Jump to content

2019 Yeni Kasa Corolla İzlenimler

Mutlu Tekir
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

40 dakika önce, tansu87 :

Bi lamba yakaydın. Heyecandan hızlıca çektin heralde :) 

Karanlıkta daha güzel gözüküyor. 🤣🤣

Aydınlıkta istersen videodakiler var sadece. Ramazandan ötürü tüm vakit deneylerle geçiyor. Arada fırsat buldukça video çekiyorum yardımcı olması için. Foto çekmek pek aklıma gelmedi.

https://www.youtube.com/watch?v=CcxtV3iV-Tw&t=1s

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hayırlı olsun güzel gözüküyor. Konudan bağımsız biraz, konsolun üzerine örttüğünüz siyah şey Allah korusun airbag patladığında, yolcu tarafında bir sorun teşkil edebilir mi?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

29 dakika önce, Tarahumara :

Hayırlı olsun güzel gözüküyor. Konudan bağımsız biraz, konsolun üzerine örttüğünüz siyah şey Allah korusun airbag patladığında, yolcu tarafında bir sorun teşkil edebilir mi?

Sağolun. Yok, flanel halı. Aynısını mazdama da almıştım, öncekine göre yüzeyi tay tüyü gibi yumuşak ve görünüşü daha güzel. Bir etkisi olmaz hiçbir şekilde.

Yeni kasa corollaların da kronik sorunları var maalesef. İç trimleri, göğsü çok çabuk çiziliyor. öyle ki ön göğsü mikrofiber bezle temizleyenlerde bile göğüste çizikler oluşuyor. Bir de mazdadaki göğüs erimesinden sonra. :D  Bu nedenlerle aldım. Uzun yolda güneş yansımasını da sıfırlıyor hem. Geçen komşunun 2017 model Egea'sının göğsünü gördüm, Mazdadaki göğüs erimesinden bile beter hale gelmişti. Yeni nesillerde kalite düşüyor maalesef.

Hazır konu açılmışken diğer kronik sorunları da belirteyim. Ön göğüs harici, orta konsoldaki piyano black ler, kapı tutamaçlarındaki plastikler çok çabuk çizilen yerlerin başında. Öyle ki 2-3 aydır yüzüğümü takmıyorum, ona rağmen sürücü kapı tutamacı çizik içinde kalmış, tırnakla çok kolay çizilebilen bir plastik kullanmışlar. Halbuki tırnağımı değdirdiğimi bile hatırlamıyorum ama başka açıklaması yok açıkçası.

Camlar açıkken bozuk yolda tıngırtı sesi... Japonlar şu illeti bir türlü çözemedi vallahi.

Kaportanın çok zayıf olması.. Geçen gün bir araç yayayı sıkıştırınca kendisini yeni corollanın ön sol çamurluğa atmış, sol ön çamurluk olduğu gibi göçmüş. :D  Eski araçların saclarına kurban olalım.

Boyası aşırı ince.. Komple folyo koruma şart aslında ama imkanlar maalesef. Kaput koruma kesin şart. 

Kaput altı izolasyon parçası ile plastik motor kapağını koymayı çok görüyorlar. :D Neyse ki bunları piyasadan alıp tamamladım. Kaputu açınca çıplak hissettiriyor öteki türlü. :D

Benim araçta olmadı ama başka araçlarda motor istop etmesi sorunu yaşayanlar var, direksiyon gücü düşük uyarısı ile birlikte. Aşırı çoğunluğu lpgli araçlar olmakla birlikte (büyük ihtimalle lpg ayarsızlığından bunlarda), bir miktar sadece benzinli araçlarda da bu sorunu yaşayanlar var.

Şimdilik bu kadar sorunlar. :)

Kendi aracıma gelirsek, trim sesleri hala çok az, cam tıkırtısı 5000km sonrasında ortaya çıkmaya başladı. Multimedya montajını yaparken ön tarafı söktüm de, sökmek takmak daha da kolay. Hızlı üretmek için vidadan çok geçme klipsler kullanmışlar. Yol tutuş 16" janta geçmemle bariz iyileşti. 2010 mazda 3 ümün 15" janttaki yol tutuşuyla benzer gibi şu anda. Aracın sınırlarını öğrenince bir sıkıntı yaşatmıyor. Direksiyonu sabit tutarak viraj dönerken tutuş iyi diyebilirim, fakat ani manevralarda araç biraz saçmalayabiliyor. Mazdadaki kadar kontrolde hissi olmuyor.

2010 mazda 3 sonrası hala mutluyum. Beklentilerimi karşıladı, model yükseltmek, km düşürmekti tek amacım. Motorun sessizliği, gücünün daha fazla olması, daha az yakıt tüketimi, artan konfor, supaplardan yana kafanın rahat olması artıları. Yol tutuşun azalması, sürüş zevkinin azalması eksisi.  CVT şanzıman hissiz olsa da, yapay vites değişimini taklit ediyor.

Lpg taktırdıktan sonra yakıt tüketimine dikkat etmemeye başladım. :D Eylül ve ekim ayında benzinle aşırı sakin kullanımla 8 lt yi görebiliyordum. Lpg sonrası şehiriçi yakıt tüketimim agresif halimle (ki onda bile open loopa çıkamıyorum, 4000 devri geçmiyor) ortalama 10 lt yakıyor. Mazda 3 ümle bu değer 14-15 lt yi bulabiliyordu. Dipgazla ancak giderdi ve 5000 devir altına inemezdim. 

Uzun dönem izlenimlerim de bu şekilde.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@Mutlu Tekir kıstıkça kısmışlar malzemeden. Egea var komşuda. Telefonla konuşurken elini torpidoda gezdirmiş yani abi. Telefonu kapattıktan sonra Farketmiş ki torpido hep çizik. Böyle bi adilik olur mu diyor :) 

Birkaç sene içinde fiyatlar böyle olursa ben de makyajlı corolla almayı düşünüyorum. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, tansu87 :

@Mutlu Tekir kıstıkça kısmışlar malzemeden. Egea var komşuda. Telefonla konuşurken elini torpidoda gezdirmiş yani abi. Telefonu kapattıktan sonra Farketmiş ki torpido hep çizik. Böyle bi adilik olur mu diyor :) 

Birkaç sene içinde fiyatlar böyle olursa ben de makyajlı corolla almayı düşünüyorum. 

Unut. Elini çabuk tut ya da 2. el bulduğunu al.

Şerit takip asistanı, adaptif hız sabitleme, acil durum yaya tanıma fren desteği, vs vs bir sürü donanım standart hale getirildi, aralarından belirli bir kısmı 2022 ye kadar standart olacak. Bu donanımlar fiyatları daha da yukarı çekecek.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Multi-medyan hayırlı olsun Mutlu, senin için olmazsa olmazlardan. Kapı tutumakları için, streç filim sar bir kaç kat, sık sık değiştir, en azından uzun süre çizilme sorunu halledersin. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Renegade :

Multi-medyan hayırlı olsun Mutlu, senin için olmazsa olmazlardan. Kapı tutumakları için, streç filim sar bir kaç kat, sık sık değiştir, en azından uzun süre çizilme sorunu halledersin. 

Doktoradan kaput filmine bile sıra gelmedi abi. :) Filmi aldım hala çekecem kaç aydır. Sonrasında iç kısma sıra gelecek.

Sağolasın abi, olmazsa olmaz değil de, hem görünüş hoş, hem de geri görüş kamerası için lazımdı.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, Mutlu Tekir :

Unut. Elini çabuk tut ya da 2. el bulduğunu al.

Şerit takip asistanı, adaptif hız sabitleme, acil durum yaya tanıma fren desteği, vs vs bir sürü donanım standart hale getirildi, aralarından belirli bir kısmı 2022 ye kadar standart olacak. Bu donanımlar fiyatları daha da yukarı çekecek.

Daha 2 senelik. Bundan sonra makyajsız araba almam. Her türlü sorunu makyajlıda çözüyorlar. Şimdi değil. 2 seneye alırım. Fiyat o zaman ne olursa artık

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

42 dakika önce, tansu87 :

Daha 2 senelik. Bundan sonra makyajsız araba almam. Her türlü sorunu makyajlıda çözüyorlar. Şimdi değil. 2 seneye alırım. Fiyat o zaman ne olursa artık

Dediğim iç kozmetik sorunları yeni kasada da devam edecektir. :D Sorun edilecek kronik sorunlar değil Allah'tan.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu arada kronik sorunlarda 2 tanesini unutmuşum.

Direksiyon kolonu sebebiyle soğuk havalarda direksiyonu döndürünce gıcırtı çıkartabiliyor. Bende böyle bir sorun olmadı çok şükür.

İkinci olarak da 45ah akü çok yetersiz kalıyor. Aküsü bitip takviye ile çalıştıran çok insan var. :) Ve yaptıkları yuva o kadar gıcık ki en fazla 55ah olabiliyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, Mutlu Tekir :

Dediğim iç kozmetik sorunları yeni kasada da devam edecektir. :D Sorun edilecek kronik sorunlar değil Allah'tan.

Yerli araba olur o kadar :) fiyat, iç hacim, donanım, güvenlik, servis, ikinci eli, parça, şaft tüneli olmaması bakımından küçük aile arabaları c segment de alınacak çok iyi bir seçenek. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 saat önce, Mutlu Tekir :

Doktoradan kaput filmine bile sıra gelmedi abi. :) Filmi aldım hala çekecem kaç aydır. Sonrasında iç kısma sıra gelecek.

Sağolasın abi, olmazsa olmaz değil de, hem görünüş hoş, hem de geri görüş kamerası için lazımdı.

Kaput filmini kesinlikle tavsiye etmiyorum. Etrafta ağarmış, sararmış, reng, bozulmuş kaput filmiyle dolaşanlar görüyorum. Çok itici duruyor. Deforme olduğu için sökemiyorlar da.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

36 dakika önce, Lupara :

Kaput filmini kesinlikle tavsiye etmiyorum. Etrafta ağarmış, sararmış, reng, bozulmuş kaput filmiyle dolaşanlar görüyorum. Çok itici duruyor. Deforme olduğu için sökemiyorlar da.

2 senede 1 değiştirmeyip aracı kullandığı süre boyunca üstünde tutan, klasik umarsız araç sahipleri onlar. Taş izleri çok kötü yapıyor yoksa. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Boya çok mu ince? Nemli bölgede pas sorunu erken gelebilir. Hele fabrikada ufak bi hata olmuşsa pas erken de gelebilir gibi değil mi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, tansu87 :

Boya çok mu ince? Nemli bölgede pas sorunu erken gelebilir. Hele fabrikada ufak bi hata olmuşsa pas erken de gelebilir gibi değil mi

Çok ince. Bir yer bulabilirsem altını komple kaplatmak istiyorum. Ön ve bagaj kaputu aluminyum.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Mutlu Tekir :

Çok ince. Bir yer bulabilirsem altını komple kaplatmak istiyorum. Ön ve bagaj kaputu aluminyum.

Şanslısın kuru iklimdesin. Bunu izmir’de almak kumar gibi :) forumlarda görüyorum. Yeni arabalarda birkaç sene sonra pas oluşumu bazen görülüyor. Sac çok hızlı pas alabilen malzeme. Fabrikada işlemede hızlı ve özenli davranılmazsa gerçekten sonu kötü oluyor. Hele bizim ülkede. Düşün tavanın köşesinde boyanın pas yüzünden kabardığını. Servis tavanı komple soyup pası temizletip boyayalım diyecek. Aman allahım :) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...