Jump to content

Mazda Türkiye araçları servise çağırıyor

mare101
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Değerli arkadaşlar, bugün Kocaeli Mazda Yetkili Servisinden bir telefon aldım. 1-3 yaş arası Mazda 3 araçların Motor Soğutma Sistemi ve Yakıt Sızıntısı konularında garanti kapsamında kontrolleri yapılacakmış, servise gelmemi rica ettiler. Kısmetse Cuma günü gidip kontrol ettireceğim. 

Bu konuda yetkili servislerden çağrı alan arkadaşım var mı acaba?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

25 dakika önce, Mehmet Özdemir :

sadece mazda 3 için mi çağrı olacakmış? konuyu ona göre güncelleyeceğim

Açıkçası bilemiyorum, telefondaki görevliye sormadım maalesef.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, mare101 :

Açıkçası bilemiyorum, telefondaki görevliye sormadım maalesef.

Aracınız benzinli mi dizel mi? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tamda bugün araçta yağ seviyesi yüksek uyarısı aldım.sanırım yakıt sizintim yağa karıştı.arac daha 4bin km henüz  yağ değişimi bile yapilmadi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dediğim gibi, Cuma günü bu konu için servise gideceğim. Bakalım konu neymiş, hangi modelleri ilgilendiriyormuş? Ciddi bir sıkıntı var mı yoksa her ihtimale karşı rutin bir kontrol mü? 

Edindiğim bilgileri Cuma günü paylaşırım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

19 saat önce, mare101 :

Benzinli. 2015 Model. 

benimki de 2015, zeki müren beni de görecek mi? bazen içeri yakıt kokusu alıyorum hatta konusunu da açmıştım alakası olabilir mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yanıtlandı (düzenlendi)
2 saat önce, mazdAlp :

Gittinizmi hocam bi gelişme varmi

Bugün Kocaeli'deki yetkili servise gittim. Çok çok ayrıntılı konuşamadık ama edindiğim bilgiler şunlar;

Belli bir şasi numarası aralığındaki Mazda3'lerin (Benzinli/Dizel) üç konu hakkında garanti kapsamında kontrol edilmesi gerektiği konusunda Mazda Türkiye'den bildirim almışlar. Mazda Türkiye bu kullanıcılara posta yoluyla ulaşıp bilgilendirme yapacakmış ama Kocaeli Servisi bunu beklemeye gerek görmeyip bu kapsama giren araç sahiplerine telefon ile ulaşıp servise davet ediyormuş. Türkiye çapındaki toplam araç sayısını bilmiyorum.

Bu kapsama giren her araçta bu üç konu söz konusu olmayabilirmiş bu arada, kimi araçta bir kimisinde iki kimisinde de üç. En azından ben böyle anladım.

Çağrılan her araçta aynı kontrolleri mi yapacaklar bilmiyorum ama benim aracıma şu üç kontrolu yaptılar ve müdahale edilmesini gerektiren bir sorun görmediklerini söylediler;

1- AG021A  Giriş çekvalfından yakıt sızıntısı kontrolu. ( Anladığım kadarıyla, yakıt hortumu etrafında sargı şeklinde bir katman varmış ve bazı araçlarda bu sargının uç kısmının flesalanıp yani iplik şeklinde açılma yapıp yakıt sızdırabileceği değerlendirilmiş.)

2- AF063A Soğutma suyu kontrolu. (Motor soğutma devresinde kullanılan soğutucu sıvının soğutma kapasitesinin kontrolu.)

3- AG002A  ESS-SCR Acil Fren Stop Sinyal Kontrolü.  (Anladığım kadarıyla, acil frenleme esnasında devreye girip dakikada 60-65 kez yanıp sönmesi gereken bu sistem, bazı araçlarda dakikada 100 kez ve üzerinde yanıp sönüyormuş.)

Bu kontrollerin yapılıp aracımda bir sorunla karşılaşılmadığını söylediler. Bu kontrollerin yapıldığına dair belgelerin birer nüshasını aldım.

Ayrıca, aracıma bir sistem güncellemesi yapılması gerekiyormuş, daha önceden yapılmalıymış ama yapılmamış. Sistem güncellemesini de yaptılar ve servisten ayrıldım.

mare101 tarafından düzenlendi
Düzeltme
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...