Jump to content

Neden saga sola yalpalar?

Guest okaratas
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaslar merhaba,

arabayi bildiginiz gibi henuz yeni aldim. Araba hafif sola ve saga yalpa yapiyor. Bunu 80-100 km. hizda iken yapiyor. Rot Balans yaptirdim on tekerlerin tablalari degisecek dediler. Acaba bundan olabilir mi yoksa farkli bir sorun mu vardir? Bu konuda goruslerinizi alabilir miyim ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Valla ben, benzer durumla 150 üstünde karşılaşıyordum. Ustama sordum(Mazda ustası) senin ki gibi tablalardandır değişmeli dedi.

Acele değil ama 100ün altında yapmaya başlarsa artık değişme zamanı gelmiş demektir dedi. (Arabayı görmeden msn'den söyledi) Demekki seninkilere müdahale zamanı gelmiş.

15-20bin yaparsın iyi yolda ama bozuk yolda 5bin bile yapamazsın hemen biter demişti.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest okaratas

peki yaptirdin mi ne kadara mal oldu? sanirim bu tabla dedigi hareketli bir kafaya sahip ve hareket ettiginde bu yalpalama ortaya cikiyor?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

valla benim aklıma fren diski geldi ama olmaya bilir ;)

jantlara ve lastiklere bakmak gerekebilir dönüşleri normal mi diye ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

Halil o dediğin yalpa ben arabayı ilk aldığımda vardı ve diskte idi problem ama sadece frende yapıyordu o yalpayı..

o dediğin genelde frene bastığında tak tak tak vurma yapar diskte salma varsa. mesela şuan ördekte var o durum ama çok hafiften. diskler sıcakken su birikintisinden geçersen veya yıkamak için su tutarsan disklerde bu tür sorunlar çıkartabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

abi piyasada herkes farklı şeyler söylüyor kimi ayna kimi disk diyor bazen ynı şeylerden bahsediyoruz  ama farklı isimler söylüyoruz  ;)

sağa sola yalpa ön takımla ilgili bir parçadan da yapabilir arabayı işinin ehli bir ustaya göstermek her zaman en iyi çözüm olur ;)

her zaman dediğim gibi biz burdan sadece fikir verebiliriz :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

tabla  dedikleri amortisörün üst,araca bağlandığı yerde bulunan tabladır büyük ihtimalle.Yani amortisörün üstündeki bir parçadır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

üst tabla da nasıl bir arıza oluyor ki böyle bir durum yaratıyor?bu arada bir şey eklemek isterim aracındaki lastiklerin durumu nasıl yönlü lastik mi?ve jantların durumu nasıl egiklik falan var mı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tabladan olduğunu sanmıyorum. Benzer bir sorun bende de vardı,100'den sonra resmen arabayı zaptedemiyordum, ayrıca 1. ve 2. viteste gaza yüklendin mi arabanın kafası nereye gideceğini şaşıyordu  ;D Herneyse salıncaklar (tabla)'a kolay kolay birşey olmaz, uçlarındaki burçlar işlevini yitiriyor, yetkili serviste orijinal burç yok, daha doğrusu mazda salıncakları komple takım halinde değiştirin diyor, bir tanesi 550 küsürdü bir ara  >:( Burçları yan sanayi değiştirerek devam edebilirsin, yalnız orijinal olmadığından dolayı en geç iki senede tekrar bozulması kesin gibi, lakin boşver zaten pahalı şeyler değiller. (çifti 20*2=40ytl gibi birşey olması lazım) Bu arada piyasada 150ytl civarı komple salıncak mevcut kore-taiwan malı, kesinlikle önermem. Maksimum 2-3 sene dayanır.

Benim araç burçlar, ön takımdan bir-iki parça ve sağ akis kafasını değiştikten sonra tertemiz oldu.  Akis kafasından da şüphelenebilirsin yani  :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

ön takımda kullanılan yan sanayi parçalarla ilgili birşeyin üstüne basa basa tekrarlamak gerekiyor. orijinal parça kullandığınızda cebinizden çıkan para kat kat fazla olsa bile yan sanayi parçalar arasında çok ciddi farklar var. eski 323 ümde 1 ay içinde 3 kez rot kolu değişmek zorunda kalmıştım çünkü yan sanayi parça kullanmıştık ve bir türlü sağlam parçayı denk getirememiştik.

Bu sebeple benim yeni Mazda yapılanması bittikten sonra en büyük dileğim parça fiyatlarına bir el atması. Çünkü orijinal parça 250 ise, bunun yan sanayisi 25 ise kimse kolay kolay 250 vermez. ha illaki arada fark olacaktır ama en azından makul bir fark olsun yani biri 250 diğeri 150 olsa eyvallah ama arada uçurumlar varken bu iş biraz zor. :(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşın açıkladığı gibi tabla diye adlandırılan parça büyük ihtimalle salıncaktır fişeklerinin değişimi ile sorun giderilir

.Zaten araca gaz verdiğimiz zaman sağa sola dalma yapıyorsa hiç düşünme  ;)

Yan sanayi parça olayına gelince eğer kore veya taıvan parçaları kullanıyorsanız her an arıza yapma ihtimalleri var ben japon yan sanayii malzemeler kullanıyorum vede tavsiye ediyorum hem orjinale göre ucuz hemde uzun süre sorunsuz kullanıyoruz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

Arkadaşın açıkladığı gibi tabla diye adlandırılan parça büyük ihtimalle salıncaktır fişeklerinin değişimi ile sorun giderilir

.Zaten araca gaz verdiğimiz zaman sağa sola dalma yapıyorsa hiç düşünme  ;)

Yan sanayi parça olayına gelince eğer kore veya taıvan parçaları kullanıyorsanız her an arıza yapma ihtimalleri var ben japon yan sanayii malzemeler kullanıyorum vede tavsiye ediyorum hem orjinale göre ucuz hemde uzun süre sorunsuz kullanıyoruz.

her parçanın Japon yan sanayisi var mı?

mesela benim sol far içten sarardı ve değişmek istiyorum. deppo marka farlar için hiç kimse "alınabilir" demiyor ve orjinal far için serviste anormal uçuk bir rakam söylemişlerdi. bu durumda ben hangi marka far almalıyım? :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

her parçanın Japon yan sanayisi var mı?

mesela benim sol far içten sarardı ve değişmek istiyorum. deppo marka farlar için hiç kimse "alınabilir" demiyor ve orjinal far için serviste anormal uçuk bir rakam söylemişlerdi. bu durumda ben hangi marka far almalıyım? :)

Kaliteli olarak BOSCH marka var 240 ytl oda biraz pahalı gelir ama orjinalle aynı kalitede, depo marka olan 85 ytl az önce sordum ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

Kaliteli olarak BOSCH marka var 240 ytl oda biraz pahalı gelir ama orjinalle aynı kalitede, depo marka olan 85 ytl az önce sordum ;)

teşekkür :)

burada Bosch bulabileceğimi sanmıyorum. Önce şu zımpara/cila işini bi deneyeyim, olmazsa benim hyundai servisi kuzen kullansın bağlantılarını getirtsin bana bir far :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

Sararma farın dış yüzeyindeyse faydası olabilir.

aslına bakarsan, sararmadan ziyade yeşerme gibi bir renk diyebiliriz. içeriden çamaşır suyu v.s. denedim ama çözülmedi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Selamlar,

çok çok geç bir cevap oldu ama ben tablaları değiştirdim ve rot ayarı yaptıktan sonra aracım artık yalpa yapmıyor. tabla dediğimiz z rotları ile beraber satılıyor ve 250 300 YTL e aldım ben iki tablayı.. tablalar ön tekerin yanında hatta tekeri araca bağlayan parçalardır :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...