yapamamasına neden olur ve çok ciddi silindir çeperi cizilmelerine sebep olur.(Solventli depo katkılarından çok daha risklidir)"

Daha detaylı konuşup bilgi almaya çalışacağım bilahare ama ilk cevap bu şekilde.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mesela trafikte gördüğünüz 302-303-304 otobüslerin %90'ı yağ ile çalışıyor. (bunu öğrendiğimde şok olmuştum, ama hakkaten öyleymiş)Bizim servis otobüsü(302)yağla gidiyor. :eek:

koydukları yağ 10 numara diye geçiyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Birinci depoyu yaklasik 3 oz'luk aseton ile bitirmek uzereyim arabayi bu aralr kendim surmedigimden pek bir saglikli sonuc olabilecegini sanmiorum ama..benim hatunun kullanisiyla yaklasik sehirici 9.7-9.8 olan tuketim 8.9 civari su anda..cekisinde ben direk bir fark algilamadim ama.. citroen kullanan bir arkadsim da denedi ayni yontemi. dedigine gore onceden 3. vites ciktigi bir rampayi 4 te cikabiliyormus artik.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest okaratas

motora bence benzinden farkli maddeler hic olmasa da zarar verecektir. bu is tipki turkcell'in "baz istasyonlarimiz lisanslidir, radyasyon zarari vermiyor" demesi gibi birseymis gibi geldi bana..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Baz istasyonlar zarar verir evet. ama mesafeye gore logaritmik olarak azalir

Yani mesafe bir birimden iki birime ciktiginda guc 10 kat kadar azalmis olur. Ki bu da..bizim sitenin karsisinda baz istasyonu var. hepimiz olecez seklinde davranan arkadslarin ellerindeki cep telefonundan o baz istasyonundan aldiklarindan daha fazla radyasyon aldiklarini bilmediklerii gosterir :P

neyse..benzin bile yanarken motora zarar veriyor. bi asinma payi var :)

Asetonun motora degil uzun surecte plastik kisimlara zarar verebilecegini soyleyenler var.

Bazilari  usunememis 1 ay kadar saf asetonda araclarinin bazi conta ve baglanti yerlerini bekletmisler.

Bi zarar gormemisler :)

Bu suna benziyor.

LPG de zarar veriyor ama uzun donemde daha karli oluyorum gibi bisey :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Asetonun motora degil uzun surecte plastik kisimlara zarar verebilecegini soyleyenler var.

Bazilari  usunememis 1 ay kadar saf asetonda araclarinin bazi conta ve baglanti yerlerini bekletmisler.

Bi zarar gormemisler :)

Parçaları yanma odası sıcaklığında asetonda mı bekletmişler? :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Parçaları yanma odası sıcaklığında asetonda mı bekletmişler? :)

Yanma odasinin icinde plastik mi var? :)

Neyse. Benim test sonuclarim 2. depoyu da bitirdik. kis lastigi ve neredeyse hergun ayni yolda ayni sekilde gidip geldigim trafikte son donemde  9.2-9.4 arasi birseyken tuketimin bu sabah 8.4'tu.. Daha duser mi bilemiyorum. tam depoya 60 ml kadar kattim en son kattigimda..

Is yeri arkadsimda ford mondeo var. O da benden duyup denemeye karar vermisti.97 model station mondeosu. 70 litreye 150 ml kadar koymus..

14.5 litreden  11-11.5 litreye dustu diyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim anlamak istediğim parçaların ne olduğu değil, içinde bekletildikleri asetonun yanma odası sıcaklığında olup olmadığı, eğer değilse bunu bilimsel bir deney olarak kabul edemeyiz...:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim anlamak istediğim parçaların ne olduğu değil, içinde bekletildikleri asetonun yanma odası sıcaklığında olup olmadığı, eğer değilse bunu bilimsel bir deney olarak kabul edemeyiz...:)

Ederiz. Ortam sartlarini simule etmek yeterlidir :)

Asetonun benzin iletim yolundaki plastiklere zarar verdigini dusunuyorsak oradaki parcalari benzinin gectigi duruma uygun oalrak test etmek yeter sanirim.

Ha yanma odasi derseniz varsa silindir elinizde atalim biraz asetona :) metale ne kadar zarar veriyor goruruz :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Subap başları bildiğim kadarıyla kauçuk malzemeden...

Ben bi deneyim şahinde:)

Ama geçen senede dayım kamyonete 10 numara yağ koyarken gördüm varili çekmiş komyenetin yanına pompalıyor önce şok oldum sonra arabayı çalıştırınca 2.şoku yaşadım ama sonra mazot pompasına zarar vereceğini duyduktan sonra bu işlemi tekrarlamadık.

Bu işte buna benzer diye çelişkiliyim.Benzincilerde satılan katkılarda bunun gibi bisey degilmi?.

Neyse. Benim test sonuclarim 2. depoyu da bitirdik. kis lastigi ve neredeyse hergun ayni yolda ayni sekilde gidip geldigim trafikte son donemde  9.2-9.4 arasi birseyken tuketimin bu sabah 8.4'tu.. Daha duser mi bilemiyorum. tam depoya 60 ml kadar kattim en son kattigimda..

Is yeri arkadsimda ford mondeo var. O da benden duyup denemeye karar vermisti.97 model station mondeosu. 70 litreye 150 ml kadar koymus..

14.5 litreden  11-11.5 litreye dustu diyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...