Jump to content

2. Nesil 2011 Mazda 3 - Hız sabitleme ve Park Sensörü Taktırmak?

Emrah.b
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba. 17 yıldır dizel kullanırım ve ilk defa LPG'li bir araç kullanıyor olacağım. Araçla şimdilik 350 km uzun yol yaptım ve gayet memnun kaldım. (7,5 lt/100 km) ile geldim LPG yakıtla. 100-110 ort. hız. Araç Touring ve hız sabitleme ile park sensörü taktırmak istiyorum. Herter'i arayarak fiyat istedim fiyatlama şu şekilde;

Kauçuk paspas takımı : 170 TL

Bagaj Havuzu: 295 TL

Park Sensörü: 170 TL

Hız Sabitleyici: 1130 TL

İşçilik: 350 TL

Aracı tanımadığım için bilemedim bu fiyatlar normal midir, başka fikri ya da önerisi olan var mıdır? Serviste yaptırmak istememin sebebi de araç oldukça temiz kullanılmış ve rastgele bir "usta"nın yarım yamalak iş yaparak geri dönüşü zor ve külfetli sorunlara yol açabilecek işler yapma potansiyelinden korkuyorum. Teşekkür ederim şimdiden.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu konuda @Mutlu Tekir arkadaşımızın oldukça tecrübesi var. hatırladığım kadarıyla o da yetkili serviste yaptırmış hız sabitleyici işini. park sensörünü istediğiniz bir elektrikçi kolayca halledebilir ama hız sabitleyici de yapılacak işlemler ne derece karmaşık bilemiyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Park sensörüne bir itirazim yok ama hiz sabitleyici anladigim kadariyla toplam 1500 TL'ye yakin bir rakama geliyor.  Bu bence hiz sabitleyici için biraz yüksek bir maliyet gibi görünüyor.  Kaldi ki ülkemizde otoyollar hariç hiz sabitleyici kullanmak neredeyse olanaksiz.  Sürekli serit degistiren sürücüler, çok yavas gidenler, çok hizli gidenler, mobiletler, tam bir curcuna trafik var.  Ben sahsen hiz sabitleyiciyi sadece otoyolda kullanabiliyorum, otoyollar da ülkemizde büyük sehirler hariç pek nadir bulunuyor.  ABD gibi her yere freeway'den gidilen bir ülkede yasamiyoruz.  Tabii yine de siz bilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, Emrah.b :

Merhaba. 17 yıldır dizel kullanırım ve ilk defa LPG'li bir araç kullanıyor olacağım. Araçla şimdilik 350 km uzun yol yaptım ve gayet memnun kaldım. (7,5 lt/100 km) ile geldim LPG yakıtla. 100-110 ort. hız. Araç Touring ve hız sabitleme ile park sensörü taktırmak istiyorum. Herter'i arayarak fiyat istedim fiyatlama şu şekilde;

Kauçuk paspas takımı : 170 TL

Bagaj Havuzu: 295 TL

Park Sensörü: 170 TL

Hız Sabitleyici: 1130 TL

İşçilik: 350 TL

Aracı tanımadığım için bilemedim bu fiyatlar normal midir, başka fikri ya da önerisi olan var mıdır? Serviste yaptırmak istememin sebebi de araç oldukça temiz kullanılmış ve rastgele bir "usta"nın yarım yamalak iş yaparak geri dönüşü zor ve külfetli sorunlara yol açabilecek işler yapma potansiyelinden korkuyorum. Teşekkür ederim şimdiden.

Ben de herterde taktırmıştım. Fiyat uygun. Park sensörü de fena değil.

Eğer eliniz yatkınsa ve anlarsanız kendiniz takıp, forscan ve kablosuyla kendiniz aktif edebilirsiniz. İbrasoft İbrahim abi yapmıştı bu işlemi. Aliexpresste hız sabitleyici tuşları ve kablosu satılıyor. Direksiyon sökme konumda nasıl söküldüğünü anlatmıştım resimlerle. Yeni gelen tuşu takıp arka kapağı da keserek uydurmanız lazım. Yoksa yeni arka kapak da sipariş edebilirsiniz ama fiyatı yükseltir. Ardından tüm herşeyi toplayıp forscan programı ve obd kablosuyla programdan hız sabitleyici açılıyor.

4 dakika önce, AKayhan :

Park sensörüne bir itirazim yok ama hiz sabitleyici anladigim kadariyla toplam 1500 TL'ye yakin bir rakama geliyor.  Bu bence hiz sabitleyici için biraz yüksek bir maliyet gibi görünüyor.  Kaldi ki ülkemizde otoyollar hariç hiz sabitleyici kullanmak neredeyse olanaksiz.  Sürekli serit degistiren sürücüler, çok yavas gidenler, çok hizli gidenler, mobiletler, tam bir curcuna trafik var.  Ben sahsen hiz sabitleyiciyi sadece otoyolda kullanabiliyorum, otoyollar da ülkemizde büyük sehirler hariç pek nadir bulunuyor.  ABD gibi her yere freeway'den gidilen bir ülkede yasamiyoruz.  Tabii yine de siz bilirsiniz.

Çok büyük nimet abi, çok uzun yol yapanlar ya da az sayıda da olsa uzun mesafeli yol yapanlar için olmazsa olmaz bence. Sağ ayak konforu herşeyden önce.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Lupara :

Kişiye göre değişir tabi ama ben hız sabitleyici kadar gereksiz bir donanım görmedim.

İzmir Karsıyaka'dan bı sabıtlıyom taa Ankara Bahcelıevlere taa İstanbul Emirgana kadar gaza basmıyom 🤣 Orda bı Starbucks var sahılde cok guzel ya

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dizel de hız sabitleme düğmelerini ve kablolarını alıp, ayarlardan akitfleştirince direk çalışıyor. Hatta yaptığımız arkadaşın makyajsız kasa idi, gösterge aydınlatmaları da makyajlıdaki gibi beyaza döndü şaşırdık daha iyi oldu diye kurcalamadık daha fazla. 

Bazı serilerde direksiyon altındaki zembereğin değişmesi gerekebiliyor, şaseye göre bakmak lazım. 

Benzinlilerde ilave olarak fren pedal müşürü değişiyor. 

Butonlara ilave olarak direksiyon arka kapağı da değişiyor. Çok üstünde durmam keserim denirse üstündeki kapak kesilebilirde ama tam olup olmayacağı hakkında yapmadığım bir uygulamaya fikir söylemem yanlış olur. 

Servis kampanyası fln bekleyip direk serviste de yaptırabilirsiniz. 

Hız sabitleyici çok güzel ve konforlu bir özellik, özellikle uzun yolda akıcı trafikte şehir içinde de.  Yakıt tüketimi ve konfor yönünden de artıları olan bir fonksiyon. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Öncelikle hepinize ilginiz için teşekkür ederim maşallah aktif bir forummuş demekki. Hız sabitleyici mutlaka taktıracağım nasip olursa. Şehir dışı uzun yola az sayıda gitsem de bu konfora değeceğine inanıyorum. Park sensörü ise araca alışana kadar benim, eşime öğretirken de onun çok işine yarayacaktır. Mantıklı fiyatlı bir kauçuk bagaj havuzu ve havuzlu paspas takımı bulamadım nette. Bulduklarım da araca uyar mı, koku yapar mı vs. gibi soru işaretleri dolu kafamda. 1000 TL kâr edeyim derken daha büyük masraf çıkması ihtimalinden dolayı serviste yaptırmayı planlıyorum bu işleri. Amasya'da ikamet ediyorum ve yetkili servis Ankara Herter dışında başka yok yakında sanırım. Başka bildiği olan varsa Çorum, Samsun, Tokat vs. oraları da değerlendirebilirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...