Jump to content

2. Nesil Mazda 3 Yan Ayna Tamiri


Ersnky
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Öncelikle herkese merhabalar,

Foruma uzun zaman önce katılmıştım ama bu konu hakkında forumda herhangi bir konu açılmadığını yada rastlamadığımı görünce konu açmak ihtiyacı duydum. Aracım 2010 impresiv modeli ve iki yıldır severek kullanıyorum. gerek performansı gerekse kalite memnuniyeti açısından uzun yıllar binmeyi düşünüyorum. Bunun dışında araçlarımızda ufak ta olsa kırık veya hasarlar meydana gelebiliyor. Aracı ilk aldığımda sol dikiz ayna çerçevesi kırık haldeydi ve iki yıldır o şekilde kullanıyordum. Zaman içinde göze batmaya başladığı için değiştirmeye karar verdim yetkilki servis değişim fiyatı olarak 1690 tl fiyat çıkardı. İnternette  normal ayna satış fiyatı 500/600 tl arası değişiyor. Kör nokta uyarısı olduğu için çıkma aynaya bile 1000 tl fiyat istediler. Biraz araştırma yapınca tamiratı olabilir mi diye bir kaç yere danıştım ve en sonunda Tuzla içmeler oto sanayi de Başkent oto plastik cerrahi Recep ustayı buldum ve sonuç mükemmel. Sıfır aynanın 10/1 fiyatına tamirini yaptırdım. Eğer ki bu şekilde plastik aksamlarınız da  herhangi bir tamir durumu olduğunda gözünüz kapalı tercih edebilirsiniz.

Herkese sağlıklı ve keyifli sürüşler dilerim.

MAZDA 3 2010 SOL AYNA KIRIĞI.jpg

  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 1 yıl sonra ...

Dün kamyon sağ aynamı 90 derece ters çevirdi az da siyah plastiğini kırdı. Ve sonuç olarak ayna sağ sol hareketi yapmamaya başladı. Motor sesi geliyordu ama hareket yok. 
 

aynayı dikkatlice çekerek çıkardım. Arkada boşta oval yuva var. Onun haricinde aşağı yukarı ve sağa sola çeviren pistonlar var. Bende sağ sol pistonunun yuvasının tırnağı kırılmış. Piston içeri kaçmıştı.  
 

ona harici plastikten tırnak yaptım. Japonla yapıştırdım. Arkasına da çift kompenentli pattex epoksi döktüm. 
 

aynayı takması sıkıntı. Önce aşağı yukarı piston yuvasını taktım. Azcık ısıtmak gerekti. Yoksa geçmiyor. Sonra orta göbeği taktım. En son aynayı en dışa ve en aşağı bakar pozisyona getirip tornavida yardımıyla sağ sol pistonunu soktum. Sonuç olarak her fonksiyonu şu an çalışıyor. 
 

 

55087FEA-5A69-4C27-B918-7BBB8AF124B6.jpeg

E3DA4E12-A4A1-46F7-9C3F-101472B5B757.jpeg

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...