Jump to content

Eriyen Ön Konsol Sorununun Çözümü

Mutlu Tekir
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

10 saat önce, Fatih_cx9 :

On cama (yan ve arka cama cekilen filmden farkli) film cektirmeyi dusundunuzmu? 

Hem ondeki arabadan gelecek taslara karsi cami korur hemde ultraviyole isinlari engeller. Arabanin icinin asiri isinmasini engeller... Tecrube ile sabit...

(Camlari karartmak icin kullanilar filmden bahsetmiyorum)

Toyotanin ve lexus un binek modelleri icin birsey soyleyemem fakat jeep yada jip (Turkcesi nasil yazilir bilmiyorum) lerinde oyle bir sorun bende olmadi oldugunuda arkadaslardan duymadim. On panelin isindigi dogrudur ama rahatsiz edecek kadar isinmaz. Deri koltuklarin daha fazla isindigini soyleyebilirim.

Ön cama çekilen film içten olacağı için dıştan bir etkiye karşı koruma görevi olmaz. Ön cama da çekilen film 0.5 olacak görüşü düşürecek, olası bir polis çevirmesinde cezası var.

Bu problem zaten tüm araçlara has bir durum değil, 2008-2009-2010 üretimi mazda 3 ve 6 larda bir sıkıntı var. Konu içinde detaylı anlattığımı düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Anladim. Ben eksik okudum. Onemli olan olan sorunun caresini bulmak.

Bahsettigim film disaridan monte ediliyor ve camin rengi degismiyor. Trafik ile alakasi olan bir durum yok. Bu sistem daha cok holigan saldirilarina karsi yan camlara monte edilen filmler sinifindan ve ABD kokenli.

Zaten cama icerden monte edilse taslardan koruma gibi bir durumuda olmaz. 

Bu ve bunun gibi birkac cesidi mevcut.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 saat önce, Mutlu Tekir :

Ön cama çekilen film içten olacağı için dıştan bir etkiye karşı koruma görevi olmaz. Ön cama da çekilen film 0.5 olacak görüşü düşürecek, olası bir polis çevirmesinde cezası var.

Bu problem zaten tüm araçlara has bir durum değil, 2008-2009-2010 üretimi mazda 3 ve 6 larda bir sıkıntı var. Konu içinde detaylı anlattığımı düşünüyorum.

Facebook’taki grup epey aktif. Mazda 3 club olan. çok yazılıyor göğüs şikayeti. 2011 ve 2012 de var içlerinde. 2013 hiç duymadım ama. Ya zamanı gelmedi ya da malzeme değişik ama bence deforme zamanı gelmedi 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2014'den beri sahibi olduğum 2010 impressive de böyle bir sorunun (açılma, erime) ibaresi bile yok. 

Özel bir şey yapıyor muyum?

Farkında olmadan, sanırım evet.

Plastik aksama her sene wurth silikon sprey uyguluyorum. Öyle ki canım anam bir keresinde 'arabayi ne zaman değiştirdin' dedi. 

Forumda bu konu dile gelince geçen yaz ilk defa güneşlik kullandım.

Seri ile alakalı bir olay midir bilemem ama Japonya üretimi 12203. İmpressive de durum böyle.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda markasi ile tanismam 2015 yili oldugu icin sorunlarini pek bilmem.

Bugun biraz arastirdim.

Gercekten 2008-2009 .... lu yillarda nadirde olsa karsilasilan (eger daha karsilasmadiysanizda karsilasabileceginiz. Tamamen hava sartlarina bagli bir sorun) bir sorun gibi.

Mazda hastalarindan ogrendigim sudur:

O yillar arasinda mazda nin kullandigi malzeme hava sartlarina (ani sicaklik degisimine) uzun sure dayanabilen bir malzeme kullanmamis. Disarinin asiri sicak veya soguk olmasi durumunda klimaniz aksi yonde arabanizi isittigi veya soguttugu zaman malzeme deformasyona ugruyor ve zamanla yirtiliyormus. 

Bunun cozumu haliyle teknik olarak yok. Kendi yontemlerinizle cozmeniz gereken bir durum.

Ins. yeni nesil mazdalarda bu sorun yoktur....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ankara ya yolum düşmüşken Herter e uğradım konsoldaki erime için. Kış şartlarında pek belli olmasa da yazın can sıkıyor.

Bu konuda kendilerine çok başvuru yapıldığını söylediler. Fotoğraf çekip kayıt açtılar. Cevap gelmesi  yaklaşık 1 ay sürer dediler. Yakın zamanda birisine parça değişimi için yüzde 40 indirim yapıldığını söylediler. Bakalım nasıl bi sonuç çıkacak

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

Konsol değişimi için 2000 tl + kdv istediler. Normalde 2800 + kdv imiş. Tabi kararsız kaldım yakın zamanda da  Ankara ya gitmem pek mümkün değil. Galiba böyle idare edeceğiz şimdilik.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, Birkan :

Konsol değişimi için 2000 tl + kdv istediler. Normalde 2800 + kdv imiş. Tabi kararsız kaldım yakın zamanda da  Ankara ya gitmem pek mümkün değil. Galiba böyle idare edeceğiz şimdilik.

Fiyat, biraz yuksek olsa da tahmin ettigimden daha iyiymis. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu erime sorunu mazda 3 bl kasaların hepsinde var mı? aracım 2012 model şimdilik bir sorun gözükmüyor ama bu model yılında da sık karşılaşılan bir durum ise şimdiden önlem almak isterim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

11 dakika önce, abcsefa :

bu erime sorunu mazda 3 bl kasaların hepsinde var mı? aracım 2012 model şimdilik bir sorun gözükmüyor ama bu model yılında da sık karşılaşılan bir durum ise şimdiden önlem almak isterim

ön cam için güneşlik kullanmayı aksatma. ben 5 yıl güneşlikli kullandım yaz aylarında, hiçbir sıkıntı yaşamadım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

9 dakika önce, Mehmet Özdemir :

ön cam için güneşlik kullanmayı aksatma. ben 5 yıl güneşlikli kullandım yaz aylarında, hiçbir sıkıntı yaşamadım.

Hiç çözüm değil abi. Ben de hep kullandım. 2018 yazında Avrupa turunda yoldayken güneşe maruz kalmaktan oldu. Park halinde güneşliğimi kesinlikle kullandım, hatta araç 1.5 ay kapalı otoparkta kaldı.

Eğer hatalı üretimse, bu önlemler sadece kaçınılmaz sonu geciktiriyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 dakika önce, Mutlu Tekir :

Hiç çözüm değil abi. Ben de hep kullandım. 2018 yazında Avrupa turunda yoldayken güneşe maruz kalmaktan oldu. Park halinde güneşliğimi kesinlikle kullandım, hatta araç 1.5 ay kapalı otoparkta kaldı.

o zaman şans faktörü de önemli diyelim. senin araç da 2010 model belki farklı iki tedarikçiyle çalıştılar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Würth'ün plastik koruyucusunu yazın kullanmanızı öneririm, ne kadar olsa güneşin yakıcı ve deforme edici etkisini nispeten azaltıyor, plajda kullandığımız güneş yağı, kremi gibi düşünelim. Ürün konsolu parlatmıyor, mat görünüm devam ediyor, fakat ciddi koruma sağladığını söyleyebilirim. Ben yazın iki defa kullanıyorum. Şu an sorun yok.

https://www.hepsiburada.com/wurth-torpido-bakim-spreyi-500-ml-made-in-germany-p-OTEV4045989970704

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Son güncelleme. Bugün hava 13 derecede güneşin altında kaldı. Göğüs halı yerleştirmiştim. Ona rağmen erime devam ediyor. En ufak güneş ışığı soğurmada hemen yağı atmaya başlıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, Mutlu Tekir :

Son güncelleme. Bugün hava 13 derecede güneşin altında kaldı. Göğüs halı yerleştirmiştim. Ona rağmen erime devam ediyor. En ufak güneş ışığı soğurmada hemen yağı atmaya başlıyor.

demekki erime basladı mı çözüm yok gibi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...