Jump to content

Arabalarımıza Kolay Yoldan Koltuk Isıtıcı Ekleme

Mutlu Tekir
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Aşağıdaki konuda minder ile bilgiler vermiştim.

Fakat görüntü ve kullanışlılık sebebiyle ısıtıcı pad montajı koltukları sökmeden yapabilir miyim diye düşünürken, kendimi 11.11 de pad siparişi vermiş durumda buldum.

https://tr.aliexpress.com/item/2-Adet-12-V-Evrensel-Araba-Is-tmal-Koltuk-Ped-Kapaklar-Karbon-Fiber-Is-tmal-Oto/32837183627.html

Bu konuyu genel açmamın sebebi koltuk dikiş yapısı uygun olan her araçta uygulanabilir olması. Bizim 2. nesil mazdaların koltuklarının dikişi  iki yanda dikey konumlandırılmış, enine hiç dikiş yok. Bu da padlerin kolaylıkla koltuk çıkarmadan yerleştirilebilmesine imkan sağlamaktadır. Bunun için koltuğu tamamen ön yatırıp arka koltuğa geçiyoruz. Koltukların kumaşları bir metal U şeklindeki uçla bir yere geçmekte. Bunu oradan kurtararak açacağız ki kumaşın altına erişebilelim. Oturma veya sırt kumaşını takip ederseniz o kumaşın nereye girdiğini anlayacaksınız. Benim aracımda o kadar rahat ki kol rahatça o kumaşın altına girebiliyor. Videodaki gibi zorlamaya da gerek kalmıyor yani, padi kendi elinizle bile yerleştirebilirsiniz bizim araçlarda.

Daha detaylı anlatmak gerekirse videosunu paylaştığım Bekir Bey'in fikri bana yol gösterdi.

2:09'daki koltuk altındaki tırnağı göstermekte. Videoda anlatıldığı gibi padler yerleştirildikten sonra anahtar videodakinin aksine koltuklarımızın yan tarafındaki plastiğe yerleştirilebilir ve çok orjinal duracaktır.

https://tr.aliexpress.com/item/3-Pin-Car-Universal-Seat-Heating-Switch-Round-Rocker-Switch-Switch-On-Off-Control-Black/32825741740.html?ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_1_10065_10068_319_10059_10884_317_5730611_10887_10696_100031_321_322_10084_453_10083_454_10103_10618_10307_537_536_5729311,searchweb201603_1,ppcSwitch_0&algo_expid=561f8474-8672-4339-96c2-5cb06495fc3c-12&algo_pvid=561f8474-8672-4339-96c2-5cb06495fc3c

İsterseniz çeşitli şekillerdeki anahtarlar da mevcuttur fakat fiyatları çok daha yüksektir.

Ürün gelip de montaj yapacağım zaman videosunu paylaşacağım.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hocam bence bunlara çok güvenme mazallah yangın falan bile çıkarabilir .Ayrica elektirikli battaniye mantigindaysa ısınmasıda baya surecektir 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Katil Balina :

peki sonradan koltuk soğutma mümkün mü?

biraz uğraştırır. yapılamayacak iş değil. 

@Mutlu Tekir gene yapacak birşeyler bulmuşsun. @Katil Balinakardeşimin dediği gibi birde soğutma yap bari. ısıtmadan daha çok soğutma lazım bize... :tey:Aracı satma niyetinden vazmı geçtin? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Soğutma eklemek de kolay. Ama onun için koltuğu sökmek ve süngerlerin kesilerek delinmesi gerekli. Uzun uğraştırıcı iş. Yapılamayacak birşey değil ama. Soğutma kitleri mevcut Aliexpresste. Kumaş olduğundan havayı da rahat geçirir.

Bu padlerde termostat mevcut. Allah ne verdiyse ısıtsa yangına kadar yolu var Allah korusun. Isıtıcı minderlerinden memnun kaldığım için pad lerinin de iyi olacağını düşünüyorum.

Titreşim için yine süngerin oyulması gerekli. Onun da kiti mevcut. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Padler gelmesine geldi. Fakat @ediz07 hocamla baktığımızda bugün elimin girmediğini farkettim. Nasıl olduysa geçen sefer ön tarafa kadar elimin kumaş altından ulaşabildiğini hatırlarken, bugün denediğimde elimin zar zor girdiğini, dikiş yerlerinden devam edilemediğini farkettim. Nasıl olacak bilmiyorum. :D :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, vethekim :

https://youtu.be/GWJooQJ5oPk

belki görmüşsündür ama ben gene paylaşayım. belki işne yarar. 

Yukarıda ilk mesajımda paylaştığım video Hakan abi.

Bu araçta enlemesine engelleyen dikiş yokken, bizim mazdalarda varmış. Sıkıntı burada.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

koltuklar sökülmeden olmaz o zaman mutlu.ekstra işçilik çıktı desene. koltuk sökeceksen eğer soğutma projesini gündeme al bence. bu soğukta uğraşmaya değmez. havalar ısınsın hele. seve seve yardım ederim ancak soğuk havada arabayı bile yıkamak zulüm oluyor. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

11 saat önce, Katil Balina :

arka koltuklara uygulayabilir miyiz?

Hiç düşünmediğimden bakmadım bile. Ama arka koltukların oturak kısmını sökmek çok kolay. O nedenle eğer dikiş yoksa kolayca uygulanabilir.

11 saat önce, vethekim :

koltuklar sökülmeden olmaz o zaman mutlu.ekstra işçilik çıktı desene. koltuk sökeceksen eğer soğutma projesini gündeme al bence. bu soğukta uğraşmaya değmez. havalar ısınsın hele. seve seve yardım ederim ancak soğuk havada arabayı bile yıkamak zulüm oluyor. 

Koltuk soğutma kitleri de uygun değil ki abi. :) Fişfikliyorsun da.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...