Jump to content

Hararet yükselmesi

Aykutby
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Değerli üstadlar merhaba hayırlı ramazanlar. Benim aracım 1.6 hb 1991 323 aracımla geçen hafta yaklaşık 100 km yol yaptım ve ilk defa hararetin orta çizgiyi geçtiğini ve en üstte  iki çizginin ortasına geldiğini gördüm. Bugüne kadar hararet ortada sabit kalıyordu. Yaz kış 4-5 dakika içerisinde hararet ortada kalıyordu. Hararet yükseldiği gün otobanda sağa çektim ve rolantide 5 dakika çalışır vaziyette bıraktım ve ortaya geldi 10km sonra yine yükselmeye başladı yine sağa çekip rölantide çalıştırdım en son bugün hava 13 14 derece civarıydı biraz acelem vardı 15 km yol yaptım ortayı biraz geçti ve yine kendisi ortaya geldi. Araçta su eksiltme yok su kaynatma yok radyatörde veya ek depoda yağ yok yağ çubuğunda yağda değişiklik yok hortumlarda sertleşme yok fan açıyor. Bir usta termostatta yada hararet müşüründe problem vardır dedi. Ama daha önce gereksiz yere ateşleme modülünü gaz bitmesinden dolayı gösterge yanlış gösterdiği için değiştirdiler yani arabanın gazı bitmiş ateşleme modülünde problem var dediler bende hatalı birşey yapmamak için sizlere danışmak istedim. İlginiz için şimdiden teşekkür ederim çok can sıkıcı bir durum :(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Su eksilmediği halde hararet yükseliyorsa hararet elemanlarının çalışmasında sıkıntı vardır. Gösterge,müşür,termostat gibi. Rölantide çalıştırınca düşmesi biraz kafa karıştırıcı. Ama çözüme en ucuz parçadan başlamanız gerek. Nokta atışı çözüm zor gibi.

• Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Ozellikle rampada hararetin Baslica sebepleri sunlardir.

1. Termostat yeterince acamiyor ve ozelligini yitirmistir.

2. Devirdaim yeteri kadar suyu ceviremedigi icin sogutmaya yetersizdir.

3. Radyator petegi zamanla tikandigi icin icindeki suyu yeterince sogutamiyordur. 

Hararetin en buyuk etkenleri bunlardir. 

• Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...