Jump to content

2019 Yeni Kasa Corolla İzlenimler

Mutlu Tekir
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

3 dakika önce, tansu87 :

Şanslısın kuru iklimdesin. Bunu izmir’de almak kumar gibi :) forumlarda görüyorum. Yeni arabalarda birkaç sene sonra pas oluşumu bazen görülüyor. Sac çok hızlı pas alabilen malzeme. Fabrikada işlemede hızlı ve özenli davranılmazsa gerçekten sonu kötü oluyor. Hele bizim ülkede. Düşün tavanın köşesinde boyanın pas yüzünden kabardığını. Servis tavanı komple soyup pası temizletip boyayalım diyecek. Aman allahım :) 

Serviste kaydı olduğundan sorun etmezdim ben, ama tabiki kimse istemez böyle birşey. Allah korusun diyelim. :)

2012  passat gördüm geçen arkadaşın aldığı. kaput taş izlerinin olduğu yerlerden paslanmış. Dediğin gibi tavanın camla birleştiği yerlerde pas iğrenç duruma gelmişti. Dikkat etmek de lazım gerçekten.

Allah izin verirse uzun süreli kullanacağım için kaputa film, alta pütür lazım. Ama her geçen kasada kalite gerçekten düşüyor; konfor, teknoloji artsa da...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, Mutlu Tekir :

Serviste kaydı olduğundan sorun etmezdim ben, ama tabiki kimse istemez böyle birşey. Allah korusun diyelim. :)

2012  passat gördüm geçen arkadaşın aldığı. kaput taş izlerinin olduğu yerlerden paslanmış. Dediğin gibi tavanın camla birleştiği yerlerde pas iğrenç duruma gelmişti. Dikkat etmek de lazım gerçekten.

Allah izin verirse uzun süreli kullanacağım için kaputa film, alta pütür lazım. Ama her geçen kasada kalite gerçekten düşüyor; konfor, teknoloji artsa da...

Maalesef. Arabalar 10 yıllık üretiliyor işte. Kullan at. Ya da 3.dünya ülkelerine sat. Gelişmiş ülkelerde araba fiyatları insanların 7-8 aylık maaşı kadar. Sacı kaportayı neden 20 yıl dayanacak gibi üretsinki. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, tansu87 :

Maalesef. Arabalar 10 yıllık üretiliyor işte. Kullan at. Ya da 3.dünya ülkelerine sat. Gelişmiş ülkelerde araba fiyatları insanların 7-8 aylık maaşı kadar. Sacı kaportayı neden 20 yıl dayanacak gibi üretsinki. 

yine çağın dışında kaldık desenize. bizde ittire ittire piyasada dolanan 25 hatta 30 yıl kullanılan araçlar var. bi de bunlara çekilen fiyatlar çok acayip. resmen memleket olarak otomobil cehennemiyiz diyebiliriz. muhtemelen toyota, mazda ya da ne bileyim vosvos, ford, pejo falan yöneticileri duruma bakıp içten içe gülüyorlardır halimize. mazda "hadi lenn" diyip sallamadığı için eleştirilere maruz kalıyor olabilir ama ben olsam ben de sallamazdım:) 

muhtemelen şöyle konuşmuşlardır takribi 2018 yıllarında;

- hocam turbolu dawn sayzing yerine nispeten yüksek atmosferik hacimle devam ediyoruz ama türkiye pazarını kaybediyoruz

+yav  sevmişim türkiye pazarını alüminyum.. orası otomobil sektörünün kara deliği, bırak takılsınlar.. 

ama alamanda durum farklı tabi. misal şimdilerde bir yaşında bir 3 serisi bmw 30 bin birim civarındayken ortalama bir  ev 300 bin birimdir. araba evin onda biridir ve üstelik bu durum yıllar geçtikçe  arabanın aleyhine sürekli değişir. bir tür uzun vadeli kullan at ürünü olarak araba onlar için bir bir hiçtir. yani en azından varın yoğun verildiği bir nesne değildir.

misal ben alamanda 2000'li  yılların başında öğrenci iken çıkan burs ile ilk arabam olan mazda 323 almıştım. aslında sırf sevdiğim için para vermiştim.  sonra gazetelerde "zu verschenken" denilen hediyelik/beleş araba ilanlarından golf 2, opel kadett falan da aldığım oldu.  araba bitinceye kadar kullanıp 100 küsür euroluk çöpe atma parasını bile vermeden tamircilere parçalansın diye beleşe verdiğimi hatırlıyorum. 1700 euro vererek aldığım ve uzun süreler kullandığım mazda 323 o dönemlerde çıkan emisyon  yasasıyla bir gecede çöp olmuş, aynı arabayı çeklere 50 euroya satmıştım.  bu dediklerim de 20 yıl öncesi.  gerçi şimdilerde de adamlar suzuki baleno'yu 100 euroya satmaya çalışıyor:) adamin haftalık market alısverişi aslında.  https://www.autoscout24.de/lst?&sort=standard&desc=0&ustate=N%2CU&size=20&cy=D&priceto=1000&atype=C&page=1

yani anlaşılan o ki dünya kullan at türünden bir otomobil stratejisiini aslında çoktan çizmişken memleketimizde durum çok daha farklı. adam alamanda 100 bin birime yeni m5 alırken biz reno klio bile alamıyoruz. işte böyle böyle göstereceğiz dünyaya zenginliğimizi,  milletin bir verdiğine on vererek:)) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Bugun bayiye gidip bir arkadasin almayi dusundugu yeni corollayi inceledik. Mazdadan takinti olan on konsola dikkat ettim. Uzerine ortu serilmis gibi bir goruntu vardi. Yer yer kabarik gibi duruyordu.  Bizim baktigimiz mi oyleydi hepsinde mi ayni bilemedim.  Tek arac vardi. 

Bu arada corolla, bir arac daha satmis oldu tabi. 

Bana hitap etmedigini tekrar teyit ettim. O ayri. 😀

• Beğen 1
  • Haha 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 10 ay sonra ...
2 saat önce, Leanback :

Geçen denk geldim, kalabalık yolda herkesi riske atmış hapsi boylaması lazım ama video sağlam.

Takdirle izledim. :D Köylerde ve kavşaklarda hız yapması ve bir kaç yerde ölümüne sollamaya çıkması çok riskli. Bir de apaçilerin bilinçsizleri var, görülmeyen yerde, düz çizgide görmeden bodoslama sollamaya çıkanlar gibi. Bence o türler bu adamdan daha sakıncalı. Tabi her ne kadar adrenalin arttırsa da izlerken, böyle yapılmaması lazım.

Öte yandan ise 1.6 nın çok güzel gittiğinin göstergesi. At sahibine göre kişner misali. :) 

Romanya gibi Arnavutlar da böyle fena kullanıyorlar. Sollamaya ölümüne çıkıyorlar. Bana göre Arnavutlardan sonra Bosna geliyor, ora da çok fena. Virajda sollamaya görmeden çıkanlar çok oluyor. Romanyayı da böyle bilmezdim açıkçası. :D

Bu arada dostlar, aracı satılığa çıkardım. Duster 4x4 1.3tce alma hevesiyle. Ama Duster fiyatları çıktıkça çıkıyor. Piyasada en uygun fiyatlı otomatik bir tek corolla kaldı. Bir de egea.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@Mutlu Tekir Karşıdan geleni riske atmasa problem değil. Makas atan Oçlerle kendi kendine basan adam arasında bir ayrım olmalı, bu birkaç yerde sınırı aşmış. Yoksa aracını tanıyorsan böyle gidiş geliş dağ yollarında gazlamak inanılmaz keyifli bir aksiyon gerçekten.

Atmosferik düz vites makinayla böyle basmak da çok keyifli. 1.0 turbo falan olsa zaten yarım litre yağın gitti :D 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sürücü ve yanındaki akıllı, ölmek için güzel bir gün demişlerde, ölmemişler, büyük talihsizlik.  Bu kullanıma hem intihara hemde cinayete tam teşebbüs denir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

29.04.2021 at 18:37, Leanback :

@Mutlu Tekir Karşıdan geleni riske atmasa problem değil. Makas atan Oçlerle kendi kendine basan adam arasında bir ayrım olmalı, bu birkaç yerde sınırı aşmış. Yoksa aracını tanıyorsan böyle gidiş geliş dağ yollarında gazlamak inanılmaz keyifli bir aksiyon gerçekten.

Atmosferik düz vites makinayla böyle basmak da çok keyifli. 1.0 turbo falan olsa zaten yarım litre yağın gitti :D 

bu konuda şanslı insanlardan birisiyim. Düzenli olarak Haftada bir ya da iki haftada bir Trabzon-Erzurum yolculuğu yapıyorum ve rize-ovit yolunu kullanıyorum.

Yol görseldeki gibi ve tam görseldeki gibi olmasa da  20-30 kilometresi aralıksız virajlar ile deniz seviyesinden 2000+ rakıma 70 kilometre aralıksız tırmanıyorsunuz. Virajları ve kör noktaları ezberlediğim için gazlı gitmek inanılmaz zevkli. 

Çoğu yerde yapım çalışması olduğu için bu yola mazda ile çıkmadım. Fakat temiz olduğu bir vakit atmosferik makine + dağ yolu olayını tecrübe etmek istiyorum.

Görsel Rize-Erzurum yolu üzerindeki Çamlık bölgesi Ekrem Orhon mesire alanı. Burayı geçtikten sonra Sivrikaya köyünü geçiyorsunuz ve isterseniz 2000 rakımda ovit tüneline giriş yapıp direkt Erzurum'a giriş yapıyorsunuz veya dağ yoluna girip 2600 rakıma kadar bu şekil tırmanmaya devam ediyorsunuz.

118359457_2728445627439466_5892502088569469825_n.jpg

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@paarthurnax Karadeniz yolları efsane gerçekten, güney Ege'de harika yollar var, Toroslar öyle hakeza. Toroslar aynı koyduğum videodaki gibi. İç anadolu birkaç güzergah harici çok yavan. örneğin Nurburgring Nordschleife pistinin bu kadar popüler olma sebebi de bu, inişli çıkışlı, kamberli, hafif engebeli, diğer araçların da olduğu, yani gerçek yol koşullarında sınırsız gazlamaya izin vermesi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Virajlı yollarımız bol güzel de, böyle yolları kaymak asfalt bulabilmek büyük şans asıl. 
Mazdamla Almanya, Avusturya köyleri ve dağ yollarında kaymak asfaltta yaptığım keyifli sürüşleri unutamam. Aynı şekilde Karadağ ve Bosna'da tüm yollar böyle, çünkü otobanları yok (otobanlarımızı kıskanıyorlar bizi :D ). İlk  2-3 gün çok zevk verse de, 1 hafta ve sonrasında bu yollar çok fazla gelmeye başlıyor. Çünkü 100km lik yolu ancak 2.5-3 saatte gidebiliyorsunuz. Karadağ'ın dağ yollarında Dormitor milli parkında bile asfalt kalitesi bizim ülkemizdekinden güzeldir. 

Ah ah anılarım depreşti. Şuraya Mazdaşk bırakayım bi. Devamı çok da var da yüklemeye fırsat olmuyor.

Ülkemizde ise, Batı Karadeniz'de yaşamanın avantajını yaşıyorum. Asfaltı güzel virajlı yollarda Düzce-Akçakoca arası yol, Marmara otoyolundan çok daha kaliteli asfalt kalitesine sahip. Yolu buralara düşenlere tavsiye ederim. Gerçi Batı Karadeniz'deki çoğu yol böyle güzel manzaralar da sunuyor. Düzce-Yığılca-Alaplı, Karabük-Yenice-Zonguldak, Safranbolu-Bartın, Karabük-Ovacık, Ovacık-Safranbolu yollarını çok beğeniyorum. 

Maalesef ülkemizdeki dağ yollarına ancak 4x4 araçlarla çıkılabildiğinden Corolla'yı satılığa koydum ben de.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Harikanın ötesinde görüntüler. Forumda mevcut mu bilmiyorum fakat eğer yoksa bu tür yol manzaralarını derlediğimiz ayrı bir başlık olabilir. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Mutlu Tekir :

Safranbolu-Bartın,

bu yol dağ inişi, ovadaki ağaçlı tünel, harika yol geçişi.

Safranbolu'nun ağaç tünelli yolları görenleri büyülüyor

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

47 dakika önce, Leanback :

Efsane GR Yaris videosu, 400e falan getirebilseler yarın alırım bu aleti,

Valla abi sen böyle videolar paylaş ya. :D Hayranlıkla izledim.  Bizde olsa o kadar para verdik diye kıyamayız böyle sürmeye. :D 

58 dakika önce, Renegade :

bu yol dağ inişi, ovadaki ağaçlı tünel, harika yol geçişi.

Safranbolu'nun ağaç tünelli yolları görenleri büyülüyor

Ağaç tüneller kesimi abi. Bartın Ulus'a gelmeden, Ahmet Usta geçidini geçtikten sonraki kısım. Çok güzeldir o yol. Ama ne acıdır ki ülkemizde böyle yollar az olup çok gözde iken, Avrupa'da böyle yollar her yerde...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

safranbolu üzerinden amasra-bartın inkumu tatili için iki defa geçtim o güzel yoldan,  oldukça eglenceli bir yol, dağ inişi trafik yoğun, inişte sorun yok, çıkışta sollamalar zorluyor şartları. 

Konya seydişehir-Antalya yolunun Toros geçişinin önemli bir bölümüde oldukça etkileyici. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

24 dakika önce, Renegade :

safranbolu üzerinden amasra-bartın inkumu tatili için iki defa geçtim o güzel yoldan,  oldukça eglenceli bir yol, dağ inişi trafik yoğun, inişte sorun yok, çıkışta sollamalar zorluyor şartları. 

Konya seydişehir-Antalya yolunun Toros geçişinin önemli bir bölümüde oldukça etkileyici. 

Evet o yol da çok güzel. 
2. nesil 1.6 atmosferik motorla sollamalar gerçekten çok sıkıntılı. Dizelini kullanan arkadaş benim aracı uzun yolda kullanınca bu nasıl mazda demişti. :D Corolla 1.6 ya geçince rahat sollamaları. Fakat artık turbonun ülkemiz için zorunluluk olduğunu anlamaya başladım. Leon 1.4 tsi 150hp ile sollamanın rahatlığını ve güvenliğini hiçbir atmosferik veremiyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Mutlu Tekir :

Valla abi sen böyle videolar paylaş ya. :D Hayranlıkla izledim.  Bizde olsa o kadar para verdik diye kıyamayız böyle sürmeye. :D 

İsviçre sürüş videosunu unutmadan ekleyim o zaman, 40 dakika, 4K. Nette çok var böyle ama bu kadar kalitelisi yok.

2010'da Almanya'dan İspanyaya tur yapmıştık ama vakit darlığından Alplere çıkamamıştık. Bern üzerinden aşağı inip gittik, kiralık E91 330d manuel ile. Manuel klima ve ısıtmalı koltuk vardı, ama direksiyon deri bile değil plastikti hyundai İ10 gibi. Siz daha boş diyin Tr'deki araçlara :D 330d inanılmaz keyifli bir aletti, ağlayacaktım geri verirken.

31 dakika önce, Mutlu Tekir :

Evet o yol da çok güzel. 
2. nesil 1.6 atmosferik motorla sollamalar gerçekten çok sıkıntılı. Dizelini kullanan arkadaş benim aracı uzun yolda kullanınca bu nasıl mazda demişti. :D Corolla 1.6 ya geçince rahat sollamaları. Fakat artık turbonun ülkemiz için zorunluluk olduğunu anlamaya başladım. Leon 1.4 tsi 150hp ile sollamanın rahatlığını ve güvenliğini hiçbir atmosferik veremiyor.

Tr için turbo nimet tabiki ama şu Corolla ile de biliyorsun ya değil 25 dakika, 25 saat böyle 6000 devir git gık demez, o da ayrı bir güven veriyor adama. Taş gibi makina, çevirtince yürüyor da. Küçük turbolularla ile 3-5 dakika sıkıp bırakacan soğusun :) Ha yetip artıyor herkese bu kadar süre ayrı konu.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, Leanback :

İsviçre sürüş videosunu unutmadan ekleyim o zaman, 40 dakika, 4K. Nette çok var böyle ama bu kadar kalitelisi yok.

2010'da Almanya'dan İspanyaya tur yapmıştık ama vakit darlığından Alplere çıkamamıştık. Bern üzerinden aşağı inip gittik, kiralık E91 330d manuel ile. Manuel klima ve ısıtmalı koltuk vardı, ama direksiyon deri bile değil plastikti hyundai İ10 gibi. Siz daha boş diyin Tr'deki araçlara :D 330d inanılmaz keyifli bir aletti, ağlayacaktım geri verirken.

Tr için turbo nimet tabiki ama şu Corolla ile de biliyorsun ya değil 25 dakika, 25 saat böyle 6000 devir git gık demez, o da ayrı bir güven veriyor adama. Taş gibi makina, çevirtince yürüyor da. Küçük turbolularla ile 3-5 dakika sıkıp bırakacan soğusun :) Ha yetip artıyor herkese bu kadar süre ayrı konu.

Ben de 3 hafta Kiralık 1.25 Fiesta ile Düsseldorf'dan başlayıp İtalya ve İsviçre, Güney Batı Almanya turu yapmıştım ve İtalya'da Roma-Napoli dönüşü hariç hiç otoban kullanmamıştım. İsviçre'nin doğası, yollarının kalitesi çok ayrı güzeldir. İsviçre'yi dağlarından dolanmak lazım kesinlikle. Lauterbrunnen ise apayrı bir cennet. Bütçe odaklı gezdiğimden şehirlerine pek para yettirememiştim o nedenle çoğunlukla doğasında vakit geçirmiştim. :) 

İşte benim ülkeden 3000km uzağa gönül rahatlığıyla gidebilmemin sebebi her zaman Japon sürmek oldu. Başka marka ile hayatta güvenemem. Mazda 170bin km.de gittim ta Hollandalara. :D Karadağdan ülkeye dönüşte 26 saat motor aralıksız çalıştı 2000km boyunca 2 şöför. Bana mısın demedi. Lpg ile hararet yükselmedi bile yer yer 3000 devir üstü 120 km üstü sürülmesine rağmen. O nedenle Mazda'nın Japonun yeri ayrı benim için.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...