Jump to content

1990 Model Mazda 323 HB Orijinal Klima Montajı

Ümit özgür
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Selamın aleykum cümleten.90 model mazda 323 hb modeliyle aranızdayım.aracımı alalı nerdeyse bir sene oldu.gerek facebook grubumuz olsun mazda 323 f bg tr sayfasındaki abilerim kardeşlerim gerek bu güzel forumumuz ve yardımlarını esirgemeyen grup abilerimizden bymete abim sayesinde aracımın bir çok ayarını ve bakımını yardımlarla kendimiz yapar hale geldik.bunlardan en çok istediğim ve araştırdığım hakkında eminimki benim gibi birçok arkadaşında araştırıp nihayetlendiremediği ve cevapsız kalan sorularla dolu klima montajı konusu vardı.araştırmalarımız sonucunda ve face book grubumuzdan olan arkadaşlarımızında yapıp göstermesiyle birlikte bende bu işe giriştim.ve kendisine bana klima tertibatını bulup yardımcı olduğu için yakup seven abimize bir kere daha teşekkürü borç bilirim.gelelim konumuza.en çok merak edilen konu bizim araçlara sonradan klima takılıyor mu.

Evet takılıyor hemde çok kolay ve basit bi şekilde takılıyor.

Arkadaşlar bizim araçlarımızda fabrika çıkışından klima tertibatı hazır halde zaten geliyor.tertibattan kastım ac düğmesinden başlayıp sigorta kutusuna kadar olan ve geri kalan soketlerin hepsi hazır halde araçta bulunuyor.

Şimdi gelelim alıcak olduğumuz parçalara.içerden dışarıya doğru sayalım

1.ac düğmesi

2.sağ tarafta torpido gözünün altında fan motoruyla kalorifer panelinin arasına koyulan iç buzluk

3.motor kısmına geçiyoruz ve burda ki en önemli parça sağ amortisör kulesinin yanında bulunan klima roleleri.2 adet var bu rolelerden.

Rolenin bir tarafa uzanan kablosu karbiratörün arkasına uzanıyor ve burdaki vakum tertibatına bağlanacak olan gerekli ekipmanı içeriyor.

Diğer ucu ise sırasıyla kompresör fişi

Klima fanı

Nem toplayıcı yani evaparatör fişi

Ve en sondaki soket ise sol farın arka kısmında yer alan biri geniş diğeri tek kablolu sokete uzanan kablo tertibatından oluşuyor.

Bir araçtan söktürürken kesinlikle ama kesinlikle bu roleler ve iki taraftan uzanan komple kabloyu söktürüp size göndermek zorundadır.zaten çok kolay çıkıyor 

4.biraz önce bahsettiğim ve karbiratörün arkasında klima yı devreye aldığımızda rolantiyi ayarlayacak olan bir adet vakumumuz

5.klima kasnağı(bu çok önemli kasnak olmadan klima kompresörünü kesinlikle montaj yapamazsınız

6.klima kompresörü(kompresörünüzün arka kısmında bir etiket olucak ve üzerinde kesinlikle panasonic yazıcak arkadaşlar.bizim araçların orjinal kompresörü panasonic markadır.harici markaları denemeden kontrol etmeden kesinlikle almayın aracınızın beygirini çok çalabilir.)

7.klima radyatörü ve evaparatörü(evaparatör radyatörün önünde montajlıdır)

8.klima radyatör fanı

9. Dört parça klima boruları

10. Klima kompresör kayışı

11. Sökülen parçalardan çıkan vida ve civatalar

Klima sistemimiz bu parçalardan oluşmaktadır.

Hepsinin yeri vida delikleri montaj yerleri fabrika çıkışı hazır halde aracımızda mevcut arkadaşlar.asla ekatradan ne bir delik deliyorsunuz ne de bir kablo çekiyorsunuz.

Şimdilik herkesin kafasındaki sorulara cevap bulması için bu kadar yazıyorum.kim ne merak ediyorsa çekinmeden sorabilir elimden ne geliyorsa yardımımı asla esirgemem.saygılar sunarım

IMG-20190529-WA0016.jpg

IMG-20190529-WA0015.jpg

IMG-20190529-WA0014.jpg

IMG-20190529-WA0013.jpg

IMG-20190529-WA0012.jpg

IMG-20190529-WA0011.jpg

IMG-20190530-WA0035.jpeg

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

Hocam selamın aleyküm bir kazalı arac buldum kliması var ben almak istiyorum sen kendi klimanın kendınmı taktın bu gösterdiğin resimlerde ki parcalarin hepsınımı almam gerekiyor aynıları.benım aracımda mevcut rica. Etsem bana tarif edermısın 0506 821 89 00 benim numaran ararsan cok sevınırım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...