Jump to content

3.Nesil Mazda 3 Skyactiv Motor 100.000 km Durumu + Arıza

Sergio_01
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhabalar ,

Mazda 3 Skyactiv 1.5 Benzin motorun 100.000 KM sonraki durumu ve piston kolu çıkarmış vede motor bloğunu kırmış bir motor videoda anlatılmaktadır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

piston kolu cikarcak motor varmiymis bizde cok garibime gitti gercekten. rusca bilen varsa neden oldugunu yazarsa sevinirim benim araba 90k dayandi😅

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Videoda anlatan abinin dediğine göre 3 nedenden olabilir....

1 - Motor çalışma ısısındayken büyük bir su birikintisine girip motor bloğunun ve pistonların büyük derecede ısı değiştirmesinden kaynaklanmış olabilir.

2 - Kötü yakıttan dolayı yüksek sıkıştırma oranının büyük derecede bozulup pistonu kırmış olabileceği.

3 - Birinci silindirdeki enjektörün çok fazla yakıt püskürterek gene sıkıştırma oranının bozarak pistonu kırmış olabileceği.

Az biraz bildiğim rusçamla benim anladıklarım bunlardır.... 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 9 ay sonra ...

Bu forumda, diğerinde, şikayetvar’da, facebook’taki büyük mazda 3 grubunda hiç duymadım böyle bir şey. Rusçam da yok anlayamadık abi ne diyor :) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yıllar önce idi, Reno 19 ların çok popüler olduğu yıllar. Memlekette sokağımızdaki esnaf abinin parlement mavisi 1,4 (brodway'in karbüratörlü motorlu olanı dedikleri) yeni aracını soğuk bir kış günü ilk çalıştırmada araç ısınsın diye gazı iki üç defa sonuna kadar kökleyince piston kolu kırmış, blok çatlatmıştı. Görüntü ve olay biraz buna benziyor. 

• Haha 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...