Jump to content

Mazda 323 Motorda Gürültü ve Su Eksiltme

Mazda323-
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar merhaba 1.5 ay önce Mazda 323 aldım sedan 92 model araç 292 binde yeni motor yaptırdım aklınıza ne gelirse değişti araç çalışıyor bir süre sonra motordan gürültü geldiğini farkediyorum torpido falan ses çıkartıyor kasisten falan geçerken daha hissedilir sorun ne sizce ek olarak su eksiltme vardı yeni motor olduğu için usta subap conta ayarı yapılacak km yap gel dedi henüz gitmedim araç su eksiltiyordu antifriz takviyesi yaptım yine eksiliyor hararette herhangi bir sorun yok göstergeye sürekli bakıyorum yardımlarınızı bekliyorum. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Subap ayarını anlarım da, conta ayarı nedir? 
Subap ayarını motor üst kapağı yapıldıktan sonra hazır motor soğukken niye yapmamış? 

Conta ne kullanıldı? Adem usta ısrarla Japon markası Stone conta öneriyor, başka markalarda sıkıntı yaşadığını belirtiyor. Ankara, İstanbul'da iyi Mazda ustaları varken inşallah Bolu'da bilmeyen bir ustaya yaptırmamışsınızdır. Motor gibi hassas bir organda bilmeyen elletmemek lazım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bolu’da yaptırdığımı nerden anladın hocam Boluluyum aslen zaten dayımdada 323 vardı oda Turgut usta var ona yaptırmış bende ona yaptırdım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar yardımcı olabilecek yok mu şimdide denedim acaba gazda boğulma mı yapıyor diye benzine aldım yine aynı kaputu açtım bu kayışlar var ses ordan geliyor gibi ruman dedi arkadaşım var yanımda oda baktı sizce neden olabilir isterseniz sesin videosunu çekip atayım 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

16 saat önce, Mazda323- :

Arkadaşlar yardımcı olabilecek yok mu şimdide denedim acaba gazda boğulma mı yapıyor diye benzine aldım yine aynı kaputu açtım bu kayışlar var ses ordan geliyor gibi ruman dedi arkadaşım var yanımda oda baktı sizce neden olabilir isterseniz sesin videosunu çekip atayım 

Ustanıza gidin. Bu vakitten sonra yapılabilecek bir şey yok. Yapan ustanın beceriksizliklerine onun yerine siz bulmaya çalışıyorsanız ortada bir sıkıntı vardır demektir. 
Ha ustanıza güvenmeyip daha büyük sıkıntıların oluşmasını istemiyorsanız da, aracı İstanbul ya da Ankara'ya götüreceksiniz, orada baktıracaksınız.

Sente ayarını düzgün yapamamış olabilir, rulmanlar değişmemiş olabilir. Sesi duymadan burdan ne desek boş.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...
3.05.2019 at 16:40, Mutlu Tekir :

Ustanıza gidin. Bu vakitten sonra yapılabilecek bir şey yok. Yapan ustanın beceriksizliklerine onun yerine siz bulmaya çalışıyorsanız ortada bir sıkıntı vardır demektir. 
Ha ustanıza güvenmeyip daha büyük sıkıntıların oluşmasını istemiyorsanız da, aracı İstanbul ya da Ankara'ya götüreceksiniz, orada baktıracaksınız.

Sente ayarını düzgün yapamamış olabilir, rulmanlar değişmemiş olabilir. Sesi duymadan burdan ne desek boş.

Abiler sorunu kendim çözdüm. Maaşı alınca 80 liralık bi gaz aldım arabaya araştırdım Shell demiş bazı forumlar 20 de benzin aldım hortumlarda kalsın diye gaz azaldıkça sorun çözüldü arkadaşla Opet’ten alalım dedik opetin gazı yapmadı ancak şöyle bi sorunla karşılaşıyorum. Gaz bitti bugün benzine almak zorunda kaldım iyi güzel gece iş çıkışı 50 liralık yine opetten gaz aldım sıkıntı yok biraz gittikten sonra içeriye yine dediğim sesi veriyor bu ses daha sonra kendiliğinden düzeliyor birde park ettim aracı çalıştırdım ilkte gazı yemedi gaza bastım yedi bunu gaz bitirip alınca yapıyor sorun LPGde olabilir mi gazcıya gittim herhangi bi kaçak olmadığını belirtti simit tüp var zaten teşekkür ediyorum bide ekstra olarak araç benzindeyken içeriye fazla koku veriyor kafa yapar şekilde performansına diyecek yok ilk çalıştırma falan her şey normal sesi mükemmel resmen diyoki  motor bas acaba benzinden gaza geçince araba o sesi verip daha sonra motor gaza alışıyor o sesi kesiyor bundan kaynaklı olabilir mi? Farklı yorumu düşüncesi olan var mı şimdiden teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Motordaki gürültünün rölanti düşmesinden kaynaklı olduğunu düşünüyorum lpg ile alakası yoktur bence, ayrıca benzinde içeriye koku veriyorsa bu iyi değil iyicene bak bakalım bir yerlerden benzin sızdırıyor olmasın çok tehlikeli yangın çıkarabilir .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

17 saat önce, NoooFearrrr :

Motordaki gürültünün rölanti düşmesinden kaynaklı olduğunu düşünüyorum lpg ile alakası yoktur bence, ayrıca benzinde içeriye koku veriyorsa bu iyi değil iyicene bak bakalım bir yerlerden benzin sızdırıyor olmasın çok tehlikeli yangın çıkarabilir .

Bunun için sanayide hangi ustadan yardım alabilirim benzin kalterini kendim deldim bide öğrenirken karanlıkta geri geri gelirken taşa vurdum arkayı amatörlük işte 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Başına gelenlere üzüldüm geçmiş olsun bahsi geçen sorunlar için arabanı  mazdadan anlayan bir motor ustasına götürmen gerekiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ustaya gittim sorun yok dedi 

6 saat önce, NoooFearrrr :

Başına gelenlere üzüldüm geçmiş olsun bahsi geçen sorunlar için arabanı  mazdadan anlayan bir motor ustasına götürmen gerekiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...