Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Manuel Önden Gelen Ses

m.furkan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar öncelikle herkese merhabalar 1 ay 1.5 benzinli manuel  sıfır mazda 3 alarak aranıza  katıldım. Aracımdan memnunum ancak daha önceden hic mazdaya binmemistim çok benzinli araba tecrübem de yok , hep dizel araç kullandım.  Aracımla hareket halindeyken ancak gaza basmıyorken(gaza basarken geliyorsa da cok az geldigi icin duyulmuyor olabilir ) önden (motordan degil çünkü motor sesi ayrıca geliyor , kayış olabilir veya başka bir sey)  " v(hğ)ınnnn" şeklinde bir ses geliyor aşırı yüksek bir ses degil ancak çok derin de degil.  Bilenler vardır belki uzun yol otobüsleri sert viraja filan girerken rampa aşağı bi ses çıkarır ona çok benziyor . Forumda araştırdım ancak bulamadım bu ses ne sesi olabilir ya da tecrübe eden var mıdır acaba ? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 saat önce, m.furkan :

Teknik konularda çok iyi değilim maalesef , eğer öyleyse normal mi ?

Evet otobüslerdekine benzer bir ses ise normal. Tabi uzaktan teşhis koymak mantıklı değil. Servise göstermek sizin içinizi rahatlatabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eger çok hafif bir ses ise bence de büyük olasilikla normaldir.  Sonuçta benzinli motor (dizele göre daha az da olsa) bazi sesler üretiyor.  Size en yakin Mazda yetkili servise gösterebilirsiniz veya bekleyip 10,000 km bakiminda servise bahsedebilirsiniz.

Bu arada, en sessiz motor hybrid araçlarda oluyor ama onlar da ödediginiz ekstra bedele pek degmez.  Dizelden benzinli motora geçmekle bence çok iyi etmissiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

abi video çekip atarsanız daha detaylı yorum yapılabilir. Anlatımdan tahminden öteye geçmez.Ama benim görüşüm sizin dikkatinizi çeken bir ses ise bir problem olabilir.Yakın zamanda bizim araçtada aynı problem baş gösterdi.Ayağınızı gazdan çekince otobüslerdeki gibi ses geliyor (retarder) sesi benzeri boşta gaza basıp bırakınca vs. o ses oluşmuyor. büyük ihtimal ile şanzımanda bir arıza olabilir diye tahmin ediyorum. boşta herhangi bir ses oluyor mu. bu arada gaza basıncada bizim araçta sesi kesiyor

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Vite değiştirme esnasında (özellikle düşük vitesler) yani bir üst vitese geçmeden hemen önce gelen bir ses ise tork konvertörü sesi olabilir ve normaldir. Sanki turbo varmış gibi tatlı bir uğultu oluyor. Değilse bilemiyorum.

Araç manuel miş. Yazdıklarımı geri alıyorum :)

• Haha 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Videoyu youtube a atabildim linki: 

ses çok az geliyor sessiz bi ortamda dinlenirse duyulabilir ayrıca bahsettiğim ses ayağımı gazdan çektiğinde duyulan ses

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...