Jump to content

2. Nesil Mazda 3 Sert Frenden Sonra Sönmeyen ESP ve Arıza Lambası


Mojohl
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhabalar arkadaşlar. 

Bugün bir tırı sollayacaktım, karşı taraftan çok hızlı bir araç geldiğini görünce (2 şerit 1 gidiş 1 geliş var) ani bi kararla frene asıldım aracım hemen yavaşladı neyseki ve tırın arkasına girdim büyük bi kazadan kurtuldum. 

Sonra aracı bi 10 dakika kullandım ve aracın şu şekilde arıza ışığı ESP ışığı ve tamir ışığı yanmaya başladı. 2000 deviri görünce araç teklemeye başladı. Bi süre stop edip bekledim sonra açtım ESP ve diğer anahtar şeklindeki ışık gitti, bu sefer sadece motor arıza lambası yanmaya devam etti. Ustaya konuştum tekler yapmıyorsa o şekilde gel dedi, yanına gittim aracı kapatıp açtım bu sefer tüm ışıklar gitmiş. Usta, ani fren sebebiyle fazla basınçtan olmuştur şimdi geçti tekrar yaparsa geri gel dedi, 20 km aracı sürdüm maksat denemek yolda giderken aniden yine bu üç lamba yandı ve araç tekleme yaptı. Bi süre bekledim bu sefer geri gitti. 

1. Soru : bu ışıklar yolda seyir halindeyken tekrar yanar mı? Yanınca çünkü araç direk hız kesiyor ve tekleme yapıyor arkadan gelen bana vurabilir.

2. Soru : aracın sorunu nedir daha önce başına gelen üstadım var mıdır? 

IMG_20190705_205803.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kaç senedir fren hidrolik yağı değişmiyor? Araç kaç km.de? 

Sorun tahminim abs, esp sisteminde bir sıkıntı olduğu için araç kendini korumaya aldı. Kapatıp açınca düzeldi. 

Önce fren hidrolik yağını değiştirin. Sorun tekrarlarsa ve km 120bin den fazlaysa teker poryalarına baktırın. Poryalarda boşluk oluşursa da abs sensörleri uyuşmadığından araç hata veriyor ve kendini korumaya alıyor. Vitesin manuel değişimine izin vermiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Üstad kaç senedir değişmiyor fren hidroliği bilmiyorum, aracım 2012 model mazda 3 Manuel vites. Aracı yeni aldım 5   ay oldu. 

Araç 128. Binde. Poryalarına bi baktırayım. Teşekkürler 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sert fren yapılınca akü veya abs sistemi güç bağlantıları oynuyor olabilir. Akü kutup başları kontrolü, abs sistemi güç soketi ve yakınında olan şase bağlantıları kontrolü yapılmalı. Sorun elektriksel 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 4 yıl sonra ...

merhaba,bende de aynı sorun var.Aracım 2017 model mazda 2 dizel.bu sorunu çözebildiniz mi,çözdüyseniz nasıl çözdünüz benimle de paylaşabilir misiniz. @Mojohl

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...