Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Klima Devredeyken Gelen Ses

mare101
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Selamlar.

Benzer bir konu başlığı var ise bu mesaj moderatörler tarafından ilgili yere aktarılabilir.

Aracımı geçen yıl Ekim ayı sonunda ikinci el olarak almıştım. Mevsim itibarıyle klimaya pek ihtiyaç duymadım. Yaz geldiği için bir süredir klimayı çalıştırıyoruz artık,doğal olarak.

Aracı kullanırken radyo çoğunlukla açık olur, dolayısıyla araçtan kaynaklı hafif sesleri pek duymam bu yüzden ama dün klima açık halde trafikte seyrederken zincir ya da rulman sesini andıran bir ses dikkatimi çekti.Bu ses sürekli değil ve ne ilgisi var bilmiyorum ama gaza dokununca belirgin hale geliyor, klima devrede değil iken ses yok. Sadece havalandırma açık iken de ses yok. 40-70 km. süratler arasında yol alırken çok net duyuluyor bu ses.

Tesadüf ki, yarın için zaten İzmit yetkili servisde yıllık bakım randevum var.Bu sorunu da özellikle aktaracağım servise.

Aracın üç yıllık garantisi Nisan ayında bitti.Umarım garantiye ihtiyaç duyacağım ölçüde bir sıkıntı ile karşılaşmam.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bundan önce aracın bakımlarında servis kullanılmışsa; garanti bitse dahi garantili değişimden faydalandırabiliyor mazda türkiye.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bugün Yetkili Serviste aracımın yıllık bakımı yapıldı. Bahsettiğim klima sisteminden gelen sesi servistekilere de duyurabilmek için bir usta ile birlikte araç ile biraz turladık ve sesi usta da duydu.

Yapılan kontrolde, (anladığım kadarıyla) klima sistemine ait rulmanın dağılmak üzere olduğu tespit edilmiş, servisin elinde bu rulmanın yenisi olmadığı için idareten çıkma rulman takmışlar ve yeni rulman sipariş edilmiş. Aracımın garantisi bitmiş olmasına rağmen, bu parçayı garanti kapsamında değiştirebilmek için girişimde bulunacaklarını söylediler. Bu arada, bu rulman bu kadar kısa sürede nasıl dağılacak hale gelmiş olabilir, bu da ayrı bir soru tabii.

Aracı servisten teslim almadan önce aynı usta ile tekrar bir test sürüşü yaptık ve sesin kesilmiş olduğunu ben de teyit ettim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

05.07.2019 at 18:54, mare101 :

Bugün Yetkili Serviste aracımın yıllık bakımı yapıldı. Bahsettiğim klima sisteminden gelen sesi servistekilere de duyurabilmek için bir usta ile birlikte araç ile biraz turladık ve sesi usta da duydu.

Yapılan kontrolde, (anladığım kadarıyla) klima sistemine ait rulmanın dağılmak üzere olduğu tespit edilmiş, servisin elinde bu rulmanın yenisi olmadığı için idareten çıkma rulman takmışlar ve yeni rulman sipariş edilmiş. Aracımın garantisi bitmiş olmasına rağmen, bu parçayı garanti kapsamında değiştirebilmek için girişimde bulunacaklarını söylediler. Bu arada, bu rulman bu kadar kısa sürede nasıl dağılacak hale gelmiş olabilir, bu da ayrı bir soru tabii.

Aracı servisten teslim almadan önce aynı usta ile tekrar bir test sürüşü yaptık ve sesin kesilmiş olduğunu ben de teyit ettim.

Tamamen aynı sesi alıyordum. Aynen dediğiniz gibi çok zor bir şekilde duyurdum. Hatta steteskop ile kompresörü dinlemeye kadar inildi, sonunda kompresörden geldiğine karar verildi ve kompresörün yenisi garanti dahilinde 1 hafta gibi bir sürede değiştirildi. İşlemi yapanda mazda izmit servisi. kötü bir haberim var, maalesef ses kısa süre sonra geri döndü. umarım sizinki dönmez. sesi şöyle tarif edeyim; eski teyplerde kısa devreden dolayı gaza basıldığında gelen bir ses vardır, aynen öyle bir ses...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

28 dakika önce, Anarchist :

Tamamen aynı sesi alıyordum. Aynen dediğiniz gibi çok zor bir şekilde duyurdum. Hatta steteskop ile kompresörü dinlemeye kadar inildi, sonunda kompresörden geldiğine karar verildi ve kompresörün yenisi garanti dahilinde 1 hafta gibi bir sürede değiştirildi. İşlemi yapanda mazda izmit servisi. kötü bir haberim var, maalesef ses kısa süre sonra geri döndü. umarım sizinki dönmez. sesi şöyle tarif edeyim; eski teyplerde kısa devreden dolayı gaza basıldığında gelen bir ses vardır, aynen öyle bir ses...

Umarım bu ses bende geri gelmez.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...