Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Kaliper Piminden Gelen Ses

Burak
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

3. Nesil Mazda 3 lerde sanırım birçoğumuzun şikayetçi olduğu ve ön taraftan geldiğini bildiğimiz bir ses var. @Tarahumara 'nın açtığı 3.Nesil Mazda 3 Süspansiyondan Gelen Sesler (Servis Bülteni) de benzer bir ses ve çözümü içeriyor, hatta Mazda bu ses için garantiden Kaliper pimi ve körüğünü değiştiriyor ama bunun da kısa süreli çözüm olduğu, diğer bir çözüm olan yağlamada da özellikle sonlarına yaklaşmış olan balatalarda çok daha kısa sürede sesin tekrar geri gelmesine sebep olduğu biliniyor.

Ben de bu hafta sonu balata değişimi sırasında konuyu Mazda Evo'nun Servis Müdürü Cem'e açınca kendilerinin bir çözüm geliştirdiği ve diğerlerinden çok daha kalıcı olduğunu iletti.

Arka balataları değiştirirken hazır lifte kalkmış arabada ön balatalar da sökülerek ilgili çözüm uygulandı.

Çözüm de yaklaşık 30 dakika sürdü. Sökülen kaliper pimi tornaya gönderilip kanal açılarak aşağıdaki fotoğrafta görüleceği gibi 2 adet oring takıldı.

IMG_20191019_112509.jpg

Çözümün en azından şimdilik oldukça etkin olduğunu söyleyebilirim zira ses kesilmekle kalmadı ön takımda da ciddi bir tokluk hissi geldi. Bu sorundan müzdarip olanlar varsa belki faydası olabilir diye sizlerle paylaşmak istedim.

• Beğen 5
  • Teşekkürler 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Burak :

3. Nesil Mazda 3 lerde sanırım birçoğumuzun şikayetçi olduğu ve ön taraftan geldiğini bildiğimiz bir ses var. @Tarahumara 'nın açtığı 3.Nesil Mazda 3 Süspansiyondan Gelen Sesler (Servis Bülteni) de benzer bir ses ve çözümü içeriyor, hatta Mazda bu ses için garantiden Kaliper pimi ve körüğünü değiştiriyor ama bunun da kısa süreli çözüm olduğu, diğer bir çözüm olan yağlamada da özellikle sonlarına yaklaşmış olan balatalarda çok daha kısa sürede sesin tekrar geri gelmesine sebep olduğu biliniyor.

Ben de bu hafta sonu balata değişimi sırasında konuyu Mazda Evo'nun Servis Müdürü Cem'e açınca kendilerinin bir çözüm geliştirdiği ve diğerlerinden çok daha kalıcı olduğunu iletti.

Arka balataları değiştirirken hazır lifte kalkmış arabada ön balatalar da sökülerek ilgili çözüm uygulandı.

Çözüm de yaklaşık 30 dakika sürdü. Sökülen kaliper pimi tornaya gönderilip kanal açılarak aşağıdaki fotoğrafta görüleceği gibi 2 adet oring takıldı.

IMG_20191019_112509.jpg

Çözümün en azından şimdilik oldukça etkin olduğunu söyleyebilirim zira ses kesilmekle kalmadı ön takımda da ciddi bir tokluk hissi geldi. Bu sorundan müzdarip olanlar varsa belki faydası olabilir diye sizlerle paylaşmak istedim.

benim gece gündüz şikayet ettiğim konu, @dr_azoom hocam nedir durum biz de yaptırabilir mıyız zira arabayı sattıracak kadar rahatsızım bu konudan. bende de körük ve pimler değişti yaglandı ama sorun çözülmedi. olmazsa dışarıda yaptırmayı düşünüyorum. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 dakika önce, Katil Balina :

benim gece gündüz şikayet ettiğim konu

Özellikle hafif yokuş yukarı ve taş bir yol ise gerçekten insanı çok rahatsız ediyor. İnşallah yaptırabilirsin. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

22 dakika önce, Burak :

Özellikle hafif yokuş yukarı ve taş bir yol ise gerçekten insanı çok rahatsız ediyor. İnşallah yaptırabilirsin. 

evet cok rahatsiz edici hocam. bunu aslında dışarıdan bir usta zamanında tornada halledebileceğini ama aracın garanti dışına çıkacağını söylemişti. 30-40 bin km'lik bir çözümmüş dediğine göre. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 saat önce, Katil Balina :

evet cok rahatsiz edici hocam. bunu aslında dışarıdan bir usta zamanında tornada halledebileceğini ama aracın garanti dışına çıkacağını söylemişti. 30-40 bin km'lik bir çözümmüş dediğine göre. 

Kaliper sesi benim eski Toyota Auris de vardı torna işlemi ile yok oldu. Bildiğim kadarıyla Toyota Honda ve Mazda larda bu kaliper sıkıntısı kronik olarak var, bu işi bilen ustalar hemen tornaya gönderiyor zaten. Servistekiler torna nedir bilmiyor kaliper değiştiriyor yağlıyorlar vsvs kesin çözüm torna.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim en çok şikayet ettiğim konulardan  birincisi. çözülmesine sevindim.

1 . Kaliperlerden gelen ses

2. @Burak abiyle bulamadığımız kabin içinden gelen gıcırttı sesi 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, Seriatsu :

Benim en çok şikayet ettiğim konulardan  birincisi. çözülmesine sevindim.

1 . Kaliperlerden gelen ses

2. @Burak abiyle bulamadığımız kabin içinden gelen gıcırttı sesi 

Aynısı değil ama bende de bir kabin sesi var, daha doğrusu sağ kapı civarından gelen bir ses. Bir ara beraber tekrar teste çıkalım 😜

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

17 saat önce, AreY :

Kaliper sesi benim eski Toyota Auris de vardı torna işlemi ile yok oldu. Bildiğim kadarıyla Toyota Honda ve Mazda larda bu kaliper sıkıntısı kronik olarak var, bu işi bilen ustalar hemen tornaya gönderiyor zaten. Servistekiler torna nedir bilmiyor kaliper değiştiriyor yağlıyorlar vsvs kesin çözüm torna.

4 saat önce, Burak :

Bilen servis de varmış 😃

Tekirdağ Çorlu Ertuğrul otomotiv servis te haziran veya temmuzda kaliper pimleri tornaya gönderildi yapıldı,garantiden yapılan işlemlerde denildiği gibi pim değişimi vs işlemler yapıldığı ancak tekrar ses yaptığı,dışarıda yapılacak olan pimlerin tornalanması işleminin mazda tarafından karşılanmadığı ve  torna ücreti mukabilinde işçiliği servisten olmak kaydıyla işlem yapıldı hatta bu yüzden biraz tartıştık dahi neyse şu an bi problem gözükmüyor.

Eklemeyi unuttum nedir bu kaliperden çektiğimiz önceki aracım nissan almerada buna benzer bir ses tornacıda kaliper pimi yaptırdık ses kesilmedi bir kaç saat sonra sesin arka fren balatalarının bitmesinden gelen bir ses olduğunu fark ettik arabayı verdik orjinal kaliper pimleri hala bende biryerlerde durur.😜

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

24 dakika önce, münürb :

torna ücreti mukabilinde işçiliği servisten olmak kaydıyla işlem yapıldı hatta bu yüzden biraz tartıştık dahi neyse şu an bi problem gözükmüyor.

ne kadar ücret istediler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çok zekice. Her araca uygulanabilir. Hem yağın içeride kalması da garantilenmiş olur. Şapka çıkardım tebrikler ;) Güle güle kullan abi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba 

Bu sorun ve ses benim yaşadığım şeyle aynı mı acaba. Aşağıdaki detaylara göre yorum yapar mısınız?

Balatalar bakım zamanına daha var denilerek rastgele bir yerde  değiştirildi. Arka kampanalar temizlendi. 

O andan itibaren arabada bir ses olmaya başladı. Sanki sandalyeyi bir yerlere sürtüyorsun gibi. 

Servise götürdüm diskler iyi durumda değil denildi. Diskler tornalandı ve balatalar kalitesiz olduğu için yenisi ile değiştirildi. Fakat ses kesilmedi. Çoğunlukla geri vitese takıldığı zaman ayağımı frenden çekiyorum araba ivmelenene kadar bu ses geliyor, sonra kesiliyor.  Bazen düşük hızlarda frene basınca da geliyor. Sanki hem ön hem arkadan geliyor. 

Deneme yapmak için el freni çekili iken hafif gaza basıp arabayı hareketlendirince de geliyor. Nedir çözemedik bir türlü. Fikri olan var mı? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, Seriatsu :

ne kadar ücret istediler

100 veya 130 tam rakam aklımda değil biraz yüksek gelmişti açıkçası ancak tartışmayı dahada uzatmak istemedim ve servis müdürü izinde idi uzun hikaye yani

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bugün sanayide tornaya gönderildi yok polimer konacak şu bu falan 200 lira ödedim ama hala sesler duyuyorum. değişen bir sey yok. 

edit: belli bir süre bildiğim güzergahlarda kullanırken farkettim aslında belirgin bir düzelme var. ama tam olarak çözülmüş degil. belki bir daha uğrarsam tam olarak düzeltebilirler gibi geliyor bana. bilemedim. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 saat önce, Burak :

Aynısı değil ama bende de bir kabin sesi var, daha doğrusu sağ kapı civarından gelen bir ses. Bir ara beraber tekrar teste çıkalım 😜

Kapı içinden gelen bütün sesleri kestim ben. İhtiyacınız olan şey plastik bir tokmak, bolca sünger ve sünger bant. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Katil Balina :

bugün sanayide tornaya gönderildi yok polimer konacak şu bu falan 200 lira ödedim ama hala sesler duyuyorum. değişen bir sey yok. 

edit: belli bir süre bildiğim güzergahlarda kullanırken farkettim aslında belirgin bir düzelme var. ama tam olarak çözülmüş degil. belki bir daha uğrarsam tam olarak düzeltebilirler gibi geliyor bana. bilemedim. 

Bir tepsi tatlı alıp servise gideyim ben en iyisi🤣

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

24 dakika önce, münürb :

Bir tepsi tatlı alıp servise gideyim ben en iyisi🤣

bi şekilde gönüllerini alırsanız yaptırırlar herhalde:) iyi bi tepsi baklava ne kadar bilmiyorum tabi..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

22 dakika önce, Katil Balina :

bi şekilde gönüllerini alırsanız yaptırırlar herhalde:) iyi bi tepsi baklava ne kadar bilmiyorum tabi..

Çok para.

bMA1mA9cUX.thumb.jpg.e0dd160311952ebf2ca344ccc6a128a4.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 saat önce, Katil Balina :

Kaliper sesi geldiği anlarda hafif frenleme yapılırken ses kesilir buna dikkat edin eğer ses kesilirse kesinlikle kaliper sesi devam ediyordur. Benim mazda 3 de kaliper sesine benzer bir ses geliyordu fakat frenlemede ses kesilmiyordu izmir yetkili servisde bunu tespit ettirip amortisör ile ilgili bir parça değişmiş ve ses kesilmişti.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...