Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Kaliper Piminden Gelen Ses

Burak
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

4 dakika önce, Seriatsu :

Yolun kocaelin'e düşerse ne yaptıracaksın.

Bunu:

Bir saat önce, Anarchist :

Çok daha önce çözüldüğünü yazmıştım. Kocaeliye yolu düşen fatih ustaya bakımını yaptırabilir. Çok daha basit bir yolla çözüyor. Ama mantık aynı. Emeğine saygımdan dolayı burada çözümü yazmayı uygun bulmuyorum, kusura bakmayın lütfen.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Anarchist :

Çok daha önce çözüldüğünü yazmıştım. Kocaeliye yolu düşen fatih ustaya bakımını yaptırabilir. Çok daha basit bir yolla çözüyor. Ama mantık aynı. Emeğine saygımdan dolayı burada çözümü yazmayı uygun bulmuyorum, kusura bakmayın lütfen.

Kocaeliye yolu düşmeyenler için çözümünüz nedir acaba....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Tarahumara :

Ne yapmış arkadaş? Atomu mu parçalamış? Bilgi çağında, bilgi paylaşım platformunda bilgi saklıyorsunuz. Dediklerinize asla katılmıyorum ama saygı duyuyorum. İsteyen, istediği bilgiyi kendine saklayabilir.

Dünyada herkes bu mantıkla hareket etseydi muhtemelen mazda arabamızın kaliper sesine çözüm aramak yerine, atımıza nal gibi bir şey çakma arayışında olurduk. O da bu platformdan olmazdı. 

Çok "iyi" bir yaklaşım. bir önceki mesajınızda aynen böyleydi, ona rağmen açıklamaya çalıştım. Art niyetli yazdığınızı düşünüyorum. bu nedenle sizinle olan iletişimimi burada sonlandırıyorum...

Diğer arkadaşlara cevap vereyim;

Dediğim gibi işlem basit, ancak özel bir malzeme kullanılıyor. Öyle kimsenin canını yakmayacak bir rakam ile halledeceğini düşünüyorum, tam rakamı bilmiyorum çünkü benimkini bakımın içinde halletti. 

@Seriatsu zaten işlem ana konuda mevcut. sadece çok daha önce yapıldı. tekrar ediyorum adamın kendi keşfettiği bir yöntem ve malzeme söz konusu bunu açıklamakta bana düşmez. 
@serkan306 kaynağı düşünmüyoruz doğru ama bu noktada ben düşünmek zorundayım. ekmek yediği işte benim o kaynağı kollamam gerekti. ben o sohbeti şahsi gerçekleştirdim. 2 kişi arasında geçen bir konu yani...

@münürb böyle yaklaşımlar daha yapıcı olmuyor mu mesela? bakın sizin için şimdi kendisi ile görüşüp izin isteyeceğim. sonucu yazarım. (;

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bende sorun pime müdahale ile değil, pimin girdiği yuvanın polimerle kaplanması ile çözüldü.  zaten bundan başka bir yolun olması pek mümkün degil gibi bilemedim. pimi esnek bir malzemeyle kaplayan bir silindir yaparak sıkılaştırmış olabilir. 

konu iyice gizemli ve eğlenceli bir hal aldı:))

• Haha 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 dakika önce, Katil Balina :

bende sorun pime müdahale ile değil, pimin girdiği yuvanın polimerle kaplanması ile çözüldü.  zaten bundan başka bir yolun olması pek mümkün degil gibi bilemedim. pimi esnek bir malzemeyle kaplayan bir silindir yaparak sıkılaştırmış olabilir. 

konu iyice gizemli ve eğlenceli bir hal aldı:))

Aslında mantık hep aynı. Yani sorun bulunmuş, ama çözüm için farklı yöntemler kullanılıyor. (; Doğru soruları sorarsak net cevaplarda bulunabilir. Pimi kaplayabileceğin esnek malzeme ne olabilir? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 dakika önce, Anarchist :

Aslında mantık hep aynı. Yani sorun bulunmuş, ama çözüm için farklı yöntemler kullanılıyor. (; Doğru soruları sorarsak net cevaplarda bulunabilir. Pimi kaplayabileceğin esnek malzeme ne olabilir? 

hocam kaç cevap hakkımız var:))

ben plastik ve türevleri diyorum

• Beğen 1
  • Haha 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 dakika önce, Katil Balina :

hocam kaç cevap hakkımız var:))

ben plastik ve türevleri diyorum

mikronluk bir boşluk var, ve kayması gerekiyor. 🙄 gres arkadaşlar gres. ama gres vaaaarrr gres var. 🙂 bu arada size bir yağ göstermek isterim konudan bağımsız; adamlar mıknatıslı yağ yapmışlar!

bu da gerçek uygulaması;

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Anarchist :

Eğer bu mesaj paylaşımım ile ilgili de bir ima içeriyorsa emeğe saygısızlık ettiğimi düşünmüyorum.

Aksine derdi olanları yolu düşerlerse çözüme yönlendirdim ve uzak olup gelemeyecek olanlara da fikir verdim. Sonuçta takılan 2 tane oring. Basit ve oldukça da ucuz bir çözüm. Bunda gizlenecek bir şey görmüyorum. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, Burak :

Eğer bu mesaj paylaşımım ile ilgili de bir ima içeriyorsa emeğe saygısızlık ettiğimi düşünmüyorum.

Aksine derdi olanları yolu düşerlerse çözüme yönlendirdim ve uzak olup gelemeyecek olanlara da fikir verdim. Sonuçta takılan 2 tane oring. Basit ve oldukça da ucuz bir çözüm. Bunda gizlenecek bir şey görmüyorum. 

a yok hocam kesinlikle öyle bir ima falan. bu tamamen kendim için söylediğim bir şey, benim düşüncem bu yönde. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 dakika önce, Anarchist :

mikronluk bir boşluk var, ve kayması gerekiyor. 🙄 gres arkadaşlar gres. ama gres vaaaarrr gres var. 🙂 bu arada size bir yağ göstermek isterim konudan bağımsız; adamlar mıknatıslı yağ yapmışlar!

Fatih ustanın çözümü yağ ile yapıyorsa, sorunu tam çözmüş sayılmaz :) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, Anarchist :

bu da gerçek uygulaması;

bana da gresle çözüm dediler ve bir dönem opel'de çalışmış bir usta başka bir gres gösterdi. parmak arasinda çekince uzadıkça uzuyor. hatta fotosunu da çektim ama ne olduğunu bulamadım. kauçuklu mu neyse artik bilemedim. çektim fotosunu

bu arada dosya seçip yukleyemedim fotoyu nedenini bilemedim

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, Seriatsu :

Fatih ustanın çözümü yağ ile yapıyorsa, sorunu tam çözmüş sayılmaz :) 

Bir an detay soracaksınız diye çok korktum, size kolay gelsin öyleyse. 🙂

1 dakika önce, Katil Balina :

bana da gresle çözüm dediler ve bir dönem opel'de çalışmış bir usta başka bir gres gösterdi. parmak arasinda çekince uzadıkça uzuyor. hatta fotosunu da çektim ama ne olduğunu bulamadım. kauçuklu mu neyse artik bilemedim. çektim fotosunu

bu arada dosya seçip yukleyemedim fotoyu nedenini bilemedim

Gresin ismini bende bilmiyorum. :( 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 dakika önce, Anarchist :

Bir an detay soracaksınız diye çok korktum, size kolay gelsin öyleyse. 🙂

yok detaylara takılmam fazla :) bir sonraki adımı takip ederim genelde. mesleki deformasyon diyelim.

Kendi tecrübeme dayalı bir bilgi paylaşayım. yağlama çözümü  geçici. Belirli bir süre sonra ses yeniden gelmeye başlıyor.

aracı alalı 3 yıl oldu ve  her bakıma gittiğimde  yağlanıyor. Sonuç yine ses geliyor 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, Seriatsu :

yok detaylara takılmam fazla :) bir sonraki adımı takip ederim genelde. mesleki deformasyon diyelim.

Kendi tecrübeme dayalı bir bilgi paylaşayım. yağlama çözümü  geçici. Belirli bir süre sonra ses yeniden gelmeye başlıyor.

aracı alalı 3 yıl oldu ve  her bakıma gittiğimde  yağlanıyor. Sonuç yine ses geliyor 

konunun başında anlatılan işlemi dikkatli okursanız ön yargılarınızdan kurtulursunuz. 🙂 burada mikronluk bir durum söz konusu, detay yoksa çözümde yok. 🙂 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, Katil Balina :

böyle bir şey ama haliyle bulamadım

gres.jpg

uzadıkça uzayan bir yapısı var bunun ama bu şekliyle bulmak imkansız. belki kodlari vs bilen vardır. ya da gress hususunda uzman bir kimse:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 dakika önce, Anarchist :

konunun başında anlatılan işlemi dikkatli okursanız ön yargılarınızdan kurtulursunuz. 🙂 burada mikronluk bir durum söz konusu, detay yoksa çözümde yok. 🙂 

konunun başlarından aklımda kalan sadece baklava tepsileri. :) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 dakika önce, Katil Balina :

uzadıkça uzayan bir yapısı var bunun ama bu şekliyle bulmak imkansız. belki kodlari vs bilen vardır. ya da gress hususunda uzman bir kimse:)

Bakacağım...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 dakika önce, Seriatsu :

konunun başlarından aklımda kalan sadece baklava tepsileri. :) 

servistekilere götürmekten vazgeçtik kendimiz yedik baklavayı,onlarada küp şeker😜

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yağın metal yüzeyde tutunması isteniyor ise würth hhs2000 kullanılacak. Silikon bazlı ve yapışkan özelliği var. Milin etrafında boşluk kurtarır ise de daralan makanon geçirip ısıtılarak da çözüm alınır. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...